onsdag 23 juli 2008

Sandaler och annat av plast


Som sommaren plötsligt bara anföll och slog med häpnad!
Jag är inte svårflirtad när det gäller värme och sol. En blick och jag är i praktiken redan helt förförd. Så jag hämtade upp den store, långe sonen, köpte picknick och tog sikte på badbryggan vid Järlasjön. Grumligt vatten. Lite läskigt sådär - insjöar är inte som andra hav utan mer hemlighetsfulla. Vad är det egentligen som döljer sig där under den gröna svårgenomträngliga ytan? En lax? En försäkringsbedräglig Mercedes? Eller en hemvärnskanon från fyrtiotalet? Skit samma när det är tjugofem grader. En alldeles förstklassig badkruketemperatur. (Varför heter det badkruka förresten...?)

Tillbaka i stan där det fortfarande klockan halv sex dallrar över asfalten. Ska köpa Jon Jefferson Klingbergsn roman. Hörde att den är på gång. Tänkte på honom när jag letade parkeringsplats. En dag för några månader sen tittade han ut ur ett fönster på Bellmansgatan och sa:
- Nu är den klar!
Ska bli spännande att för en gåns skull läsa en relationsroman skriven av en kille.

Jag hör opera. Alltså genom fönstret. Det låter inte som om det är nåt inspelat utan som om det faktiskt står nån mezzosopran-wannabe på en balkong här mittemot. Jesus vad det låter illa.
Och på tal om det lilla ordet illa så blev jag, när jag läste om den, ytterst nyfiken på hur en Englandsetta med Basshunter låter.
Har trettio timmar på mig innan jag förvandlas till riktig, äkta bitter vresgubbe men redan nu kan det sägas: den låten måste vara bland det sämsta skit som nånsin lämnat en studio. Hur tänker de i England egentligen? Inte konstigt att de inte gick till EM.

Och nu då?
En dusch va...

8 kommentarer:

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
anki sa...

Ja så var sommarn och värmen här. Härligt...
Googla på ordet badkruka och fann följande:

Badkruka:
badkruka kallas en fegis som sällan vågar sig ut i vattnet. I synnerhet inte om det är kallt. Badkrukor brukar kunna badramsan " ett, tu, tre, på det 4:e skall det ske, på det 5:e gäller det på det 6:e smäller det", dock utan att det smäller det minsta i vattenytan.
Nej badkrukan sänker sig sakta och försiktig för att plågas så länge som möjligt, för att sedan snabbt rusa upp från badet. I bästa fall tages max tre snabba simtag på så grunt vatten som möjligt. Det värsta en badkruka vet, är andra baddare som stänker och plaskar.
Etymologi: Ursprunget till ordet är ett gammalt svenskt ord som kommer från ett dialektord kruker, (en krake) d.v.s. en feg person.

En sådan är jag. Varit ute på en ö vid namn Långgarn och där var det hunden som glatt hoppade i och bada,själv doppade jag fötterna.

Men hoppas att algblommningen ej kommit för mycket på Gotland,för dit bär det av på söndag och tänkte nog doppa mej då.

HA en skön kväll.
Kram Anki
p.s Kul att höra ifrån dej Susanne.
Saknat dina ord.Hitta mer information om samma ämne på webbenPå svenska (Badkruka) sök i - A - D - G - W - Y - Eniro nyhetssök - Frisim - Gnuheter - Lexin - NE - Nyhetsportalen - Projekt Runeberg
A = Alltheweb, D = Dmoz, G = Google, W = Wikipedia, Y = Yahoo, NE = Nationalencyklopedin---------------------------------------------------------------------änkspegel | Inställningar |
Redigera av
(skillnad)

anki sa...

kors kom med lite som ej skulle vara med.Men det bjuder jag på orkar ej skriva om...ler

Drömma Lotta sa...

Hej du!
Bellmansgator är de bästa vill jag först passa på att säga.
Nr 2 är att jag har extremt höga förväntningar på boken.
Dels för att den är skriven av någon jag känner lite så, men mest för att det är en jämnårig, man, som författat.
Och på detta ämne.
Kan inte vara knappt någon som gjort det innan, på det här sättet, i detta landet i den åldern.
Rätta mig om jag har fel, ärligt skulle jag bli lycklig om jag hade fel.
Hurra för Jon och hurra för hemlighetsfulla insjöar!
Kram från L

Anonym sa...

Statler eller Waldorf?
/Krys

Susjos sa...

Hihi,Eilert Pilarm??!Usch så det lät!
Javisst är det härligt när sommarvärmen kommer,lagom till när man börjat jobba igen..självklart!!
Och lagom till din födelsedag! Måste vara mysigt att fylla år på sommaren,all grönska,sol och blå himmel ( kanske)och många är lediga och kan fira födelsedag med en!

Jag har nyupptäckt Ted igen efter konserten med J.Schaffer m.fl
Tänk "Sommarlängtan"
...Sommarljusa skyar över fager sommaräng,himlen är mitt täcke och marken är min säng...

Må så gott i klorofyll fulla sommaren!!

Kram
Susanne

Smileme sa...

Jag har ibland funderat, om du skriver dina egna låtar osv.. som man alltid gör. Men fasiken. You are good. Din blogg är rena dynamiten. Alltid bra texter och alltid får mig att le. You Are Good ! Man.

Anonym sa...

En härlig sommar, jag är nere i Skåne och njuter av bad och sol, massor av glass och umgänge med make och barn, och släktingar.
Hoppas du och alla bloggläsare har det bra.

Rebecca