fredag 12 september 2008

Fulltankad

Hur underligt det är med tankar.
Vad är det för sorts märklig mekanism som sitter i hjärnan och bestämmer vart tanken ska ta vägen?
Jag menar hur en tanke blixtsnabbt kastar sig till nästa och så håller det på så där och ibland kan det bli en alldeles förunderlig tankekedja.

Bilden föreställer Albert Engströms skrivarstuga utanför Grisslehamn.
I den hamnade jag till slut efter att ha sett en bild av en vit Fender Telecaster med svart plektrumskydd.

Hur vägen dit såg ut kan jag inte ens beskriva. 

4 kommentarer:

Britt-Marie sa...

Hej!

Ta dig till stugan på riktigt. Där målade Engström många av sina tavlor och skissade sina alster till Strix och Söndagsnissestrix. (Vi talar forntida tidningar). Där fiskade han, hittade säl och tog alldeles för många snapsar.

Stugan vilar vid kanten av det barska havet, det bråkande mullrande och förförande havet. Vid klar sikt kan man sikta Åland.

Stugan är vit på baksidan och blir på så vis ett sjömärke i de svårnavigerade vattnen som vimlar av grynnor. Men där finns också en liten underbar vik och en strand.

Njutbart. Så här års vimlar det dessutom av svamp. God svamp!


Britt-Marie

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Hej!
En kompis sa en gång Kroppen o hjärnan, det är hård varan, själen o tankarna, det är mjukvaran. Behöver väl knappast nämna att han är data-ingengör, men jag tyckte det var bra. Han menade att "mjukvaran" alltid finns kvar oavsett vad som händer oss i övrigt, en ganska intressant liknelse.
Tankarnas väg styrs ju av hur man mår och personlighet....
Det finns en kvinna med den ovanliga åkomman att hon inte kan glömma något alls, hon kan berätta allt som hände henne exakt på vilken specifik dag som hellst för 20 år sedan. Någonstans djupt inne finns allt i ens liv bevarat.

Imse/Zvammel sa...

En trivsam tankevurpa, det där. Jag menar, tankarna hade kunnat sluta på ett betydligt värre ställe.
Ibland undrar man vad det undermedvetna egentligen vill säga oss, när tankarna far iväg sådär. Jag tror att det är viktigt att lyssna på sitt undermedvetna.
I ditt fall kanske det undermedvetna tycker att du borde ta dig en avkopplande semester vid havet. På ett ställe där du kan få både inspiration och avskildhet.

Ha en trevlig lördag!