onsdag 14 januari 2009

skITigtVetenskapsradion berättade igår att två sökningar på Google drar lika mycket energi som det går åt för att koka upp vatten till en kopp te. En annan studie visar att IT-sektorn årligen genererar lika mycket växthusgaser som världens alla flygresor tillsammans.

Så vad väntar vi på?
Om det inte spelar någon roll för miljön på vilket sätt vi upptäcker världen låter onekligen en jorden-runt-biljett mer lockande än nätet. Människor och platser på riktigt liksom.

Visst var det så att arton procent av alla vuxna på Södermalm har en egen blogg? Hur mycket dynga lyckas bara vår lilla grupp sprida varje dygn?
Och då har jag inte ens tänkt på innehållet i inläggen.
Logga ut kanske...?

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så, det är så jäkla illa, det visste jag inte. Man kan undra vad vi håller på med. Ska bara googla i nödfall fortsättningsvis. Vilka behov man skaffar sej, visst borde man logga ut för gott.

Du får ta och, förutom din jordenruntresa, åka runt i landet och träffa alla oss. Fast det vore kanske synd det mesta är "vackrare på avstånd". Du kan gott få sitta kvar där på piedestalen och lysa, lite lagom söt, känslosam och djupsinnig.
Kram Ninni

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Dags att lägga ner då vännen ;)
du måste väl ha rent mjöl i påsen, eller?

Jonas sa...

Du Niklas, Koppla datorn till den där "motionsmakapären" du springer, cycklar på eller vad du nu gör för motion på. Koppla den till en generator o se'n datorn.
Miljövänligt samtidigt som du får dubbel glädje av motionen.

Anonym sa...

-diggar Jonas kommentar! Den hakar jag på! själv är jag en miljöbov på riktigt...norrlänning och bilmarodör utan desslike med ett ständigt surfande och bloggande på kvällarna... Kram Anna