måndag 22 december 2008

BANK BANK! Kom in!Ture Sventon slut på Bokmagasinet. Tyvärr. Men "Vem ska trösta Knyttet?" stod i alla fall där och tiggde om att bli julklapp.
Det sägs att julhandeln är lite trög men det märkte jag ingenting av idag. I Söderhallen var det myrstack och långa köer av människor som skulle hämta specialstyckade kotlettrader, gladagrisskinkor och fårfioler.

Hamnade såsmåningom på banken en trappa upp och medan jag satt där och väntade med nummerlappen i handen började jag hårdgranska kontorets juldekorationsmys.
Glitter självklart och på en hylla stod Tomten med säck och skägg och allt. Men där på hyllan låg också diverse gosedjur. Nån hund och nån katt. En kanin och en get av nåt slag.
Hur tänkte de här, tänkte jag. Är det någon på huvudkontoret som köpt in likadana gosedjur till alla bankkontor eller har just den här filialen en egen julstämningsfylld flyttkartong som tas ner från vinden lagom till första advent?

Det är ändå en lite skön tanke att det kan vara något som behandlas i bankens styrelse. Att pannor i djupa veck kanske diskuterar de där mjukisarna.
- Hm...vore det inte klokare med gris, en riktig finansgris? På lång sikt alltså.
- Nej hörrödu! Nu ska vi köra getspåret fullt ut!

Nu en stunds förjulsfrid.
Låta det va bara.
Bra!

6 kommentarer:

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Hjärtat verkar både rymligt, vänligt och ser perfekt ut. Skulle gärna komma in, en stund, om jag hade portkoden.
Har haft paus i julstöket någon timme. Tittat på åttaåringens tennis träning. Sitter nu och känner mej lite usel. Har nog inte, av dotterns min att döma, riktigt förstått skillnaden mellan att aktivt stötta och vägleda och att vara en pinsamt kommenterande mamma. Ska bättra mej tills nästa gång. Lovar.
En riktigt god jul till alla gulliga på den här bloggen!
Kram Ninni

Kristina sa...

Är det kanske det dom gör på banken efter tre :)?

Var ute i vimlet jag också idag. Hade förberett mig psykiskt på kaos och kalabalik men det var förvånansvärt lugnt. I k(g)risens spår kanske?

Hade därför en stund av vardagslycka med sprudlande glad dotter och gott kaffe när vi tog en paus från handlandet på ett café.

Känner nu också lite julefrid med tänd och klädd gran och julklapparna inhandlade. Har i år köpt en del via hjälporganisationer så svärföräldrarna får en get t.ex :) Ja inte bokstavligen då utan det är en familj någonstans i världen som får den och dem får ett gåvokort. Känns mer och mer viktigt att inte dras med i köphysterin utan köpa något fint och sen ge till dem som faktiskt behöver det mer.

Får se vad det blir för reaktioner på julafton. Är det fler därute som liksom jag som mår lite dåligt av köphets och julmat i överflöd? Känner mig lite fånig som "predikar" om världssvält och miljöhot för milt överseende alt. oförstående släktingar.
Samtidigt är man ju med i hela snurren själv också och vill gärna ha gran och äta julskinka. Försöker dock agera med viss måttfullhet.

Hoppas ni har en fin kväll därute i "bloggosfären". Extra kram till dig Niklas ;)

Kristina

P.s Tips: snart börjar Jamie Olivers julprogram på femman. Älskar hans engagemang och passion, inte bara för matlagning utan i allt han brinner för!

Jonas sa...

Det kanske var DOM
HÄR
som satt upp den där tomten o djuren på banken

Krys sa...

Julkrubban pa banken?och de 'tre vise männen ' i styrelsen?
Hoppas att Knyttet kommer att bli
den basta julklappen för Skruttet
/Krys

Anonym sa...

Du har förstås helt rätt Kristina. man behöver dessvärre inte titta så långt bort för att upptäcka att julen är en extra stor påfrestning för många. Tänker på de barn med missbrukande eller psykiskt sjuka föräldrar... de är många... deras misär blir på något vis än mer påtaglig i "Svenssons" glädje och överflöd.

Men, men, själv ser jag till att min dotter inte går miste om gemenskap och tradition. Mycket mat, godis, pynt och dessvärre också lite väl många paket. (dock inte överdrivet dyra)
Livet är inte rättvist på något sätt.

Gott initiativ med en get! har länge funderat på ett fadderbarn, ska göra slag i saken efter helgerna.
Kram Ninni