tisdag 2 september 2008

Gengångare

Mjölbaggar! Otäcka små kryp som gillar lådan med idealmjöl, havregryn och annat skönt torrfoder. Försökte först bara mörda de jag såg men insåg snabbt att det krävdes mer list än så. Nu har jag plockat isär en massa lådor, dammsugit dem minutiöst, monterat ihop skiten och slängt alla varor. Kan det månne vara ett ordentligt nacksving på hela kolonin? Återstår att se. Om det är någon som har tips om ett starkt och svårt förbjudet stridsmedel så är jag tacksam. De kan ju ha ropat in förstärkning.

Och äntligen fick vi det svart på vitt. Det är genetiskt! 
I DN idag kan man läsa att forskare kommit fram till att män som bär på gentypen 334 inte är de som bör se fram emot guldbröllop. Sen finns det de stackare som har dubbel uppsättning och alltså fått 334:an i bägge kromosomerna. Oj oj oj! De blir aldrig ens gifta och blir de det så väntar med all säkerhet den första äktenskapskrisen strax bakom vigseln.
Det har gjorts försök på sorkar (är det kanske därför pojkar kallas så på Gotland?) och hormonet Vasopresin ska tydligen fixa biffen. Klarar man att ta upp det i hyfsade doser blir man mer benägen att bilda par och hålla ihop och inte kolla efter exempelvis grönare gräs. De promiskuösa ängssorkarna verkar sky det där hormonet som pesten och hänger därför kvar och raggar femitre medan präriesorkarna, fulltankade av Vasopresin, är hemma och diskar och har pappaledigt.
Hur det här hormonet påverkar kvinnor vet vi inte riktigt än.
Och på tal om kvinnor läste jag en fantastiskt rolig krönika...
Hur som helst - kul och skönt att veta att det är en gen och inte något annat som ställt till det för oss som inte alltid lyckats så bra i relationer.
Kom ihåg det när ni känner er smått misslyckade i kärnfamiljshimlen på nästa föräldramöte.

Sen är det Kristoffer Gahlin, AIK-supporter, som anmält AIK till Konsumentombudsmannen.
- Sånt här skitlir är inte vad de lovade på försäsongen!
Kanske KO ska ta ut laget mot Blåvitt i nästa omgång?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej du, tror du gjorde ett bra arbete med mjölbaggarna.
Gott att man kan skylla på det genetiska, tar för givet att det gäller för kvinnor också!

På tal om föräldramöte blev jag klassförälder... killarna vill ha nya landbandy klubbor min dotter tycker att det ska köpas in rockringar...
Känner mej inte misslyckad men helt klart i minoritet som singelmamma. Något påtagligt märkligt infinner sej ibland, som att man är extremt noga med att prata med mammorna och undvika papporna. Fullständigt taget ur fantasin är man rädd att något skall misstolkas /spekuleras/ pratas om ... som sagt jag bor i en småstad.

Krönikan var riktigt jättebra! Klarsynt och mitt i prick, vet inte vem krönikören är men klart imponerad. Dessa damer som var i Grekland måste varit oerhört lättsmickrade och möjligen lättplockade. Men visst har de rätt att roa sej.
Det där med semestersex kan väl vara positivt om man bara vill roa sej och inte orkar med en massa jobbigt dejtande efteråt. ...Fast jag var i tonåren då jag gjorde den grejen. Känns inte aktuellt i vuxen ålder.
"Den alltid lika snusförnuftige": Ninni

Suzesan sa...

Hahhahhahaha så rolig inlägg. Jag kommer skratta mig till sömns. Jag hörde om det på radion idag, den där genen.
För övrigt gillade jag krönikan i länken. Mycket...mycket ord och ja den var kul. Fullpoängare och rätt bra sagt... även om hennes(krönikörens).. fördomar och dåliga erfarenheter lyste igenom liiite för mycket. Men bra sagt. Gillade sista stycket om analysen av "ömhet i ett slag över munnen" och frågan om det räcker med att: Citat..." Gör det er något om det är en 27-årig kvinna som ger er den där rungande käftsmällen?"... Roligt sagt.
På tal om mjölbaggarna... du har gjort rätt Niklas. Släng allt mjöl och annat torrt. Kommer de tillbaka igen kan du ringa mig = starkt svårt ??förbjudet?? stridsmedel *fniss* eller skicka ett mail. Då ska jag komma och rädda dig;)

Men jag undrar hmm är det nån som ska kolla om de som är i behov av det.... tar sina Vasopresiner ordentligt. Så de inte fuskar menar jag.
Det kommer nog bli ett framtida krav hos flera... att ha ett bevis före bröllopet på hur det är ställt med den där genen. Så de som de tänkt sig inte sticker efter ett tag:) eller går ut på rajtantajtan i det grönare gräset. Ok nu skrattar jag så jag dööör snart. Vem vet " Den som lever får se"
Ha en bra kväll
Tack för du finns Niklas! Lyser upp!
Puss Kram
/Susanne i Halmstad

Susjos sa...

Mjölbaggar vet jag tyvärr inget om,lycka till med dem!

Och va jag skrattade åt dina sorkar! Underbar läsning!
Och jag håller med Lisa Magnusson ( himla kul läsning det oxå!), att svenska män kan sin sak i sängen ;)!
"Den eviga längtan brinner i oss alla"....en mening,mer behövs inte sägas.

Kram
Susanne

Annki Lilja sa...

Hej! Haft samma problem, med baggar alltså :) Men det enda som hjälpte, så att dom EJ kom tillbaka var anticimex!! Lycka till!!
Annki

Sanna sa...

Konsumentombudsmannen?? Trodde KO stod för "Kalmar-Oktetten" när vi snackar fotboll. Tre st Elmar kan ju bli åtta i framtiden :-)
/Sanna

Imse/Zvammel sa...

Lägg en öppnad förpackning med lagerblad i skafferiet, det gillar inte dessa snyltgäster.

Jag tror att det mesta är genetiskt. Åtminstone kan man skylla på det, när det går åt skogen.

När Jessica Z intervjuades i TV4, återkom hon flera gånger till att hon är gammal. Tror att hon drabbats av en rejäl ålderskris. Hon kanske tänker på vad hon missat här i livet. Blivit lätt panikslagen vid tanken.
Men det kunde stannat därvid. Allt behöver inte offentliggöras.