måndag 3 mars 2008

Soul love

David Bowie - Ziggy Stardust Poster
Såg en katt snedda över gatan när jag parkerade bilen efter skolskjutsen imorse. Den var på väg uppåt berget. Mot Monteliusvägen och nån eventuell Maja Gräddnos. Tänkte på Pelle Svanslös och på att jag faktiskt i porten, just där katten gick över gatan, för ett drygt år sen tittade på en lägenhet som då beboddes av - Elake Måns. Eller, ja, han som spelade Elake Måns. Så det kan bli va!
Tanken gled tillbaka till katten. Och till kastrering och sterelisering och sånt. Hoppades att den hade alla drifter och möjligheter kvar. Det är ju mars för bövelen. Ska inte katter vara extra pilska i mars. Vilken Lundell-låt var det nu igen...? "Jag var kåt som en katt i mars". Måste googla. Tänkte på Lundell. I Skåne. Borta från Zinken...men...nu blev det väl kanske ändå ett sammanträffande för mycket... Köpte inte Elake Måns Uffes lägenhet sen när han sålt den jag tittade på? Jo!
Katter är smarta.
Kvinnor från Saturnus.
Män från Mars.

Det var "som en räv". I "Odysseus". Kåt som en räv i mars! Ja, varför inte. Rävar är väl som folk är mest dom också. Helt utan planering!

7 kommentarer:

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mimmi sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mimmi sa...

F-n du har ju humor oxå, vem trodde det?

Kul att du skrev om Maja Gräddnos, den är helt inne nu hemma hos oss, därav mitt namn också! Och är väl lika tokig! Pelle är bara för snäll.

Mars och fullmåne, kan det bli värre??
Vinkar när jag går förbi på Mariatorget åt dig imorgon, ha nu en fin dag i detta trista väder...
Kram

Kristina sa...

Är du söderbo numera Niklas? Härliga kvarter där runtomkring. Monteliusvägen är så fin, för både katter och människor uppenbarligen.
Men tror du verkligen på det där med olika planeter kvinnor och män? Jag är varm anhängare av att många skillnader är socialt konstruerade och och beror på bemötande från tidig ålder.
Kul med Måns! Gillar Pelle Svanslös, sköna figurer i böckerna. Visst fanns det en Murre från Skogstibble också? Och Gullan? Är du Pelle du? Snäll och smart :)
Coolt skivomslag förresten. Jag är ingen stor Bowiefan men är grym på att sjunga Life on Mars på singstar :D

Väntar ivrigt på nyheter om ev. spelning i sommar!
Kram Kristina

Susjos sa...

Jag har världens vackraste katt,hon heter Maja( vackert namn ,eller hur?)Hon är vit,grå och lite orange,och hon är helt ljuvlig! Tyvärr är hon steriliserad vår Maja,men hon älskar mars i alla fall! Skönt tycker jag! Hoppas hon har kul därute med både Pelle och Bill och Bull!...
En av Bill och Bull spelades ju av Leif Andreé i Julkalendern,han är helt fantastisk som Baloo i Djungelboken oxå,som går på Stadsteatern! Har du sett den,om inte så GÖR det,om den går ännu? Jag har råkat se den 3 ggr! Tog med mig mina tonårskillar på den,ville att de skulle få se en riktig teater,inte bara dessa actionfilmer på bio. Och den blev uppskattad!...
Kram
Susanne i Sollentuna

Anonym sa...

Lundell var min hjälte. Karins var Mats Ronander. Så lyssnade vi på Bruce Springsteen och Bob Marley, som hade ett knottrigt skivomslag. Försökte förklara varför för far. Som inte förstod. Lika bra. Den enda kvinnan som sjöng i mitt rum var Eva Dahlgren. I hennes texter drunknade jag. Stod på toan en var sommarnatt och kammade håret på Borgholms Stadshotell. Hade varit på konsert i slottsruinen. Någon kom krypandes på golvet. En man. Full. Han drog mig i byxbenet och sluddrade "Får jag låna kammen". Det var Lundell. Jag var tonåring och visste in då att det var just tonåringar han gillade. (Om jag ändå vetat...... :-)). Niklas, du "var" Cecilias. :-)

Anonym sa...

:-)

Sommarnatten var "varm" och givetvis hade inte stadshotellet hår, men jag hade. (har) Shit, min svenskalärare vänder sig i graven just nu! kram