tisdag 15 juli 2008

Helt offside!
Hur kan en människa som ändå är vuxen och får rösta, som har körkort och banklån och som har ansvar för sina barn och deras uppfostran på allvar bli nedstämd av att ett fotbollslag gör ett mål mindre än ett annat?
Gräma sig på riktigt. Stå upp och skrika framför tv:n. Bli arg på en domare. Och på en mittfältare som heter Ortiz och som på ett oerhört klantigt sätt orsakar det där målet som gör hela existensen lika svart som älsklingslagets tröjor. 
Hur kan det komma sig att utgången av en match i den relativt mediokra serien Allsvenskan kan påverka en människa på det sättet?
Så att solnedgången inte är lika vacker som den brukar. Så att jordgubbarna nästan inte har någon smak. Så att pianot låter ännu mer ostämt än det är. Så att...ja FAAN!

Kamraten S har uppfunnit ett ord som sammanfattar hela den där känslan.
Känslan av fullständigt elände.
Ankballe!

6 kommentarer:

Anonym sa...

barn tycker aldrig om att förlora ,
vuxna vill ha revanch
roligt, roligt och fyndigt,fyndigt -jag lägger ordet i Pandoras ask..
där ligger kvar det sista i väntan på nästa match..
/Krys

Sanna sa...

Har alltid tyckt att Fröjdfeldt varit en enastående domare, tills idag! Vilken miss att inte blåsa tidigare!
Obolo var blek idag. Johnson är ojämn och ger upp för lätt. Sen har vi katastrofen Ortiz.
Tyckte nog att spelet kunde varierats mer med spel på kanterna. (Oj, nu lät jag som Hysén!)
6 poäng mot Ljungskile nu, annars blir det svårt att hänga med i toppen.
/Sanna

Anonym sa...

Sista vagnen kopplades bort av tåget idag. Nöjer mej med det, men inget absolut inget kan upplevas värre än ÖIS 2005 när AIK lämnade allsvenskan. Andra o tredje vagn kan kopplas bort med Kalmar borta 4, Elfsborg hemma 10. Sen har vi bara tågförarn kvar. Känns skitsurt
/ Stefan

Ica sa...

Så kommer den importerade skåningen , som dock inte såg matchen men såg resultatet, och sa Yees när Helsingborg vann. jag ber om ursäkt för det...

Anonym sa...

Som icke fotbollsentusiast blir jag impad över reaktionerna och den annorluna benämningen. Tänk att ett fotbollsresultat kan bringa så mycken olycka/lycka beroende på betraktaren/fantasten.

Jag tycker det är ett bevis för att man reagerar med liv och lust över något. Man kanske känner att man lever lite extra mycket när det går bra/dåligt för ens lag...

Rebecca

Miss Jones sa...

Du har min fulla sympati.