söndag 7 december 2008

När ljusen ska tändas därhemma...

Jag tycker nog allt att det var en rätt småputtrig Julallsång igår. Vädermässigt skilde det sig inte nämnvärt ifrån hur det brukar vara på sommaren - sju grader och regn.
Men en mycket tapper publik som gav blanka fan i detta motstånd och som istället stod där och var vacker och inkännande och som bidrog till att emergensen gjorde alla själar somrigt varma och juligt juliga.

Idag en ny utmaning - stiftelsens Min Stora Dag julkonsert på Oscarsteatern. Ung man (well, well ung och ung...men i alla fall man) med gitarr kommer att vara där.
En truddelutt eller två.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Du är en evigt ung man Niklas och jag älskar dina små trudelutter på gitarr ! Skulle kunna sitta och lyssna dagar i sträck...
Konsert för MinStoraDag är ett fantastiskt fint evenemang som ska skänka glädje till sjuka barn under kommande år.
Kram

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Hej Niklas!

Två stora "utmaningar" på två dagar är inte illa! Hoppas dagens utmaning har gått bra. Min Stora Dag är naturligtvis en mycket bra idé och väl värd att hjälpa och stödja. Och ja, du är en ung man - 50 år ung! Man är inte äldre än man gör sig! Din gitarr, din sång, din musik får du gärna glädja oss alla med i många, många år till! Kul att du ställde upp idag med en trudelutt - eller två.

Själv har jag precis kommit hem från en liten sväng nere i byn. Det är julskyltning idag och yngste sonen har haft lite aktiviteter med scouterna, bla har de delat ut pepparkakor. Men det var lite kyligt så en termos med glögg hade inte suttit fel! Nej, nu får jag sätta fart och byta om, ska träna på F&S!

Önskar dig en fortsatt trevlig söndag och en skön kväll!

Kramar från Anna Karin

Anonym sa...

Tre visse mannen utan en
med gavor till de som behover drommar
/Krys

Niclas C i Norrköping sa...

Japp, det var två fina trudelutter. "Tänd ett ljus" är verkligen julsångernas julsång, som Martin Timell sade.

"För många ord om kärlek" är en fin låt med tänkvärd text. Din musik är mycket uppskattad av folket. Vi är många som ser fram emot din turné i februari! Melodifestivalen är inte längre vad den en gång var, och det gick ju inte jättebra för Uno Svenningsson och Magnus Uggla heller de senaste åren. Den bästa låten vinner inte längre så lätt. Så var inte bitter (vilket kunde anas från mellansnacket)!

Man fick sig en funderare idag. Det finns så många människor som har det svårt - och även barn. Det var en riktigt bra idé med en sådan här konsert till förmån för dem.

Kalle Anka på julafton tyckte Martin Timell var viktig. Det tyckte jag också. På något sätt försöker jag klamra mig fast vid den traditionen från barndomen. Men ärligt talat har jag nog somnat framför Kalle Anka nästan varje gång de senaste 10 åren.

Karl Bertil känns faktiskt fräschare - kanske för att jag inte tittade på det så ofta när jag var liten.

Visst är det tryggt med traditioner. Men ibland behövs det nya sådana. Julallsången på Skansen får gärna bli en sådan. Varför var inte TV där och filmade för att sedan sända på julafton? Det skulle vara perfekt!

Niclas

Anonym sa...

Jul-allsång på Skansen är värd att bli en tradition. Kanske inte tillräckligt känt ännu bland Stockholms sångglada men potential finns. Gärna lugnare än sommarens roliga men hysteriska, julstämt som igår! 'Tyckerska'

Susjos sa...

Javisst var det en jul-mysig stämning igår på Skansen,det gjorde inget att jag blev blöt om både skor och strumpor! Det var verkligen en trevlig timme.Kul att du uppskattade den lilla namnsdagsöverraskningen:)!

Och så en liten aforism igen:
"Drömmen om lycka är större än själva lyckan."
/ Jovan Ducic

Kram!