måndag 18 augusti 2008

Som ett yrväder
Hösten bor på berget nu.
Liksom en förväntan viskar den i den lätt kyliga luften när jag tar trapporna ner till Saga. Duggregnet syns inte men känns.
Vid busshållplatsen står den före detta tennisspelaren Roffe Norberg med en stor korg fylld med tennisbollar. Han har fyra-fem ungar att hålla reda på och han lyckas baxa upp allihop på 55:an och sen bär det iväg mot en träning nånstans.
Åtta steg längre in på torget ser jag den gamla regissören Bengt Lagerqvist komma ut ur blomsterhandeln. Han har en bukett i handen och hans skägg är alldeles vitt. 
Tänker på "Hemsöborna" som han regisserade. Och på Allan Edwall. Och på att det är tråkigt att han är borta.
Några tappra trotsar temperaturen och sitter och suger på sina lattar på Café Rivals uteservering.
Fyrtifem minuter på cross-maskinen och jag är helt slut.
Sommaren sätter spår.
Imorgon börjar skolan.
Det går så fort. Allting.

10 kommentarer:

Kristina sa...

Åh tack för klippet...älskar Rasmus på luffen. Man saknar verkligen Allan Edwall.

Vemodigt inlägg på en vemodig dag. Grått väder och så OS-eländet då. Varför går somrarna så fort egentligen? Det känns som höst redan. Som tur är ska jag, sambon och dottern åka utomlands snart. Behöver lite mer sol och värme för att orka med hela hösten och vintern.

Varje år känns det som att det aldrig ska bli sommar och man undrar hur man ska ta sig igenom novembermörkret men så på något sätt så gör man det ändå. Och så den där glädjen den första dagen i maj. Förvåningen att det faktiskt blev grönt och varmt igen.

Känner mig lite gråtmild nu...men det är lite skönt ibland också. Att bara få vara lite ledsen.

Önskar dig en fin dag trots det gråa.

Kram Kristina

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
anki sa...

Håller med föregående talare,ang, Allan Edwall,han var bra han.

Första dagen på jobbet efter 5 veckor kändes helt ok. Alla var så glada att vi var tillbaka och laga mat och koka kaffe till dom. Var riktigt kul faktiskt. Man har genast glömt vad trött man var på kunderna innan semestern,nu var alla så trevliga.

Fast visst känns det som höst ute,en tröst att värmen skulle komma igen i slutet på veckan. Bra det för vi har gårdsfest på lördag.

Ha en underbar måndagkväll.
Kram Anki

K.M.S sa...

Med mitt fotografiska öga ser jag fram emot varje ny årstid.. men håller med, det här vidriga gråa enformiga regnet är ingen hit.

Det finns en del av de bortgångna personligheterna som man verkligen saknar, känns sorgligt att man aldrig mer få se dessa i några nya verk.

Det är liks med ens anhöriga, man kommer på frågor man vill ha svar på och den som skulle kunnat svara finns inte längre !

Susjos sa...

Javisst går det fort! Skoldax igen...yngsta sonen börjar gymnasiet idag! Otroligt! Minns ju när han började hos dagmamman,var inte det igår?
Blir jag oxå äldre? Näe,kanske lite klokare,men äldre ,näe..
Årstiderna rullar på,trist att sommaren tar slut,men hösten kan vara skön och fräsch..ny termin.
Fast jag har svårt för november...

Kram
Susanne,som också saknar Allan Edwall!

Anonym sa...

Sommarmånaderna är ju överlägsna men visst är hösten mysig också. Kura ihop i soffan, tända ljus, äta något gott och kanske sippa på lite rödvin.
Precis som Anki trivs jag på jobbet. Det är roligt att träffas igen och det finns ett trivsamt lugn i vardags lunken.
Ninni

Anonym sa...

Buketten, ennisbollarna,skägget,lattar... vardagen har sina färger och M.börjar
skolan imorgon..livet går fråmat
Kr

Anonym sa...

Hej Niklas!

Ja, jag håller med dig... Visst går det fort, sommaren går alldeles för fort! I och för sig så tycker jag att varje årstid har sin charm men man har ju ändå sina favoritmånader... Jag älskar våren och sommaren. Tycker det är underbart när naturen börjar grönska, det blir varmare och ljusare, alla börjar vakna till liv. Hösten kan vara fantastiskt vacker. Alla dessa vackra färger när naturen skiftar i grönt, gult, orange och rött. Klar, härlig luft och när det börjar bli kyligt och grått och kallt kan man med gott samvete bara krypa upp i en soffa, tända lite ljus, läsa och lösa korsord! Men, hösten har den tråkiga "uppgiften" att ta oss fram till vintern. Visst, det finns många vackra vinterdagar och jag tycker det är mycket roligt med skidsemester i fjällen - men den här mörka, ruggiga, råa vintern är ändå ingenting jag längtar till. Men, vintern har den roliga uppgiften att ta oss fram till våren! Så håll ut! Vi kommer dit så småningom!

Imorgon börjar skolan. Äldsta dottern börjar gymnasiet, mellansonen börjar 8:an och yngste sonen börjar 2:an. Många stora kliv som ska tas imorgon! Och snart börjar F&S igen! F&S hjälper mig att klara av hösten! Jag längtar alltid till gympapassen vi har! Spelade tennis med sönerna idag och jag kan också lugnt konstatera att sommaren har definitivt satt sina spår... Dags att börja gympa igen, helt klart! Susanne i Stockholm, när börjar du dina pass? Nästa gång jag kommer till huvudstaden ska jag ta med mig gympakläderna och gå på ett av dina pass!!!

Ha det så jättebra! God natt och sov gott!
Kramar från Anna Karin

Anonym sa...

På landet bor sommaren ett tag till!
Hösten kommer liksom snabbare i stan, i samband med skolstarten.
Men augusti är faktiskt en av sommarmånaderna så vi ska inte kasta in handuken riktigt ännu.

Även om hösten är underbar så har var sak sin tid du vet. Inte jul i oktober heller!

Susjos sa...

Anna-Karin,välkommen till Sollentuna F&S torsdagar kl 18,och söndagar(varannan dock!) kl.16.30!

kram
Susanne