tisdag 4 mars 2008

Jag har bott vid en landsväg

Gubben blev 92 år. Han hade bott i huset vid landsvägen som går rakt genom Vallarum så länge alla kunde minnas. Gubben var målare. I sovrummet hängde gesällbrev och diplom som talade om att han var duktig. Svart bälte på målarfärg, penslar och tapetklister.
Det blev aldrig så att han gifte sig. Men på väggarna spikade han upp diverse tavlor av lätt erotisk karaktär. Inte porr. Men lite sensuellt lättklätt sådär. Kanske kom det nån kvinna och hälsade på ibland. Man vet inte så mycket om det.
Det enda man vet är att han en dag blev för gammal och trött för att orka ordna och styra och ställa själv. Så det blev äldreboende. Där bodde Gubben ett enda dygn. Sen dog han.
På insidan av skafferidörren i Gubbens Hus sitter recepten kvar.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är så det fungerar med gubbar och gummor som bott vid en landsväg hela sina liv. De blir inte äldre än tills äldreboendet. Det hände min farmor, Hurtiga Hildur. Som plockade smultron varje sommar för att spara i frysen till annandag jul. Serverades till hemgjord vaniljglass. Var är min landsväg? Nynäsvägen? Gnatt Niklas.

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Man får hoppas det flyttar in någon ny, som kan ta över. På landsvägen.

De blir färre och färre, landsvägsborna, om några år finns det kanske inga kvar?

Då får barnen läsa om dem i historiaböckerna. Läxförhör till på torsdag. Men det hinner dom plugga in mellan två klipp på youtube. Det är rätt lätt tydligen, läxförhöret.