lördag 25 oktober 2008

KåkM räknar numera timmar istället för dagar till hund. Hundranittiotvå kvar. Plus minus ett par.
- Man vet ju inte så noga med trafik och så...

Vad man vet är i alla fall att cyklarna ska ut och luftas idag. Vantar och mössa. En tur längs vattnet bortåt Tanto. Där de svängda husen står som om inget hade hänt. Sjuttioett på hösten flyttade vi dit och ibland när jag promenerar förbi så lyckas jag hitta tillbaka till, och fingra på, den där känslan av nyfiket pirr som gärna sätter sig i magen på nyinflyttade trettonåringar.

Husen hette bokstäver. Jag bodde i D. Längtan i A.
Kortspel. Pojkrum.
Strax öster om Årstabron.
Står de. Husen. Och visslar. Som om inget hänt.
Fan vad de håller färgen!

6 kommentarer:

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Susjos sa...

Så du har bott där! En av mina kompisar bodde i ett av dessa svängda hus på 80-talet, i en liten etta med kokvrå. Vilken fantastisk utsikt hon hade ut mot vattnet! Den minns jag mycket väl. Och jag minns att det var endel partajande...och övernattningar där,i den fina lilla ettan med den extrafantastiska utsikten! "A room with a view"....Det var tider det!
Kram!

anki sa...

Vi har haft en återträff med barnens dagmamma idag. 3 vuxna barn mellan 21-28 och deras trogna mödrar gav sig ut i visättraskogen och återupplevde saker. Vi var vid stora eken,då behövdes 9 små armar för att nå runt nu tre killars armar. Korvgrillning och sen hem och fika och kolla på kort och video filmer från skolans cabare´. Alla tyckte det var kanon kul,både mammor och barn. Nu ska vi maila bilder på barnen till deras gamla lärare,vad dom ska känna sig gamla..

En rolig dag i naturen.
Nu "puttrar" Kycklingrulader på spisen,med potatismos med parmesan ost. Sen är det pubkväll här på gården med karaoke...jippi.
Ha en bra lördagkväll
Anki

Anonym sa...

Men du ska väl inte åka runt och visa M var du bodde som barn?
Det gjorde min pappa. Vi åkte Dalarna runt varje sommar. Jättetråkigt, tyckte man då.
Kul att dagen H närmar sig!

Anonym sa...

Hej Niklas!

Ännu en underbar låt! Den här är helt fantastisk, en underbar kärlekslåt. Förstår att du valde den när du tänkte på längtan...

Det har varit ett fantastiskt fint höstväder här idag så en cykeltur hade varit toppen. Istället blev det en tur in till stan idag, behövde shoppa en del... Men tror du jag hittade någonting som passade eller som jag ville ha!?!? Nä, nä, så enkelt ska det väl ändå inte vara. Så är det alltid när det är något speciellt man ska ha, då hittar man ingenting!!! Jag som inte tycker om att tränga in mig i någon liten trång och varm provhytt, ta av mig och prova en massa och sen på med allt igen... Idag gjorde jag trots allt det, provade och provade - men ingenting kändes rätt. Usch vad tråkigt! Så där försvann några timmar när jag kunde ha varit ute och njutit av solen istället! Ja, ja, jag får hoppas på bra väder imorgon också - och på bättre tur nästa gång jag är inne i stan :-) !!

Jag gläds verkligen med M! Roligt för henne att äntligen få en hund! Du sa att hon har börjat räkna timmarna... Inatt måste hon räkna en timme två gånger, det blir en timme extra och det är ju lite synd för M's skull. Men å andra sidan, det är på natten och då sover hon så då räknas det inte säger vi :-) !!

Ha en riktigt god natt - och glöm inte att ställa om klockorna! Sov gott och dröm sött!

Kramar från Anna Karin

Lionesse sa...

Hamnade här via en slump.. lägger till dig i min lista över läsvärda bloggar.. bara så att jag inte glömmer bort att titta in igen!