söndag 28 december 2008

Benjamin...... har namnsdag idag. Men det är också "Värnlösa barns dag". Bara så att vi inte glömmer bort det. Och dem. Som ju faktiskt också borde kommas ihåg årets övriga trehundrasextiofyra dagar.
Har själv inte känt mig speciellt värnlös denna ljuvliga decembersöndag. Tjock tröja och dunjacka höll kylan ute under promenad på frostiga grusvägar. Kaffe i termos och prat om kryddträdgårdar, kökssoffor och karma skyddade mot resten.

Såg nyss värnlösa stjärnor på slott inspelade från igår. Ingen går säker. Allra minst från sig själv.
Och att vinet - starkt påhejat av Sveriges Television - anfaller från alla håll gör det inte lättare precis. En primetimetimme kan fyllas på många sätt.
Men faktum är att programmet - som en närstående släkting påpekade häromdagen - även plockar fram tveksamma sidor hos tittaren. Det finns något kittlande i att se när människor gör bort sig, bär sig illa åt, är svårartat egocentriska eller störiga i största allmänhet. Lite pinsamt och vi håller handen för ögonen men tjuvkikar mellan fingrarna. Och blir en aning killade.
Dock känns den här omgången lite som en parmiddag där det liksom inte vill sig. I alla fall har det inte lossnat hittills.
Men, men...en chans till. Eller två.

Ska börja tänka på nästa år strax. Göra nån slags hur-det-ska-bli-lista.
Hur ska det bli?
Vad tror ni?
Men först - en vanlig, men ändå en smula ovanlig, måndag-tisdag.

5 kommentarer:

Jonas sa...

Joo det är många som faktiskt förtjänar att kommas ihåg, eller åtminstone ägnas en tanke lite oftare. Man kanske skulle gå från "en dag om året" till en "stund varje dag" istället.
Angående "stjärnor på slott" så... hur är det man säger ALL publicitet är bra, tyvärr.
Och påhejat av sprit, joo det kan jag nog hålla med om.
Jag går alltid på firmafester, jul och sommar fester nykter därför att jag är för snål för taxi och jag vill kunna åka när jag själv vill som det passar mig. Dessutom är det vid dessa tillställningar där sprit förekommer alltid bra att hålla koll på läget. Men jag kan garantera, det är VÄLDIGT underhållande när alla andra är spritpåverkade och man själv nykter. Det är väl lite samma fenomen som uppstår i dessa dockusåpor. Andra gör bort sig och själv kan man sitta där tryggt, ha koll på allt och säga NÄÄÄ men vad GÖR dom????

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Har nog aldrig varit helt nykter på en firmafest... men alla ändra är/var oftast mer berusade så det har aldrig varit jag som stått för rubrikerna.
( är väl lite av smygarnaturen... m.a.o så tror jag att jag skött det ofördelaktiga snyggt...hmrf? )
Missade programmet får försöka se det nästa gång.

Hur det ska bli nästa år...? Ja du, för egen del hoppas jag på en fortsatt lugn och stillsam tillvaro. Att de jag har omkring mig får finnas kvar och vara friska.
I större perspektiv vet jag inte riktigt... man hamnar lätt i klyschor eller tangerar det religiösa om man ska tänka "stort".
Kram Ninni

ullisen sa...

Jag är lite förundrad över att jag fastnat för denna omgång av Fångarna på Slottet. Alltså. Det är intressanta karaktärer, ihoptussade och bougogneberusade. Det är inte deras pinsamheter som intresserar mig, utan människan bakom "kändisen". Att höra Loffes intressanta och tankeväckande diskussion om förintelser gav mer än typ alla Gardells påhopp. Även om det måste erkännas att han är så inihoppsan intelligent den där Gardellen.

Rainer sa...

Hei Niklas.

Vil bare ønske deg et riktig Godt Nytt År fra Fredrikstad og Norge. Jeg har fulgt deg og drømt meg bort til dine sanger siden "En gång i livet". "Två vägar" er utrolig bra og jeg med flere håper du legger turnèen din neste år innom Strömstad slik at vi får en mulighet til å se deg live.