onsdag 11 februari 2009

Not GuiltyPromenerade uppe på Monteliusvägen tidigare idag. Förmodligen den vackraste utsikten i hela stan och det var där jag satt den där dagen när jag skulle försöka känna mig som en äkta söderpoet och i min äkta söderpoetanteckningsbok skrev den epokgörande raden "Jag är full, jag är full, jag är full av så många känslor..."

Hur som helst så låg den här fågeln där i snön idag och jag vill bara på detta sätt meddela att jag är helt oskyldig denna gång.
Jag har - minst sagt -  offentligt erkänt den där på Tegeluddsvägen för trettioett år sen och jag kan nu, såhär ett par år senare även ta på mig rödhaken som kom i vägen vintern 2007.
Men den måste ha varit sjuk eller eljest på nåt sätt. Annars hade den hunnit undan. Det höll till och med M med om.

För övrigt kan jag bara säga - Polis Polis Potatisgris!

10 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk om det en enda gång skulle skrivas en artikel om alla de fula tillmälen Polis Polis Potatisgris får stå ut med ...

Alltid med strömmen?
/Krys

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anna Karin sa...

Hej Niklas!

Do you swear to tell the truth and nothing but the truth?... Skönt att höra att du är Not Guilty - men vi trodde faktiskt ingenting annat! Jag kan erkänna att jag också har kört på en fågel. Det var naturligtvis inte meningen men den satt vid vägkanten och lyfte precis när jag kom körandes förbi. Den flög inte till höger ut över ängen, nej då, den skulle av någon oförklarlig anledning till vänster, rakt över körbanan! Men, den hann inte lyfta mycket mer än ca 50 cm så den slog i min högra billykta. Ja, ja så kan det gå, må fåglarna vila i frid!

Jag håller med dig, utsikten från Monteliusvägen är otroligt vacker! Det är en fin stad vi har som huvudstad!

Va' modig du är som vågar säga "Polis Polis Potatisgris"!! Jag vågar inte ens säga "Nöff"!!

Ha nu en fortsatt bra kväll och en riktigt skön och god natt!

Kramar från Anna Karin

PS: Lycka till med rörmokar'n och toalettstolen!

Anonym sa...

Men du Krys!
Kom igen...hjälmar, sköldar, tårgas och annan skit. Finns det inget annat sätt att tygla rädlsa och fördomar?
Och att ställa en femtonåring som sagt nöff nöff framför skranket - what´s the point?

/N

Susjos sa...

Morrn Morrn söderpoeten!
Vi tror dej,du är inte skyldig till alla stackars döda fåglar..hihi..
Och ett nöff till polisen av en 15 åring..suck...poliser kan nog tyvärr också förolämpa...

Ha en bra torsdag! Själv så ska jag packa inför Skellefteå resan :)
Kram!

Anonym sa...

Ett nöff bör man tåla annars har man halkat in i fel bransch tycker jag. Visst är det sant att polisen blir kallad oändligt mycket provokativt elände. Men i min värld (som möjligen är liten och inskränkt) är det till stor del trasiga människor, multiproblemungar med missbruk etc. som företrädesvis provocerar polisen. ...Och inte kan man väl förvänta sej samma beteende av dessa grupper; Polis kontra Ungdomarna? I så fall är det något kraftigt fel någonstans.
Nu är jag övertygad om att vår poliskår till största delen är "goa gubbar" och det är synd om alla de som får skämmas över de fåtalet som inte hör hemma där. Finns ju "fel folk" i alla branscher.
Kram Ninni

Jonas sa...

Vi har problem med att fåglar flyger in i hangaren, och sedan inte hittar ut igen. För några veckor sedan råkade jag själv riktigt illa ut på grund av en fågel. Jag kom till jobbet ganska tidigt och en stackars fågel hade på något sätt förirrat sig in. På något sätt verkade det som att den visste var hangarporten var för den flög dit hela tiden. Jag gick och öppnade den stora hangar porten och jag lovar porten är ENORM. Det är en massa varnings signaler o motorer o varningsljus som blinkar och en ganska omfattande process att öppna. Tyvärr var de 5-6 minusgrader ute och porten gick helt enkelt sönder. Där stod vi och försökte bygga flygplan, jobbarkompisarna var förbannade på mig för att de fick frysa, fågeln ivägskrämd till andra sidan av hallen och jag kände mig dum. Dessutom kom reparatörerna och frågade vad det var för idiot som försökt öppna porten i det här vädret, Halva väggen försvann ju. Nåja nu skrattar alla, troligtvis flög fågeln ut och allt återgick till frid och fröjd igen.

Fia sa...

Ska du begrava den här nånstans vid en sjö?

Anonym sa...

Hej Du,
Hur svarar man på en sluten fråga?
Prata om ungarna som kastar sten på polis, ambulanser och bussar ?Att medelklassen kan med god planering undvika segregeringens baksida?
Jag är bara en gäst i Ditt kommentarfält, inläggen är privata Och problemet är större än " nöff nöff" Och jag hittar ledtrådar till Ditt ställningstagande för "den lilla människan"
/Krys

Carina sa...

Hej Niklas!

Nej, alla djurolyckor kan du inte anklaga Dig för.
En del fåglar hoppar väldigt1 Hoppjärkor till exempel:-)
"Den sista morgonen" är både bedövande vacker , sorglig och sentimental,men framför allt känns även den åkta.
Kram från
Carina.