måndag 31 mars 2008

NattskiftetJag kommer aldrig ihåg de där råden som sömnterapeuterna strör omkring sig. Jo när det är ljusan dag och jag är alldeles vaken finns de där nånstans - att man inte ska ligga kvar och vrida sig om man inte kan somna, att man ska gå upp och vänta på nästa sömntåg. Jag har gjort det nångång och de där förbannade tågen brukar i alla fall inte stanna vid min station, så klockan går och där har man fastnat i nån bok eller nåt meningslöst på tv:n och så är hon plötsligt åtta minuter i sex och då är det liksom ingen mening längre. Att somna alltså.
Just som det blev inatt. Prick fyra. Eller tre om man nu vill klänga sig kvar i vintertiden en stund till. BING - klarvaken! Prövade den där avslappningsövningen först - "du känner hur vääääänster foooot blir tuuuuuuuuung"...funkade sådär. Prövade att räkna gymnasielärare men mindes bara två. Försökte komma ihåg låtlistan från Ripp Rapp-turnén med Lundell 1979. Gick ganska bra. Tvekade lite på om "Håll mig, åh ingenting" kom före "Hav utan hamnar" eller om det var tvärtom. Vi började hur som helst med "På fri fot".

Min son sov sjutton timmar natten till igår.
Han var pigg i plugget idag.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Niklas!

Då är vi två som är trötta idag... Jag har sovit väldigt dåligt på sistone. Svårt att somna, när jag väl sover drömmer jag så fruktansvärt mycket att jag vaknar och är alldeles yr och förvirrad. Vänder och vrider på mig, somnar om, drömmer mer, svettas, drömmer ännu mer och vaknar. När klockan var halv fem imorse orkade jag inte ligga kvar i sängen. Visst var jag trött och ville sova men om sova skulle innebära samma oroliga sömn så kunde jag lika gärna vara utan!

Jag tog en välbehövlig dusch, åt en god och stadig frukost. Väckte barnen, såg till att de åt och kom iväg till skolan och sen själv iväg till jobbet... så nu är jag tröööött!

I vanliga fall, om jag missar sömntåget, så brukar jag försöka räkna upp alla Amerikas Förenta Stater - helst i bokstavsordning för att kunna ha koll på om jag har fått med alla. Jag brukar aldrig komma fram till Wisconsin och Wyoming kan jag ju tala om för dig - för då har i alla fall mitt sömntåg kommit! Prova! Lycka till!

Kramar från Anna Karin

Önskar dig också en riktigt god natt - sov gott :-) !!

Maggan sa...

Hoppas du sover bättre i natt! Det är fantastiskt vad ungar/ungdomar kan sova länge. Slutar inte att förvåna mig.
Igår passerade vi Varnhem. Väckte minnen!

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Jo det är väl så att minnet är bra om man är intresserad ...vare sig det gäller musik, fotboll eller bilar... Du är så gulligt pojkaktig! Det är ju synd att du har VUXEN problemet "svårt att koppla av / sova.
Om man fokuserar på möjligheter i stället för svårigheter och ser det man har istället för det man inte har så tror jag att det är lättare att koppla av i tillvaron.
Själv sover jag som en stock, men gläds över de små sakerna; dotterns lyckade barnkalas eller en lugn dag på jobbet. En liten tillvaro, man kanske skulle efterfråga mer, men jag är osvenskt nöjd med livet.
Ninni

Susjos sa...

Jag kunde ha skrivit det du skrev,(nästan, inte Lundells tur ordning..fniss) Men så är jag ju nattarbetare,och har förstås lite krångel med sömnen då och då när jag är ledig,främst vinterhalvåret. Härom natten så somnade jag kl 06 på morgonen,det är tur det finns böcker att läsa! Men låg först kvar i sängen alldeles för länge och provade att bli tung i fötter och ben..suck,tänka på nåt trevligt...osv. Men när kl. närmade sej 04,så gav jag upp! Kokade mej lite te,och började läsa i stället ( Stieg Larssons sista)...
Som sagt,har man inga morgontider att passa så är det ju ok att vara vaken på natten,men av nån anledning så får man mer "panik" nattetid??
Och tonåringarna de bara sover och sover.....otroligt så mycket sömn de får! Och inte tycker jag de blir så mycket piggare? Hihi..

Kram
Susanne