måndag 29 december 2008

TwentyfoursevenNär det varit så här många dagar av kringlullande långt bort från stress, krav och måsten kan jag bli lite rädd för att det ska köra ihop sig när verkligheten plötsligt knackar på igen.

Hade en kompis, en bassist, som mest hela tiden övade på sin bas. Och de få stunder när han inte gjorde det så satt han instängd i jättelika hörlurar och lyssnade på Frank Zappa. Då och då så dök det ju tyvärr upp nånting som han var tvungen att uträtta. Kunde vara ett besök på posten eller tandläkaren eller ja, ni hajar. Då var han tvungen att planera det väldigt noga. Välja kläder kvällen före, lägga dem prydligt på en stol, ställa väckarklockan och på alla sätt förbereda så att det där postbesöket blev av. 
Frågade man - som man ju frågar polare ibland - om han exempelvis kunde ta en fika på onsdag (och onsdagen var vikt för postbesök) så svarade han: "Körigt hela onsdan faktiskt. Ser inte hur jag skulle kunna hinna det...vi får ta det en annan dag."

Kände så imorse när jag sent omsider kom förbi frukost och DN. Faan vad mycket jag har att göra idag. Det är både kemtvätt och bokhandeln och...hur ska det gå...och just det, lämna försenad julklapp ute i kranskommunen...Jesus hur ska jag hinna?

Det gick bra.
Hann till och med att lämna in konstig dator på lagningskliniken.
Redan hemma igen.
Och har till och med hunnit skriva ett ganska meningslöst blogginlägg.

9 kommentarer:

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Sören Olsson sa...

det tycker jag var bra jobbat av dig.
jag drabbas av samma sorts tröghet efter allt för långa viloperioder.

Tror att jag hörde en liknande story om en känd animatör som lade ner en dags arbete för att gå till posten.
det var väl på den tiden som det fortfarande fanns postkontor.

må så gott - mitt uppe i livet.

Susjos sa...

Jadu,känns också igen...kan det vara åldern? Har trappat ner på "saker att göra idag"..till max 2 ! Mer hinner/pallar man inte....
Om man inte är en morgonpigg lärka som vaknar med tuppen,då kanske man får fler saker gjorda? Kan man ge datorn lite skuld till att tiden inte räcker till...hm,jo så är det nog....
Visst blir man extra nöjd när man hunnit med flera saker på en dag!

Nu ska jag ganska nöjd ge mej iväg till jobbet...där får man många gånger ha en bra simultanförmåga!
Kram

Cliff Hanger sa...

Jag har hört att det är som pensionär man har mest att göra om dagarna.

Anonym sa...

Hej Niklas!

Jag har en fråga som jag hoppas du kan/vill besvara: Musiken som du gjorde tillsammans med Tommy Ekman - finns den att köpa, gavs den ut på ett album?

Tack för en intressant blogg och god fortsättning!

Anonym sa...

Hej Anonym!
Tommy E och jag skrev en hel del tillsammans för femton år sen. Bland annat gjorde vi all musik till den legendariskt usla filmen "Pillertrillaren" och i den förekom det en låt som Kayo - på ett närmast krystat Åsa-Nissevis - framförde i filmen. Om jag minns rätt så hette låten "Om du vill ha mig som jag är" och den gavs ut på platta.
De övriga låtarna vi skrev ligger fortfarande och väntar på rätt tillfälle...

/N

Krys sa...

Ha, roligt att höra att det finns nagra som lyssnar pa Frank Zappa (for manga ,yngre,yngre ,yngre ar sen skrev jag- Lange leve Frank Zappa,inte den Langa Szkappa(min musiklarare))
"Pensionärer' ar alltid upptagna och har mycket att gora -24/7-Tina Turner ar ett bra exempel!
/Krys
ps.Suzesan ,det blir ljusare imorgon!

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Hej igen Niklas och tack för svaret om musiken du skrev ihop med Ekman. Då får man helt enkelt hoppas på att "rätt tillfälle" infinner sig någon gång i framtiden. Låter ju onekligen som ett ganska spännande samarbete: Strömstedt & Ekman!

Under tiden lyssnar jag på denna gamla klassiker:

http://www.youtube.com/watch?v=U7-q1WRaKNg

Gott Nytt År,
Christian