tisdag 28 oktober 2008

Om Ryssen kommer!
Ska iväg och jobba fredag och lördag kväll och blev plötsligt erbjuden att, under hela den lediga dagen på lördag, följa med ut och jaga. Älg. Jaga älg. Jag. Tänker på vilka vapen jag under mit liv hållit i handen. 

Den dagen då jag skulle göra lumpen hade jag tyvärr en spelning så det gick då rakt inte att rycka in då. Översten, eller om det var en Kapten, lät mycket barsk och uppträdde på ett- vad jag förstår - oklanderligt militäriskt sätt. Han skrek. Som han skrek!
Tänkte att han skulle inse att de klarade sig alldeles utmärkt utan mig, att han skulle sträcka fram näven och säga - kul att ha dig här, men jag fattar läget. Tänkte fel gjorde jag. Den planen hade inte en chans.

Långt ute i Kungsängen och redan lite sen till soundcheck var jag, för att överhuvudtaget komma därifrån, tvungen att vapenvägra.
Översten, eller om det var Kaptenen, skrek åt mig att göra helt om och gå i "DEN RIKTNINGEN". Självklart pekandes med hela handen. När vi kom in genom dörren till den byggnad som låg just i "DEN RIKTNINGEN" pekade han med hela handen på en sopkvast samtidigt som han skrek:
- TA UPP DEN DÄR!
Jag hann knappt röra kvasten innan han med sitt vilda skrikande formulerade:
- GE FAAN I DEN DÄR!
En kontraorder mitt i liksom. Jag förstod ingenting, inte varför han skrek och inte heller poängen med den där sopkvasten. Skulle jag städa?
- TA UPP DEN DÄR K-PISTEN!, vrålade han då och nickade med hela huvudet år sopkvastens håll.
- K-pisten...jag ser bara en sopkvast, stammade jag.
Översten, eller om det var Kaptenen, blev röd i ansiktet och kolsvart i sin hårt prövade militärsjäl. Saliven stänkte när han i nån slags ursinnig falsett såsmåningom fick ur sig:
- VI LEEEEKER ATT DET ÄR EN K-PIST! OCH DU SKA VÄÄÄÄÄGRA TA UPP DEN!

På kvällen spelade jag på Engelen i Gamla Stan.

Men en gång har jag prövat och skjuta lerduvor. Och för hundra år sen var jag hyfsad på både ärtrör och slangbella.
Men älg - det vete fan...

9 kommentarer:

Anonym sa...

Nej usch vad hemskt. Tycker inte att du ska ta del av det.

Storarvid sa...

Får du följa med o jaga älg o det inte går att säkerställa din vana vid vapen så får du nog gå med i drevet, även det kan vara lite spännande. Joo även jag har en del minne från tokiga befäl från lumpen..
Tyvärr är det nog där alla de andra som inte platsar som poliser, eller hade trasiga leksaker aletrenativt cement i sandlådan hamnar.

Anonym sa...

Är det fint väder, kan du ju sitta på en sten och filosofera. Eller koka kaffe och passa upp på de andra.

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Varför inte uppmärksamma min recension av dig, Niklas? Kropp och själ har jag lagt ner i den. Jag har vägt varenda ord. Jag har gått igenom varenda formulering i mitt huvud. Den är värdig. Och den är ärlig. Det är bra läsning. Jag tror dina läsare vill läsa.

http://celebritet.blogspot.com/2008/10/bloggrecension-niklas-strmstedt.html

Anonym sa...

"den tappre soldaten Svejk"
Älg är STOR.Ärtrör och slangbella har visst en chans!
/Krys

Anonym sa...

Go' kväll, Niklas!

Nej, snälla du, Niklas, gå inte i drevet! Det låter inte bra! Man ska hålla sig långt bakom jägarna så man inte råkar stå ivägen när älgen dyker upp!

Jag har aldrig varit med vid någon jakt så jag kan inte uttala mig för hur det är, men jag känner några jägare som gärna berättar om sina strapatser! Följ med ut i skogen, njut av naturen och dofterna, ha med dig en god matsäck och en stor termos med kaffe så får du nog en fantastisk dag!

Jag är som Susanne, lite osäker på var jag står, hur jag ska ha det... Jag tycker det är otroligt gott med älgkött men skulle aldrig någonsin kunna skjuta en älg själv.

Bra gjort av dig att vägra ta upp den där "K-pisten"!! Gissar att det var en suverän spelning på Engelen :-) !! Slangbella och ärtrör har jag inte skjutit så mycket men jag är en hejare på luftgevär!!

Önskar dig en fortsatt bra tisdag och en skön kväll!

Kramar från Anna Karin

Storarvid sa...

Jaa du Nicklas. Mycket ska du visst behöva stå ut med....
Läste på länken til ovanstående blogg... nåja, kan tänka mig att man vänjer sig. Jag tycker det är stongt o vara känd musiker o ändå skriva som vanligt folk, men tydligen är det andra som har andra åsikter. o Fasen va det tjatas om den där ölen överallt helt plötsligt....
Fast jag skulle ha velat SE när det hände förstås.....

Anonym sa...

lycka till med jakten, om det nu blir något och tack för en bra blogg.
Jag länkade till dig idag, tycker man ska säga till när man gör sånt, på samma sätt som man bör göra när man lägger upp bilder på någon.
Inget viktigt dock.
Ha en bra kväll.