lördag 3 januari 2009

Halt Svagis!Äntligen kanske skridskor!
Baggensfjärden spegelblank och långa skär med händerna på ryggen och solen i ansiktet är en nära-livet-upplevelse.
Är dock skitskraj för att ramla igenom så någon måste på heder och samvete lova att isen är minst en tre-fyra meter tjock innan jag ger mig ut.
Dubbla isdubbar och en visselpipa från Helvetet!
Min farfarsfar hade samma typ av rädsla när det gällde eld. Han vågade knappt gå och lägga sig om kvällarna. Ingen vet hur många gånger han kände sig tvungen att kolla att ljusen var utblåsta och elden i kakelugnen riktigt släckt. Det sägs att han till och med hällde kallt vatten på kaffesumpen för att den inte skulle antändas.

Nitttiofyra personer svarade på enkäten. Strålande!
Kanske har jag en statistiskt säkerställd profil över läget i landet ser ut.
Hur som helst - tack för svaren!
Det dyker snart upp en ny fråga att ta ställning till.

Medan jag funderar över den ska jag lyssna till dagen låt som är:
"You Can Close Your Eyes" med James Taylor. 

6 kommentarer:

Anonym sa...

Alla har vi fobier. Sonens största fobi är spindlar. Den är så ingrodd nu vid åtta års ålder att han har svårt att ens titta på dem på bild. Dottern är den som pekar och säger spindel och sedan stampar ihjäl den... Ha en härlig dag! Kram anna

Miss Jones sa...

Uh, ta det easy på isen - de varnar ju för svaga isar överallt.. Skall man ge sig ut skall det minst vara permafrost ;-)
Själv nöjer jag mig med en stavgångspromenad i skogen. Ha en skön dag i solen (som tyvärr inte synts till här i trakterna)

God fortsättning på det nya året förresten. Håller med - det blir ett bra år!

a i v-tuna sa...

Vallentunasjön! Dagen före nyårsafton var den 13 cm, enligt kommunens hemsida. Inga in- eller utlopp, bara fin blank is. Ett varv runt sjön är ca 15 km, skulle jag tro. Parkera bilen vid Kvarnbadet och ta med korv!

tinna sa...

Förstår dig precis. En kollega gick ut på isen dagen innan nyårsafton och han kom inte tillbaka

Anonym sa...

James Taylor ja - jag och fd maken har nu "bodelat" och han har flyttat ut. Det enda vi inte delat upp ännu är skivorna. Det är andra gången jag skiljer mig - förra gången var vi inte överens om någonting - min dåvarande man ville ha allT. Som grädde på moset tog han alla "Niklas Strömstedt" skivorna - inte för att han helt plötsligt blivit en stor Niklas- fan utan bara för att jävlas - min teori, sorry niklas. Vi får se om vi kommer överens om skivdelningen denna gång. Kram till er alla - nu ska jag kasta mig ut i det vackra vädret. Annica

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.