tisdag 25 mars 2008

Tvåa på bollen

- Visst kan vi det, sa vice brandchefen i Varnhem en dag för sådär 30 år sen. 
Jag minns bilden av honom på Expressens förstasida dagen efter. Det småpyrde lite i bakgrunden och vice brandchefens ansiktsuttryck var minst sagt bedrövat. Gud, så ledsen han var. Hans alldeles självklara yttrande dagen innan visade sig vara fel. Eller kanske inte fel, men ett understatement. Vad han och de flinka brandmännen var säkra på att de visst skulle klara av var att bränna ner en gammal ladugård som ingen längre ville veta av. Problemet var att det blåste lite och att tjugoen andra byggnader och sådär ett hundratal grisar brann opp. Eller ner om man så vill. På köpet liksom...

Det var synd om honom. Och det var synd om lotsen som lotsade det där fartyget Star Clipper rakt in i Tjörnbron. Och om Tommy Salo som missbedömde det där skottet ifrån Vitryssen. Otur och synd om.
När det liksom är försent och det inte går att göra något åt. Fast man egentligen bara ville så väl. 

Nya tag dårå! På´n igen!
Som min klassföreståndare i nian Gunnar Bärring sa på sin småländska:
- Världen är full av tappade sugar. Håll i den hårt! Först på bollen!

Buzz Aldrin var ju visserligen tvåa, men ändå...framtiden måste väl ändå vara ljus! Även om man står på månen. Eller...?

3 kommentarer:

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Maggan sa...

Hej, Jag minns också hans olyckliga uppsyn, jag såg den på något nyhetsprogram när han skulle bortförklara ... Visste inte om man skulle skratta eller gråta. Jag skratta nog men tyckte samtidigt synd om!
Trivsam blogg du har, Niklas!

Susjos sa...

"Om du inte vågar att se framåt och vägrar se bakåt,så får du se upp!" / Tage Danielsson.
..Apropå motgångar och framgångar...

KRAM
Susanne