fredag 21 november 2008

Knyttet 21 XI 08


Dagens tröstare: Björn Ulvaeus

Vem är Knyttet?
En ensam arbetare i en industrilokal där man så sent som dagen innan hade tillverkat bildelar. Jag såg det just på TV, det var ett inslag från Tyskland. Mannen var ungefär 45 kanske och såg precis så rädd och vilsen ut som jag tycker att Knyttet gör. Han, mannen, hade fått veta att den arbetsplats där han hade jobbat i 25 år skulle läggas ned. Hopplösheten i hans ansikte symboliserar hela den här fruktansvärda lågkonjunkturen som vi verkar stå inför.

Hur tröstar du?
Nu vet jag ju inte om den stackaren också var ensamstående och alkoholist, men annars skulle jag nog säga: 
"Du har i alla fall dina nära och kära. Arbetet kan inte, får inte vara det enda som betyder något för din identitet. Du lever i ett land där man tar hand om de svaga, de som råkar ut för en plötslig, oväntad katastrof."
Och jag skulle nog tillåta mig att låta lite som Dr. Phil:
"En kris öppnar också för nya möjligheter. Försök att hålla utkik efter dom."

4 kommentarer:

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Annica sa...

Kloka ord från Björn - alla björnar har tydligen inte gått i ide ännu:)

Lågkonjunkturer kommer som ett brev på posten i cykler - det är det enda vi vet med absolut säkerhet. Det många glömmer bort att det är i högkonjunktueer vi ska spara och lägga på hög för att klara av de tuffare åren. Detta görs inte i företagen idag, heller inte gör vi människor det i vår privata ekonomi. Det skall vara stora utdelningar, höga bonusar, höga löner och sen ska allt konsumeras - fortare än kvickt.
Björnar är ett klokare släkte - de åter upp sig under björnarnas högkonjunktur och sover sig igenom sin lågkonjunktur. Tror att jag ska laga soppa på en spik i kväll :) nån som har ett bra recept? - Trevlig Helg och Kramar från CIA-Ann

Anonym sa...

Annika, jag har en hyfsad "spiksoppa": Rör ned en ask naturell mjukost i fiskbuljong. Klart.
En klick creme f. på, + några räkor som du går in till din välbeställda granne och stjäl.
Hoppas du mår ok. Ninni

Annica sa...

Ninni: tack för recept och omtanke. jag ska pröva receptet snart - kanske tom har råd att inhandla några räkor på affären så jag slipper besvära grannen:) Kram Annica