lördag 27 december 2008

Johan och JohannesNär jag var liten var de här onödiga helgdagarna - juldagen, annandagen, långfredan och sånt bara fruktansvärt långtråkiga. Speciellt när de låg så att det blev en evighet av ingenting. Alltså inga affärer öppna, alla kompisar hos farmor och annat meningslöst. Livet liksom stannade av och den enda ljuspunkten i tillvaron var den där timmen på morgonen när de sände Tintin eller Scooby Doo.

Som en sån här helg.
Men det måste ha hänt något. Jag uppskattar den.
Och den lär visst pågå en bra stund till.

Nu lite träning.
Tror jag.
Kanske.
Sen.

Dagens låt: "The End Of The Innocence" med Don Henley
Och tänk - solen skiner.

13 kommentarer:

Lyckliga Hon sa...

Jag håller verkligen med! Njuter i fulla drag av att det absolut inte händer nånting. Tommy Körberg sjunger O helga natt så taket lyfter, Katten spinner och hela mitt varande är lugn långsamhet.

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Imse sa...

En sån helg behövs, men tyvärr är affärer och krogar öppna som vanligt i stort sett hela helgen. När vi egentligen behöver varva ner.

Anonym sa...

Verkar ha varit en helt okej dag ändå! Önskar bara att vi kunde varva ner ännu mer. Önskar dig en trevlig kväll! Kram Anna

Nastasia sa...

Ja men visst är det väl så att dessa tråkiga dagarna faktiskt har gått och blivit till njuuutardagar?!...undrar om mina barn tycker det samma? ;o)

Jag läste ETT blogginlägg av "denna unga dam" och tänkte att det ska jag nog inte göra igen! Då handlade det om att hon hade varit i Norrköping och fick uppleva en enorm Kulturkrock!...denna Kulturkrock kom sig av lantisar (norrköpingsbo) fick träffa stockholmare...undra varför många inte har överseende med de sk 08-orna? ;o)
Det kallar jag funderingar på HÖG nivå!...eller?

Må gott!

Anna Carin sa...

Jag tror att jag vet vad som hänt!! Någonstans på vägen växte vi upp och blev "vuxna" som gillar att "bara vara" och det måste jag säga känns mycket bättre än den där pirriga känslan av att ha missat nåt/någon när man var hos mormor eller på landet! Njut av livet, lugnet och ta vara på möjligheten att se hur soffan ser ut på NÄRA håll...
Önskar ett gott nytt år/ Anna Carin

CharmKatti sa...

Ledsen att behöva säga det, men jag tror att det har med ålderna att göra:-)
Så är det iaf för mig.
Ha en bra kväll!

LILLA BLÅ sa...

Scooby doo = JUL... Känner mig som Allan Svensson ibland : vad är en JUL utan ARNE WEISE och utan SCOOBY DOO ???---trist så klart. Inte ens SNÖ har vi längre på jularna.
Hoppas det kommer nån snö snart så att barnen får åka lite skidor o pulka.

Kramar @nette

Jonas sa...

Det har nog med mognad att göra.
I dagens samhälle med det ekorrhjul vi befinner oss i så värdesätter man ledigheterna på ett annat vis. Förr, när man var liten var det tråkigt att göra "ingenting" Idag är just "ingenting" en bristvara. Då får den ett värde för oss.
Jag kan knappt minnas när jag senast fick en dag när jag bara fick finnas till och njuta av tillvaron.

Sören Olsson sa...

Scooby Doo hade ju varit en ren höjdare en sådan dag.
För min del var det Lolek och Bolek.
Tecknad Tjeckoslovakisk serie.
Eller varför inte Humle och Dumle?
;o)

Nu har jag skrivit en analys efter användandet av spikmattan.
Den funkar till allt.

Må gott!
/S

Anonym sa...

Visst var helgdagarna oerhört långa, tills den dagen man upptäckte att det var roligt att festa om lite. Juldagen kom att bli den bästa dagen att gå ut under många år.
( Nu tillhör jag ju Scooby Doo generationen så det var ett tag sen )
Nu är bland det bästa att ligga på spikmattan ... eller hur Sören? Gör en snabbanalys av det. Tragisk tillvaro!
Kram Ninni

Susjos sa...

Ja, Scooby Doo var det bästa som fanns tidiga jullovsmornar!
Visst njuter man av den lediga tid som man har,fast jobbar man som jag, inom den offentliga sektorn så märker man tyvärr inte så mycket av de "röda" dagarna...the show must go on..eller vad man ska säga..hihi...någon måste alltid jobba...
Kram

Krys sa...

Sorry Soren Olsson"Lolek och Bolek, även Bolek och Lolek, är två tecknade figurer som förekommer i serieform och på film. De skapades av polackerna Wladyslaw Nehrebecki och Leszek Mech 1962."
Och jag alskar Sune.
/Krys