fredag 14 mars 2008

Folk i fartenSåg ni "Uppdrag Granskning" häromkvällen? Börja genast tänka på att det snart (eller nu va?) gäller att få livet att dansa utan att behöva ta till oxfilé, högrev och innanlår. Att vissa vegetarianer länge påstått att kött fördärvar klimatet INNE i kroppen är ju ingen nyhet. Men att det indirekt också bidrar till den globala koldioxidförödelsen var, visade det sig, lite av en överraskning.
Dom fiser dom jävlarna. Och rapar. Och man kan lätt föreställa sig hur många det blir per dag. Rapar och fisar. (Undrar om Maja är för gammal eller om hon fortfarande skulle fnissa åt "fis" om hon läste det här inlägget?) Hur många kan det bli tro? De har ju fyra magar också, kossorna.
Och hur många kor finns det på jorden? Kycklingar var tydligen ok. Måste vara små, små pyttefisar som kommer från dem.

Men en stor fråga återstår: Vi då? Vi är ganska många människor numera på den här planeten och sen det blev förbjudet att röka på krogen så står det fullkomligt klart att vi också släpper ut en hiskelig massa.

Dagens Utsläppsrätt: Bruna bönor med fläsk. 375 kronor


6 kommentarer:

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ica sa...

Fast slutar vi äta oxfilé mm så kommer fler kossor som bara går och strosar runt och avlar sig och det resulterar i att det kommer bli flera kossor som släpper ut massa fisar? och det kan ju inte vara bra för klimatet..så jag tror att vi mår bäst av att fortsätta äta kött.. det ska jag göra ikväll (fast närproducerad och sparar därför på bilutsläppen). :P

Anonym sa...

... vi går från den ena sanningen till den andra. Det märkliga är att vi blir lika förvånade varje gång.
Seriöst... Vi ser utt att ha blivit för många människor som behöver födas.
Det kanske är lättare att komma åt kossans utsläpp än våra egna. Smälter nu isen vid polerna så har vi även dinosaurie utsläppen att tampas med.
Hur som helst tar vi nog död på vår egen art innan vi hunnit så långt i utvecklingen.
...sååå, det gäller att ha roligt så länge det varar!

Ninni

Anonym sa...

För att återanknyta till ett tidigare inlägg där Morrissey nämndes: "Meat is Murder"! Eller om ni hellre vill, vår egen Di Leva: "Jag äter inte mina vänner".

Susjos sa...

´Hihi! Jag håller med Ninni, det gäller att ha roligt så länge man lever!...Vi håller ju på att ta död på vår egen art!
Krogens "dofter" nu är ju inte roligare än röklukt!!!Brrrr....

Puss&Kram
Susanne i S-tuna

mikaelsjodin sa...

Till Ica:s kommentar: detta är en av de vanligaste och tillika dåraktigaste argumenten - att det skulle bli för många kor och annat i världen om vi slutade att äta upp dem. Det är precis tvärtom. Naturen har inga problem att hålla ett lämpligt bestånd. Det är på grund av att vi människor massuppföder djur som de blir för många. Är det så svårt att förstå?
Bra Niklas, att du vågat ta i ämnet, som media är helt tysta om efter Uppdrag Granskning. Vi som är vegetarianer har vetat detta i många år, att köttproduktionen är en katastrof även i miljö- och världsekonomisk synpunkt.