söndag 12 oktober 2008

Snart under förtifem kvadraten...
Lika upprymd som jag brukar känna mig den där söndan när det blir sommartid, lika hopplös är känslan när man plötsligt åter inser att det bara kommer att bli mörkare och mörkare. Och när återgången till vintertid är ett faktum är det som en rak höger.
Tycker att det var en kvart sen jag tog ur dem men idag har jag satt i innerfönstren i trappuppgången igen medan andra har ryckt ogräs mellan stenplattorna på gården eller sopat löv eller åkt till tippen med gamla prylar - leksaker, lampor och förvånade datorer som inte längre har en endaste liten chans. Höströjning i bostadsrättsdjungeln alltså. En klassiker. Snart grillade korvar och lådvin och prat om lägenhetspriser, Sverige-Portugal och lågenergilampor.
Med andra ord en trygg söndag där solen fortfarande vinner över mörker och kyla.

4 kommentarer:

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Jag tycker att denna höst har varit som en enda stor käftsmäll, trots att jag egentligen älskar höstar.
Kan man gå i ide?

Susjos sa...

En fin dag idag! Städ dag i bostadsrättsföreningen,samma här faktiskt! Kratta löv,slänga gammal skit...jag har mest hållit mej inne och frostat av frysen (suck!) och lagat en smarrig lasagne som ska intagas efter mina två pass på F&S idag,först jympa,sen Ki-balans! Kommer nog att känna mej som en ny människa sen *ler*.

Det är tyvärr inte denna söndag vi går över till vintertid(nu när jag är ledig menar jag),utan den 26/10,och jag lär mej aldrig...att inte lägga in jobb den natten! Så nu har jag gjort det igen! Och jag lovar,det är fruktansvärt! När kl. blir 03,så ska den ställas tillbaka till 02 igen! Den extra timmen är såååå lång......

Kram!

Anonym sa...

Bästa dagen på året - min födelsedag
- var i Spanien med jobbet - & det var Spaniens nationaldag också ;)
Soliga höstdagar med alla vackra färger på löven och hög,klar, frisk luft att andas - en tid att bara vara uteoch promenera innan mörkret ute sätter in och då blir det att mysa med tända levande ljus igen och känna värmen.
/ Blink Blink