tisdag 13 januari 2009

GranfejdenTjugondag Knut. Som att vika runt ett hörn.
Hade planerat att slänga ut granen imorrn och hoppas att det inte är förenat med böter om man låter den stå en dag extra. Vill gärna skjuta upp eftersom det är så förbannat tråkigt. Haka av kulor, äpplen, klockor, hjärtan och annan skit och sen försöka få nån slags ordning på belysningen (ja, jag har såna där gamla energislukande och miljöovänliga som trasslar in sig i ett helvetesknospel bara man tänker på dem).
TRÅKIGT!!!

I år har den stått där mest i onödan känns det som. Inte en klapp fick den ha under sig för de delades ut på andra håll. Och inte är det någon som öst komplimanger över den heller. Tror inte att den ens en enda gång fått höra att den är fin eller vacker. Har den spridit julstämning?
Ärligt talat - inte en aning. 

Men nu ska skiten ut i alla fall. Styckas. Med sekatör. För att såsmåningom hamna i svarta sopsäckar. Som ska transporteras till ja...den platsen ska jag försöka hitta på nätet vad det lider. Är dock helt säker på att det inte är gångavstånd. Skulle i det här läget vara beredd att hosta upp minst hundrafemtio spänn för att bara bli av med eländet. Var är alla flinka julgransbortforslingsentreprenörer?
Ser ju förstås ett och annat julgranslik som ligger och skräpar på trottoaren och brukar då knyta näven i fickan över denna totala brist på solidaritet med oss som verkligen drar barren till stacken. Jävla fifflare!

Annars är det inte så tokigt. Jag andas ut över att mamma lyckades finta bort knarkspanarna på galan igår. Och så gick det att ta cykeln till tandläkaren.
Och för varje timme kommer vi närmare midsommar.
Bara en sån sak.

Tänk på det och ta fram gitarren och spela med i dagens låt:
"You Don´t Have To Say You Love Me" med Shelby Lynne.

9 kommentarer:

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Sköna ord du får till - Granfejden, julgransbortforslingsentreprenörer.
Älskar dagens låt: "You Don´t Have To Say You Love Me".

Massor av tjugonda Knut kramar - tror att de är rätt lika alla andra kramar :-)

Anonym sa...

ha ha - senariot känns igen. min gran skulle också behövas kläs av -den slokar verkligen. jag tog antagligen ett liknande beslut förra året - att vänta någon dag till menar jag. hittade belysningen i en enda röra bland julgranspyntet när granen skulle göras vacker. röran gick inte att reda ut varför jag fick inhandla en ny julgransbelysning för 125 spänn . 21:a dag Knut får det bli - men i morgon MÅSTE den ut. Kram Annica

Susjos sa...

Det är i såna här lägen man är glad att man valde en plastgran i år! Så himla skönt att slippa sticka sig på barren och såga isär och fylla bilen med granrester,usch! För att inte tala om helvetesgranljusbelysningen! Köpte julgransbelysningen i USA,små fina lampor som man bara lägger fint på granen,jättetjusigt blir det! Sen måste man ha en omkopplare till eluttaget,men det är ju en bagatell,för ljusen bara snurrar man ihop sen när granen skall läggas ner i den lilla granboxen ;)Inga bekymmer med intrasslade ljus! Och konstigt nog,denna plastgran har faktiskt spridit lite julstämning trots att det bara är en plastgran. Sen är den ju inte lika fin som din...
Fin låt idag :)
Kram

Hvem...Hva...Hvorfor??? sa...

Sympatiserer veldig med din "vinter-fight" med granen...her hjemme gikk tre-mordet for åpen scene. Fine tradisjoner, men det skal bort også.

Huff, nei. Liker ikke vinteren overhodet lenger. Den er skummel!!!

Ha en god natt Niklas/og alle blogglesere....

Klem
Elin

Kristina sa...

Hej!

Stackars gran, utan paket och ouppskattad :) Den ser rund och fin ut tycker jag...framförallt ser den ut att ha barr kvar! Det hade inte vår efter att först ha släpat ut den på balkongen(hälften av barren inne i lägenheten) och sen huggit ner den i bitar(andra hälften av barren på balkonggolvet)och stoppat i en säck. Kvar blev torra barrfria pinnar :D Mycket deprimerande. Snacka om slut på festen och tillbaka till vardagen.

Men nej "Susjos" - det är ändå inte bättre med plastgran :)

Skönt att din mamma lurade spanarna :) Men hon är ju både smart och cool så det var säkert ingen match!

Grattis också i efterskott S livsnjutare!

Lite allvar också; Anna-Karin såg ditt inlägg nu först. Hoppas det går väl. Har ju skrivit tidigare här om att min pappa gick bort i cancer för fem år sen...så jag känner med dig. Men det kan faktiskt gå bra också! Hoppas han orkar kämpa på. Tankar till dig.

Och Niklas, skönt att höra att det gick bra i din familj. Det är kämpigt att vara anhörig också.

Många varma kramar Kristina

Drömma Lotta sa...

Julgranen ja.
Det är romantiskt att köpa. släpa hem och i viss mån klä den.
Att vårda och klä av däremot, suckar hon djupt.
Ser knäppt ut när jag läser men du fattar.
Godnatt.

Anonym sa...

Instämmer helt i dina reflektioner kring granen och scenariot som varje år infinner sig när det är dags för julgransslakt. Roligare kan man ha! Jag klippte också ner min gran med sekatör och la den i en svart sopsäck som jag sedan slängde bland de övriga soporna i soprummet (eller återvinningsrummet som de numer brukar kallas). Hade lite dåligt samvete över detta, men å andra sidan ska man väl ha några fördelar när man bor i hyreslägenhet som man betalar dyra pengar för varje månad. Fast visst, vidare snällt mot miljön är det väl inte vid närmare eftertanke. Jag får kompensera detta med att cykla till jobbet imorgon istället för att ta bilen. Det är ju ganska trevligt när man kopplar in iPoden på morgonkvisten och ger sig ut i mörkret. Imorgon får det nog bli något med Everything But the Girl (det var längesedan, men oj vilken bra duo) och kanske något med Donald Fagen och Freddie Wadlings fina "En skiva till kaffet". Och så får man väl lägga till något med Herr Strömstedt också i spellistan ;-)

Jokai ~ aka Victoria sa...

Halkade in på din blogg av en slump (letade text till en av dina låtar) och såg den fina granen.

Jo... den ÄR fin, jämfört med mitt skelett ( http://havslugnet.blogspot.com/2009/01/sja.html )

Trots allt bängel med att införskaffa, passa in i "foten", få stå upprätt, påklädning, barrning, avklädning, barrning, barrning, utforsling, barrning (här i huset hittas barr lite här och var året om) så är det nåt lite e x t r a att faktiskt ha en "rikigt" gran.
*gillar*
// Victoria, i Piteå