onsdag 15 oktober 2008

Trosuppfattning

Nej det ska inte bli något mer sjuttiotalsdiscothèque (åh, vad coolt det var att stava sådär på franska...) på bloggen. Men jag är ändå gravt insyltad i sjuttiotalet igen. Jag och kamraten S ska nämligen ha ett litet gästspel på Bomans i Trosa. Vi ska laga mat, delge befolkningen omistlig fakta och sällsamma anekdoter samt spela en och annan truddelutt. Kanske jag till och med kommer att spela den allra första låten jag skrev - "Föräldramöte". Om inte annat för att visa att jag utvecklats i alla fall en liten snutt sen dess... Temat är sjuttiotal och om man är på rätt väg på fredag kan man ju alltid svänga förbi och se om det finns någon plats kvar.
Jag kan garantera en upplevelse för alla sinnen. Vi har gjort ett gästspel där förut och då var temat "Fågel, fisk och mittemellen". Den gången lyckade S göra kycklinglevermousse för ungefär tusen personer.
- Det ser lite lite ut...vi tar lite till va, sa han och vräkte i ett halvt ton till i pannan.
Förmodligen finns det mesta av den kvar fortfarande. Fiskgrytan däremot - och min blygsamhet förbjuder mig att tala om vem som var pappa till den - var väl avvägd och den enda som klagade var en gammal tv-reporter som brukar skrika: Lägg ut, lägg ut! Det hade han gjort också.

Tänker inte avslöja för mycket, men var det inte alltför längesen man fick en gudomlig friterad Camenbert med hjortronsylt?

4 kommentarer:

Storarvid sa...

Varför inte köra på temat "den nakna kocken" inför alla föräldrar?, det blir säkert succé men det är klart då blir det inte "trosuppfattning" det blir kalsonguppfattning:-)
Hmm, börjar bli hungrig, jag har åxå lagt ut, en hel del de senaste åren faktiskt!!!

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Ah, vad jag langtar till Sverige och Trosa nu. Det var sa underbart forra gangen. En perfekt blandning av musik och mat - och helt sagolik mat var det ocksa. Fiskgrytan med pilgrimsmusslor var en hojdare, och vi forsokte harma den hemma sedan...

Halvvags till cognacen...det blir sa himla kul att blanda mat och musik alltsa. :)

En sadan middag ar vard att aka langt for, men tyvarr kommer jag inte loss (eller snarare da inte tillbaka) av visumskal. :(

Blir det en gang till i Trosa, ska vi gora allt for att inte missa!

"Foraldramote" kan du val lagga ut som demo pa hemsidan...?

Niclas C fran Norrkoping (langtar hem men stannar en manad till)

Susjos sa...

Synd att jag jobbar på fredag...
Älskar friterad camembert med hjortonsylt,det var verkligen länge sedan!


kram