torsdag 20 mars 2008

Stockholm City

image349
Log lite när jag läste en recension i gratistidningen City. En Adrian Hörnquist tyckte att det blev helt för mycket och obeskrivligt löjligt när jag sjunger att jag vill ha en häst och en hund och en pool när jag fyller år. Och att alla ska vara glada och sams och bo tillsammans eftersom det är bökigt att ha två hem.

Ja, Adrian, det blir skitfånigt! Störtkorkat! På allvar. Jag håller med. 

Läste för en tid sen "Hennes mjukaste röst" av Bengt Ohlsson. En roman som handlar om en kvinna i Nova Scotia och historien berättas utifrån hennes perspektiv. I jag-form. 
Men allvarligt Benke, så kan du väl inte skriva, det blir ju helt bort-i-tok-fånigt - skulle kanske Adrian tänka - du är ju inte tjej. Och du bor ju för fan på Södermalm!
Och Mikael Wiehe, kom igen, du är ju helt fläng om du vill få oss att tro att du var med på "Titanic"...och att du dessutom skulle ha överlevt.

Jag vill med dessa små exempel absolut inte jämföra mig med vare sig Bengt Ohlsson eller Mikael Wiehe. Det hoppas jag ni förstår.

Men Adrian - ett litet tips om detta enkla budskap på nån märklig cyberväg skulle nå dig. Livet är fullt av överraskningar och allt är inte alltid som det ser ut vid första anblicken. En ros är inte alltid en ros. Den kan vara en tagg också. Och tvärtom.
Fantasi, Adrian. Livet blir så löjligt trist annars.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Niklas!!

Skulle bara säga till dig att du får ta och komma till halmstad och spela inom kort!! Jag och din trogna fan Susanne brukar diskutera detta i kassan när hon handlar av mig på w----s. Hon är verkligen supertrevlig och hon pratar varmt om dig.
KOM HIT OCH SPELA!!!!

HA DET GÖTT!!

Unga Kassörskan =)

Kristina sa...

*Skrattar* ...mitt i prick Niklas! Tror att det är rätt vanligt att de som recenserar inte har lyssnat särskilt ofta.
Du frågade hur vi upplevde plattan. Om jag skulle säga ett ord skulle det nog bli vemod. Ett vackert ord och en vacker känsla. Tycker mycket om "Två vägar härifrån" - en av dina bästa låtar enligt mig. Även "Ska vi hålla om varann då" och "Vårt bästa jag" är väldigt bra. Känns som att skivan handlar mycket om kärlekens möjligheter och svårigheter, viljan och hoppet som finns där men som inte alltid överlever verklighetens komplicerade tillvaro. Hur vi vill till varandra men inte alltid når fram.

Längtar efter att höra låtarna live "på riktigt". Hittade till slut klippen från morgonsoffan( tack Susanne för tipset!) och det var riktigt bra. Kul att se Johan Norberg igen. Visst var det väl han som spelade med dig och Micke "Syd" när du spelade akustiskt på Centralen typ 92(?). Kommer du ihåg den spelningen? Alla satt ner på golvet framför scenen.

Förresten, vad kul att läsa om din och dotterns fina pratstund. Så gulligt med bokskogen. Barns ärlighet och tillit till det goda i tillvaron. Känns som vi vuxna tappat det på vägen. När gör vi det egentligen?

Ha en fin påsk med dina nära och kära!
Kram Kristina

P.s Filar på fotbollslistan :)

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Tack för en fin skiva Niklas; starka låtar och en dynamisk och levande ljudbild. Det här kommer garanterat att funka bra live!

Det här med recensioner och recensenter har jag alltid funnit intressant - särskilt när det handlar om populärmusik. Intressant på så sätt att musikrecensenter så lätt kan avfärda ett helt album med en enkel liten rad. Genomtänkta motiveringar till varför man tycker något uteblir oftast helt eller så använder man sig av lam och tröttsam ironi. Jag är i och för sig för kulturkritik, men då ska den ta mej fan vara kvalificerad, seriös och professionell. Om man tittar på litteraturkritiken i Sverige så präglas den (oftast) av en helt annan seriositet. Visst har vi kulturella hierarkier, men även populärmusiken borde bevärdigas en kritikerkår värd namnet. Ett kardinalfel många recensenter, i mitt tycke gör, är att man inte sätter saker och ting i sin rätta kontext. Nåväl, kanske blir världen bättre imorgon. Finns det liv finns det hopp!

/Chris

Anonym sa...

Godmorgon!
Detta med recensenter har jag aldrig brytt mej om.Nu vill jag bara köpa plattan har ej hunnit det ännu,kassan lite tom... Men till lönen då ska det bli.
Ha en trevlig låååååååångfredag
Kram anki

Bitt sa...

Mjukt svar stillar vrede,
hårda ord väcker harm.
Ords 15:1
bibeln.

Passar väl bra i dag...eller vad tycks,alla medresenärer

Kul svar och positiva kommentarer.Bra färdkost

Glad Påsk

Anonym sa...

"För mycket och obeskrivligt löjligt"
speglar väl den som uttryckte sej.
Som sagt, det beror på vem som tolkar vad som medas. (Jobbigt att du måste in och förklara det... bry dej inte!)
Ninni

Anonym sa...

HEJ IGEN!!

Ja, i sommar så kastar vi ut ulf lundell från brottet och lämnar plats åt Niklas Strömstedt istället! Då kommer iallafall jag stå längst fram!

GLAD PÅSK!

Kassörskan! (Jennie) hihi

Anonym sa...

Hej Niklas!
Nya plattan är underbar.....och efterlängtad.
Glad Påsk från Marita

(PS Har du kvar "hjärta-kudden"?)

Linda sa...

En häst, En hund och en pool är just nu min favorit på skivan. Fin och tänkvärd. Och trallvänlig! :-)

Skivan bara växer, älskar såna skivor!
Den går just nu för fullt på repeat här hemma.

Ica sa...

har inte hört något om Lasse Anrell. Hoppas han höll tyst denna gången, förresten, han kanske bara ägnar sig åt sporten nuförtiden.

Glad Påsk :D

Susjos sa...

Härliga inlägg från dej och alla kommentarer ;)
Du har så rätt såå!
Och jag blir mer och mer nyfiken på din skiva...

"Bry dig inte om vad kritikerna tycker och säger.Ingen har någonsin rest en staty till minnet av en kritiker" /Jean Sibelius