tisdag 5 augusti 2008

Måsarna skrattar sig hesaKlockan är över halv elva och M sover. Som en tonåring redan i tioårsåldern. Men med gosedjur i sängen. Åldrarna möts liksom. Var inne och tittade på henne nyss. Har alltid hittat nån slags ro och lycka i att titta på mina barn när de sover. Kanske är det bara en gren på kontrollbehovsträdet - att veta var man har dem. I alla fall fysiskt.

Kusinerna sover också. Brudar. Tjugo och arton och hemma efter semestrar i Grekland och Magaluf - uttalat med emfas på första a:et. Maaaaaaaaaagaluff. Undrar om Orup vet vad han gjort för det spanska språket?
Hur var det, tjejer?
Just den frågan har jag inte ställt för jag kommer mycket väl ihåg vad jag och "Linkan" gjorde och hur vi hade det när vi var lika gamla och tog en sistaminuten till Rhodos.

Och nu sitter syrran och jag här inne och tittar ut på blåst och regn och stora vågor och vi kommer fram till att ingen av oss läst Solzjenitsyn, att Kalmar-AIK kunde hetat "Terror på Elm Street 2-3" och att vi måste handla nån slags lunch.
Snillen spekulerar alltså. Ultra-Light.

11.04 och hon har fortfarande inte vaknat.
Undrar vad hon drömmer om?
Förutom hundar.

4 kommentarer:

anki sa...

Hallå!
Det klart man vill sova en sådan här ruskig dag. fast själv är man för gammal för att fatta att man kan lägga sig en stund. Nej,jag röjer stökiga kökslådor,rensar vissna blommor på balkongen(inglasad,tur det i regnet), plockar lite skräp här och där,allt på en gång så inget blir klart.

Frågan är om hon drömmer om hundar..idag är inget vidare hundväder... Har varit ute 2 vändor med vår lekfulla "tonåring" och nu är husse ute och blir blöt. Man har liksom inget val, när man har hund.
Skulle just nu göra vad som helst för en öppen spis och sitta framör brasan och mysa.
Men jag får väl ta ett nytt tag med alla mina små jobb,så nåt blir klart.

Ha en bra fortsättning på regndagen.
Kram Anki
P.s nu har hon nog vaknat,kl:13:15 och berättat vad hon drömt. vad det om en hund?

Ica sa...

hon drömmer nog om både hästar och hundar, bra väder och en pool att bada i kanske

Susjos sa...

Tack för Agnetha! Så fin!
Och ja; "Born to be alive"...den dansade man till för länge sen,och jag minns mycket väl "Knock on wood"(Amii Stewart) och det var 2 veckor på Ibiza...och man var 18 år...say no more...

Kram
Susanne

Anonym sa...

Hej Niklas!!

Barn/tonåringar brukar vara duktiga på att sova... särskilt efter några veckors sommarlov då de nästan har vänt på dygnet!!

"Born to be alive" - oj, vilka minnen som dyker upp! Jag hade en brevvän i Brasilien, då för länge sedan..., och han skrev att det var hans favoritlåt. Jag gick och köpte singeln och blev också "frälst". Den singeln spelades flitigt och oj, vad vi har dansat till den!

Tack för Agnetha och "Slipping through my fingers"! Agnetha sjunger så otroligt vackert och låten är så fin. Jag gillar din och Björns svenska text också - en av höjdpunkterna i "Mamma Mia!". Det riktigt hugger tag i magen och hjärtat på mig. Känner väl igen känslan och då rullar naturligtvis tårarna... Sorgligt, vacker och fint på en och samma gång.

Många kramar från Anna Karin

PS: Susanne! Amii Stewart och "Knock on wood" var en av mina dansfavoriter också :-) !!