tisdag 18 mars 2008

Äntligen!


Imorgon kommer plattan. Den heter "Två Vägar" och kommer att finnas i en skivaffär nära dig. Problemet är bara att det inte finns så många skivaffärer längre. Väl? Så vart går man? Själv brukar jag på onsdagsmornarna gå direkt ifrån skivrecensionerna till Itunes.  Låtsas att jag, när jag klickar och lyssnar, greppar två såna där telefonlurar som det fanns i de gamla skivbutikerna. Likadana som de hade i Hagsätra Radio & TV där jag lyssnade på "Ticket to Ride". I bakelit. Det är väldigt mycket bakelit i bredbandet om man bara anstränger sig för att upptäcka det.
 
Så vad gör skivhandlarna numera då? Hyr ut dvd:s? TV-spel? Skriver schlagers? Spelar bingo?
En gång i tiden tog de emot med kaffe och enorma goa längder när man kom och skulle signera plattor. Hade man tur och en skaplig hit så hände det att kön i butiken var lång, fin och tålmodig. Så att man precis hann klara av den på den där timmen som var avsatt. I värsta fall kunde man inte kalla kön för kö utan mer för en liten klump. Då kanske tre ville köpa en skiva och de andra var mer där för själva "happeningen" liksom. Och okey då, en autograf till mamma kunde de ju ta. Mycket kvar av timmen när det var avklarat och då gick man runt där i butiken och glodde och fingrade på en platta här och där och när längden var uppäten och kaffet slut så kunde det hända att man slängde iväg en och annan pliktskyldig fråga till handlaren. - Jaha, hur går det? Vad är det som säljer? Och bilen går bra...?

Så imorrn då. Skivrelease. Och morgonsoffa i TV4. Ställ klockan.
Nu ska vi repetera!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Niklas o god morgon!
Ja, äntligen, äntligen är det bara en dag kvar till Den Stora Dagen!! Den har vi väntat länge på! Jag har förhandsbokat din skiva så den dimper väl ner i brevlådan hoppas jag! Ska bli mycket roligt och spännande att få höra nytt material från dig. Lovar att komma med en personlig recension så småningom. Lovar också att titta på morgonprogrammet på TV4 - hoppas du är med innan jag måste köra till jobbet!
Lycka till med repetition och skivrelease!
Vi ses o hörs!
Kramar från Anna Karin

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Susjos sa...

Jättespännande! Synd bara att jag måste sova i morrn förmiddag,,hade varit kul att se dej på TV4, men nattjobbet kräver sin sömn på de konstigaste tider..

Men är nyfiken på din nya skiva..
Lycka till i morrn!

Puss&Kram
Susanne i S-tuna

Lena sa...

Hoppas skivförsäljningen går bra! Lovar att titta på TV4 imorrn. Ska köpa din skiva, när lönen kommer!Lycka till!

Ica sa...

Ja äntligen! I dag är det dagen före dopparedagen! Jag känner mig som ett litet barn som väntar på julklappen, eller vad man säger....ska bli riktigt roligt.

Anonym sa...

Äntligen är det dags för det stora ögonblicket, i morgon gäller det!
Lycka till:)

Anonym sa...

God morgon.
Sitter och tittar på TV4 morgon där Du är gäst.
Var under sextiotalet barnflicka för Dina kusiner när de bodde i USA. Det är inte klokt vad Du är lik Din morbror som han såg ut vid den tiden.