söndag 13 juli 2008

Där och då här och nu









Om att inte minnas ordentligt. Alltså minnas hur man kände sig och mådde i en viss situation. Vad man tänkte. Vem man var. Just då.
Om det och en hel del annat pratade Björn Ulvaeus om i sitt utmärkta sommarprogram.
Och om vad som gör en riktigt bra poplåt.
Ni som missade det - klicka här

7 kommentarer:

Susjos sa...

Hej igen! Nyss hemkommen från Dalarna så läser jag din blogg igen. Satt i bilen och lyssnade oxå på Björn U. underbara sommarprat! En liten tår kom det också,när han läste Moberg!
Ja jösses vad jag har gråtit och skrattat och sjungit med denna helg!
Haft en underbar upplevelse i går kväll på Dalhalla i Rättvik. Fick lyssna och se en underbar konsert som heter "Sol,vind och vatten"och då vet väl alla att det handlar om Ted Gärdestad! En speciell eloge till den underbare Janne Schaffer,när han spelade igår stod tiden stilla, efter sitt gittarrsolo reste sig folk och applåderade,man fick gåshud! Och så en bockning eller nigning till en till fantastisk kille,som kanske varit lite i skymundan för sin bror; jag pratar om Kenneth Gärdestad! Vilka texter! Lika härliga som dina Niklas!
Ja, Teds musik och Kenneths texter är tidlösa! Apropå "Där och då här och nu"...

...och så hoppas vi att Halmstad Susanne snart hör av sig igen...

Krya på dej Niklas!

Kram
Susanne

Anonym sa...

Jag lyssnade på Björn U och som alltid hade han en massa sköna kommentarer om livet. Spelade Strawberry fields, fick mig att må jättebra! Jag gillar verkligen Björn. Han påminner lite om min stora idol Beppe Wolgers, en man med underbar livsinställning.

Tack till Susanne i Halmstad för läsvärdheter. Hoppas du återkommer snart.

Nu ska jag spela lite Stravinsky... och pussa på min man och mina barn...

Rebecca

anki sa...

Åh avundsjuk susanne!
Hade velat vara där.
Minns en sommarkväll i Karlskoga Folkets park för många år sedan. Ted och Harpo var där. Efteråt bad vi att få komma in bakom scenen och det fick vi. Fick ta en massa bilder och pratade en del. Har i mina gömmor fina kort på dom.
Sen när dom försökte smita iväg, så fick dom springa. För dom ropade glatt efter oss " hejdå Tjejer kul att ses". Detta satte fart på alla andra tjejer. Var riktigt kul att se och nöjda var vi som fått en stund med dom själva.
Hade en jeans jacka med alla autografer från den tiden,Tomas Ledin,Ted ,Harpo, Björn Skifs,Landslaget m.m

Det var tider det...ler

Till Dalhalla ska jag och gubben i augusti,för att lyssna på p-floyd. Dom gör pink floyds låtar riktigt bra,även om jag inte är ett stort fan till den musiken,gubben är. Men visst är en del låtar bra.

Krya på dej!
Tack för tipset av "sommar" med Björn,mycket bra.
Kram Anki

Anonym sa...

Glömde "krya på dig".

Ger dig (och andra) ett tips som hållit mig och många förkylningslösa under ett par år (jag var enormt tveksam men det har hjälpt, om det så bara är "tro"): En tesked honung om dagen. Vi är nu uppe i 26 personer i bekantskapskretsen som hållit sig förkylningsfria av denna åtgärd.

hälsn. Rebecca

Kristina sa...

Hej!

Kom hem från fest i skärgården nyss. Satt uppe och pratade till kvart i tre och fåglarna började sjunga. Nattbad och myggor och lite kyligt, precis som det ska vara. Ljuvlig svensk sommar :)

Trött idag dock, inte van småbarnsmamma som man är nu. :D

Apropå hundar så såg jag en helt underbar valp på tåget idag, tror det var en bullterrier, och jag blev kär omgående när den tittade på mig med mörka fuktiga ögon.

Blev nyfiken nu såklart på vilken ras det var på "M's sommarhund". Senap...hmmm

Tänker numera alltid på dig när jag passerar mariatorget. Tittade till och med in när jag gick förbi Saga Motion *generat fniss*

Susanne, Halmstad, ta en paus du om du vill och varmt välkommen tillbaka sen. Tråkigt om du känner dig övervakad och påhoppad. Men som du ser så gillar Niklas dig och det är väl huvudsaken eller hur. Ta hand om dig.

Kram Kristina

P.s "Susjos" - Ted är verkligen fantastisk, vilken tragisk förlust det var och alldeles för tidigt. Håller med dig om Kenneth också, texterna är ju så fina.

Kristina sa...

...och krya på dig skulle jag förstås också säga!
Honung och te är bra. "Guteblandning" från Kränku, Gotland - blir lite friskare redan av doften tror jag :)

Kram igen.

Kristina

Anonym sa...

Hej Niklas!

Jag har också lyssnat på Björn idag - det fick man ju bara inte missa!!

Tråkigt att höra att du inte är riktigt kry. Förkylning mitt i sommaren är inte kul. Se till att krya på dig så snabbt du kan :-) !!

Hoppas du har lyckats ha en skön dag på landet i alla fall!

Kramar i massor från Anna Karin