söndag 31 augusti 2008

Ett dåligt manus


Idag skulle Jessica behövt Lars Molin. Såg henne i TV4-soffan för en stund sen där hon skulle förtydliga tanklösheten i sin och Cecilia Gyllenhammars artikel på Newsmillbloggen häromdagen. Hon tittade ofta förläget ner i bordet och man kunde ana att det bakom de lätt förvirrade och krampaktiga försvarsfraserna satt en liten flicka som ångrade sig och tänke: Varför skrev vi sådär? Hur tänkte vi egentligen och hur kan jag sitta här och säga emot alla de kloka sakerna de andra - inte minst Katerina Janouch - säger?

Detta är förmodligen inte en av Jessica Zandéns bästa dagar.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Att göra / säga dumheter och misstag är väl mänskligt, även om de är magstarka ibland. Men att försvara dem är mindre klokt.
Varför är det så svårt att säga typ ´förlåt det var jäkligt dumt och oövertänkt`? Varför är det svårt att ge någon annan rätt? Jag vet inte, för tyvärr är jag inte så road av att ha fel själv.
Ninni

imse sa...

Jag säger som Bert Karlsson: "Hon är inte dum, hon har bara otur när hon tänker", (trodde aldrig att jag skulle citera den mannen).

Hoppas att hon har lite mer tur, när hon tänker nästa gång.

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
johanna sa...

jag gilar din blogg på något vis, den inger något konstigt lugn. du verkar liksom stabil.

Ica sa...

har inte sett klippet, har mac och då fungerar inte Tv4s webTv tydligen... Men för att Försvara henne så skulle jag vilja påstå att hon säger det som många kvinnor tänker och faktiskt tycker om, felet är att hon talat för alla kvinnor när det i självaverket är så att den lite äldre generationen och vi som inte är uppfostrade med den synen på sex inte alls tycker så, det är även vi som tror på äktenskapet och att kärlek är något mer än bara sex. vi tror även på den starka kvinnan som faktiskt är så mycket mer än bara en madrass för killarna.

Det är faktiskt fler av mina yngre bekanta som anser att det är fullt naturligt att ha sex med vänner, jag kan inte förstå hur man kan ha sex med sina vänner, och jag kan inte förstå att man utsätter sig för sådan risk att bli stämplad slampa. Men det är ett livsval man gör det också, alla väljer vi hur vi vill leva vårt liv. Tycker Zanden att ett slag på munnen är kärlek för henne så tycker hon det, men hon kan knappast komma och påstå att alla andra ska tycka det, även om det är många som tycker om sådant bissart sex.

jag tror faktiskt att hon och den andra försöker få igång en debatt som vi egentligen behöver ha i Sverige, trots att Svenskarna är de mest liberala sexfolket och det folkslag som har mest sex.

Det största problemet i deras debatt är vällan snarare att de skyller allt på mannen, som sagt vem är det som skrämt in honom på Toaletten med Hamilton? och att de där 2 personerna sedan tycker att männen inte ska vara pappalediga samtidigt som de säkert själva satt och var arga över att deras barns pappor aldrig hjälpte till, om de nu har barn

Anonym sa...

Hej Niklas!

Jag såg också Jessica på TV4 i söndags när hon lite tafatt försökte förklara sig. Det gick inte så bra... Precis som du säger så tittade hon mest ner i bordet och verkade nervös.

Kul att läsa din kommentar, Susanne i Halmstad. Håller med dig!

Kramar från Anna Karin

Anonym sa...

NEWSMILL# Carina Säger:
augusti 31, 2008 kl. 3:02 pm

Det är helt otroligt vilken vändning jämställdhetsdebatten tycks ha tagit. Extremfeministerna skriker högt så fort någon säger något som kan tas som minsta antydan till kritik mot dem. Samma extremfeminister har drivit jämställdhetsdebatten till ett FÖR kvinnor MOT män… hur jämställt blir det. I dagens Nyhetsmorgon går hon Katerina J till angrepp mot Jessica Zandén på ett, i mångt och mycket, rätt osmakligt sätt. Som om den enda totala sanningen finns hos henne själv. Det detta visar är att de värsta jämställdhetsivrarna bara är nöjda så länge deras “sanning” får råda. Skönt och befriande med denna debatt där alla människors olika åsikter naturligtvis ska få plats och utrymme. OCH det var precis det jag tyckte mig höra Jessica Zanén säga. I Sverige har vi ju ändå tryckfrihet och yttrandefrihet, men det tycks många extremfeminister helt lagt åt sidan."