onsdag 1 oktober 2008

Pappskalle! Trots allt.

"Veckobrev" står det i ämnet för mailet. Det dimper ner i tonårsveckan när tanken på gympapåsar och läxor är bra mycket längre bort än i vuxenveckorna.
Läser det sen, tänker jag och glömmer återigen bort att det kommer att dansa in en massa andra mail som lägger sig ovanför det där veckobrevet och sen så...ja...så blir det som det blir.

- Jag ska ha massäck imorrn, säger M.
- Eh, va...men...var..., stammar jag.
- Du har väl läst veckobrevet pappa, fortsätter hon då med en ganska sträng ton.
- Eh, javisst, självklart, småljuger jag och kastar mig över datorn och scrollar fram rätt mail.

Jodå. Hellasgården. Matsäck och kläder som passar väderleken (varför heter det väderLEK? Och var faan är gummistövlarna???).
Allt står där. Klart och tydligt. Till och med recept till pinnbröd. Och självklart vill M baka sånt. Bakpulver ingår såklart i receptet men det är slängt för jag misstänkte att det blivit invaderat av mjölbaggar. (Tack förresten till den kloka människa som gav mig rådet att lägga lagerblad i lådorna. Det verkar som om de där förbannade krypen besegrats tack vare det. Eller också är de bara och hämtar förstärkning...)
Jag som redan handlat allt jag trodde jag behövde idag och som tänkt att eftermiddagen skulle kunna tillbringas inne i värmen får alltså ge mig av ut i regnet igen. Mot bakpulver och matsäck. Och nån annan vara. Trehundrasjuttiotvåochfemti gick det på. Spelar ingen roll om man bara köper en liter mjölk, sex ägg och två äpplen - det brukar hamna runt den summan ändå. Vetefan hur det kommer sig.

Men jag har lärt mig något.
Det gör man inte varje dag.
Tyvärr.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Man tackar och bockar för tacket! Ja du vet, lagerblad är ett gammalt beprövat husmorsknep.
Som om jag skulle vara expert på just såna knep! Men gammal och beprövad är jag ju i alla fall.

Lycka till med matsäcken!

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Storarvid sa...

Om du kunde ANA hur mycket jag känner igen det där med att missa veckobrev och all info om tandläkatrtid, barnens fotbollstäning o läxor.
När det är dags att lägga sig komme frågan upp om matsäcken dagen därpå o man svara vadå, farför har du inget sagt TIDIGARE... Nu är det ju försent att åka och handla och precis som du nämner var fasen är gympa/ute kläderna då??
Tur man inte är ensam om denna vardag

Lyckliga Hon sa...

Det är vilsamt att läsa/höra att andra också glömmer och slarvar och tvingas panikhandla. Det känns lite mindre ensamt på det viset.

Matkassen är ett mysterium. Hur lätt den fylls i butiken och hur snabbt innehållet försvinner när det väl når kylen. Nästan som gåtan kring uddasockarna.

Susjos sa...

Som man känner igen sej! Du är inte ensam...
Och dessa matkassar..de blir bara dyrare och dyrare..och i kassen mindre och mindre varor....
Suck...

kram och sov gott!