lördag 7 februari 2009

Salve Praeclarissimi DoctorEn promenad genom ett mycket grått Växjö. Letade förgäves efter Boogie Musik som inte alls låg på den tvärgata jag trodde. En gång för nitton år sen köpte jag en Gibson 335 där. Från sextiotvå. Sunburst, dotneck och med PAF-mickar. Sextontusen spänn skulle de ha och jag fick ta hela försäkringspengen från Rickenbackern och dessutom en hel hög pengar till. Skulle visa sig att det ändå var ett fynd. Kommer kanske en liten film på den också...

Inga gitarrer idag men väl ett par prima gymdojor. Mycket trevlig rea på TeamSportia.
Sen i sakta mak vidare längs gågatan.
Fika.

Och utanför Växjö Konsthall stod dessa två väldigt nakna damer och språkade.
Såg kallt ut och den ena verkar inte ha sparat någon ostkaka åt den andra.Strax doktorspromovering.
Ma blir Hedersdoktor och vi ska hurra och vara stolta, finklädda och vattenkammade.

13 kommentarer:

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Trevligt att gå på doktorspromovering. Du den stolte vattenkammade sonen!
Enligt universitetet är det framför allt Margareta Strömstedts litterära prestationer med levnadsteckning över Astrid Lindgren samt hennes insatser för lärarutbildningen vid universitetet som gör henne till ett mycket uppskattat val av hedersdoktor.
Hoppas ni fick äta gott efteråt!
Grattis önskar Annette

Sussfu sa...

Det är en spegelbild av hur en anorektisk tjej ser sig själv.
Statyn alltså

peppan sa...

Hej
Har själv flanerat i Malmö, lite shoppat blev det. Små presenter till mina kära som dom ska få på lördag då det är alla hjärtans dag.
Ha en fortsatt bra lördag.

Christina
www.grandmother.blogg.se

Anonym sa...

Blir du hedersdoktor? I vad då? Charm? Eller är det möjligen ditt intellekt och goda omdöme som på något vid blir premierat? "L"
Kram Ninni

Anonym sa...

Länge leve philosophia!
/Krys

Nattsyrran sa...

Oj! Ser väldigt kylslaget ut där dom står. Kunde väl åtminstone virat en halsduk kring halsen!!
Hade jag gått där med min minsta grabb, snart 9 år, så hade jag kunnat slå vad på hur mycket som helst att han sprungit fram och klämt lite här och lite där... Han är nämligen en härligt positiv tjejtjusare i värsta Sune-klass!! Och det är han stolt över. Skööönt va!!
Mvh Susanne i Västerås

Anonym sa...

Uppskattar mycket din mors romaner, särskilt förtjust är jag i 'Julstädningen och döden'. Oerhört stark bok!

Susjos sa...

Grattis till din mor!!!
Växsjö hamnade jag lite förvånat i på väg till Karlskrona (och melodifestivalen ja) förra året. Tåget blev stående där,och vi fick fortsätta med buss till Karlskrona! Det lilla jag hann se av Växsjö var ju jättefint!
Men hu vilka läskiga tjej statyer...

Ha en fortsatt trevlig Helg!
kram

Anna Karin sa...

Hej Niklas!

GRATTIS, GRATTIS till din underbara mamma och hennes doktorspromovering! Mycket roligt för henne, det är hon väl värd!

Växjö är en mycket trevlig shoppingstad. Har inte varit där så många gånger men när jag väl har varit där har det alltid varit väldigt trevligt! De nakna damerna har jag också stött på när vi har varit ute och gått. När man vet vad som är tanken bakom statyerna (precis som Sussfu säger i sin kommentar) att det är en spegelbild av hur en anorektisk tjej ser sig själv så tycker jag man ser på damerna med andra ögon. Ja, varför är det så att vissa kan vräka i sig ostkaka och vissa vägrar att äta ens en smula? Varför kan inte de båda äta lagom? En väninna till mig har en tonårsdotter som lider av anorexia så jag har sett sjukdomen på nära håll - och det är inte någon trevlig upplevelse precis... Det är en mycket allvarlig, jobbig, hemsk sjukdom på alla sett och vis. Sjukdomen påverkar inte bara den sjuka utan det påverkar naturligtvis hela familjen. Tyvärr är det inte en sjukdom som går över efter en vecka med lite penicillin utan man får leva med den länge...

Från det ena till det andra, jag har också nya gymdojor! Önskade mig det i födelsedagspresent och fick det också i mitt paket! Har provat dem några gånger och de är perfekta och då blir det extra kul på gympan :-) !!

Om du var på doktorspromovering igår så hade ni väl en trevlig fest efteråt med god middag. Det gjorde absolut ingenting att du "missade" melodifestivalen! Vi hade bänkat oss i TV-soffan och laddat upp för festivalen - men vi blev mycket besvikna! För det första så blev jag fruktansvärt nervös på fröken Mede. Om jag får säga vad jag tycker (och det får jag väl?) så är hon inte det minsta rolig, inte alls. Hon är gapig och tramsig, hon kör festivalen som sin egen show så artisterna kommer i andra hand. Sen förstod jag inte riktigt vitsen med det nya röstningssystemet heller. Allt gick snabbt och kändes stressigt och de var dåliga på att visa telefonnumrena för röstningen. Nej, det kändes inte alls kul!

Så, nu har jag fått skriva av mig lite! Nu ska jag snart till F&S och få "springa av mig lite" också! Hoppas du har en bra söndag!

Många kramar från Anna Karin

Fia sa...

Jag hoppas att din mamma fick en riktigt högtidlig dag. Hennes arbete har haft stor betydelse för många. Härligt att hon har fått den hedersamma utmärkelsen, den var hon väl värd. Men jag trodde att hon fick den utnämningen redan för ett par år sedan?

Susjos sa...

Suck,jag kommer aldrig att bli någon hedersdoktor som inte ens kan stava till Växjö! (jag skyller på att det var mitt i natten...)

Kram

ZeeJay sa...

Boogie Musik? Finns det kvar? var helt säker på att dom stängde igen redan innan jag flyttade till norrland...