söndag 13 juli 2008

Viskningar och rop









Ett slags helt onödigt halsont mitt i Juli. Med vidhängande trötthet och skallebang. Mycket meningslöst. Säkert feber. Svårt synd om!

Är på landet och i grannhuset bor det numera en liten valp. Jag har frågat M hundra gånger vad det är för ras och hon har hundra gånger svarat något långt och krångligt som har med senap att göra tror jag. Valpen är för M vad den där gamla DBS-moppen en gång i tiden var för mig. En fyrväxlad som tillhörde en alldeles för stor son till en av morsans kompisar och jag fick ha den som bara min. Och köra på småvägar fast jag bara var elva. Den fångade hela uppmärksamheten och fick tiden att försvinna lika fort som de allra ljusaste sommarnätterna. Tror att M känner att senapsvalpen är något liknande.

I bilen ut igår kom plötsligt "Eleanor Rigby" med Beatles. Lyssnade på ett nytt sätt på texten. Hur Father McKenzie ensam stod där och följde Eleanors sista resa.
All the lonely people fick mig att för en stund hamna i ett litet existentiellt grubbel.
Som vi håller på. Och ropar. Viftar och har oss. Smeker. Slår. Viskar. Men framför allt ropar. För att någon ska lägga märke till oss.
Se oss.
Kanske till och med bry sig om oss och upptäcka att ropen egentligen inte alls betyder det som ropas.

Ett stort tack till Susanne i Halmstad för lång och trogen tjänst. Allt gott och en tapperhetsmedalj av första graden! Gå in och läs hennes "sista" (fast det tror jag inte) kommentar under det förra inlägget.

Nu ska jag ta och göra en riktigt god kopp och sen sätta mig på ett bra ställe och lyssna på Björn Ulvaeus´ sommarprogram.

8 kommentarer:

Drömma Lotta sa...

Jag vill ge Halmstads Susanne en stor kram :-)

Såhär tänker jag:
det är kanske provocerande på 2 plan, dels att du är en kvinna som väljer att ta plats (lite längre inlägg), och vara öppen som ett barn ibland.
(Vackert, osvenskt).
Dels stör det kanske någon att en man som bloggar har en trogen skara av så många härliga kvinnor som ofta lägger kommentarer?
Missunsamheten bor ju mer eller mindre i alla, men den visar sig kanske när man är som minst och fulast själv.

Ang trogna kvinnliga läsare så gissar jag att det finns många män som läser här med
-men de väljer av någon anledning att bara "ubåta", för det mesta.

I vilket fall är det dags för ett besök hos S egna blogg, skicka lite love kostar så lite eller hur?

/Lediga Lotta

anki sa...

Ja gå in på S blogg,hon skriver så bra och jag hoppas hon tittar hit igen.

Hoppas du har det bra på landet ,Niklas.
Kul att läsa lite ifrån dej.
Sköt om dej och dina.
Kram Anki

Mia sa...

Susanne i Halmstad:
... trist att "den anonyme" påverkat dig så illa. Jag kommer att sakna dig, du hör hit på något vis, ska vara här och "kullerbyttarunt" !
Det finna alltid "sånna där" över allt, som på något vis måste projektera för att synas och höras.
Ingen är den andra lik och det finns ingen mall som vi ska passa i för att vara rätt eller fel och trist vore det i så fall, så strunta i den-dära-så-väldigt-olik-dig och kom tillbaka hit o skriv.
Niklas:
Krya på dig, sånt där elände är inte roligt så här mitt i sommarvärmen !
Mvh Mia

Mia sa...

...visst ja, glömde ju.
Donny Osmond !
Det var antingen Donny (för snäll och gullig) eller David Cassidy (en snygging som absolut inte kunde sjunga) som gällde.Jag var på Grönan och skulle se honom (David) 1973, eller var det-72 ? Det var hysteriskt många hysteriska tonissar (inkl.jag) där den dagen och jag blev nertrampad, fick åka ambulans till sjukan innan han ens börjat konserten.
Så kan det gå !
Mvh Mia

Anonym sa...

en tråkigt sommarförkylning verkar drabba många nu. Hoppas du kryar på dej snabbt!
Själv är jag euforisk sjuk/salig efter mitt första tjejsim i Vansbro igår. Vattenskräck som jag har, gick det trots allt skitbra. -och jag ska göra det bättre nästa år...
Fattas bara lite semester, baaaaaara två veckor kvar...

/Lina

Anonym sa...

Huvudvärk utan egen förskyllan SÅ meningslöst. Men vem har sagt att livet är lätt.
...Precis när jag börjat komma över min kraftiga avstånds förälskelse till dej klämmer du till med;
"kanske till och med bry sig om oss och upptäcka att ropen egentligen inte alls betyder det som ropas"
Så jäkla bra! ...jag är förlorad igen...
Kram Ninni

Krys sa...

"Ett stort tack till Susanne i Halmstad för lång och trogen tjänst. Allt gott och en tapperhetsmedalj av första graden! " -konsultsvenska?

Anonym sa...

"Ett stort tack till Susanne i Halmstad för lång och trogen tjänst. Allt gott och en tapperhetsmedalj av första graden! " -välment konsultsvenska? mot ett öppenhjärtlig inlägg känns väldigt avståndstagande
/Krys