måndag 31 mars 2008

Hade glömt att jag minns! Del 3


En dag hade Doktor Treis (uttalades Trajs) köpt ny bil. En vit Chevrolet Impala. Gigantisk var den och jag och hans son skulle få föja med när han körde in den. Alltså inte i garaget eller nån annanstans. Man körde in bilar på den tiden - så att de liksom skulle få frid, rätt varvtal och känna sig hemma med motor och olja och sånt. Röd skinnklädsel och vi i det största baksäte jag sett medan doktorn körde till Södertälje och sen till Nynäshamn och sen till ännu fler ställen. Det var mörkt när vi kom hem och minst ett paket John Silver utan filter hade vi passivt rökt där bak, men det spelade inte så stor roll för jag tyckte det var kul eftersom vi inte hade nån bil just då. Vi hade haft en gul Opel Kapitän när vi bodde i Lund men det var längesen nu och den minns jag inte.

Gegges farsa hade en Folka fast det var ingen bubbla utan en sån där 1600-nånting som såg lite sportig ut.
Labitzkis hade en Borgward Isabella. Som en Amazon ungefär fast MYCKET coolare.
Såsmåningom köpte morsan en Fort Cortina. Registreringsnumret var AB 6181. Nej förresten, det var Taunusen som hade det. Cortinan hade AB 36116.
Och vårt telefonnummer var 08-99 52 77.

3 kommentarer:

Suzesan sa...

Vilket minne. Vi hade en VolvoPV hemma som min moster vunnit på lotteri. Den gav hon till mina föräldrar. Allt eftersom de "förökade" sig *ler* så investerade de i en VolvoDuett?? Röd och vit var den iallafall. Näe förresten det var visst när min bror krockade med den. Det var inte roligt för bilens ägare. Min bror klarade sig bra...den gången. Han var sjövild oftast:)
Jag minns att motorn bröt ihop i Norrköping(hemskt långtråkigt) en gång, på PV:n, när vi skulle på semester. Det gjorde min far också kan man nästan säga.Om inte före så efter.
Nu till promenaden i det varma vädret.
Puss Kram
/Susanne i Halmstad

Anonym sa...

SUZESAN!
Du är fantastisk! Har Du inte funderat över en egen blogg!?
/KÅGB

Anonym sa...

Vilket otroligt minne du har! När man väl börjar rota bland minnena, "städa lite på vinden", så dyker det upp ett och annat och ju mer man börjar spåna dessto mer brukar man komma ihåg. Kul!

När jag själv var lite brukade jag inte bry mig så mycket om bilar men jag minns att pappa hade en blå Ford. När den började bli ganska rostig lagade han den med Plastic Padding och målade lite snyggt över det hela. Om man stod en liten bit ifrån och såg bilen på håll kunde man inte se någon skillnad på lacken och pappas hemmamåleri. Han lyckades få ganska bra betalt för den när han skulle byta in den mot en sprillans ny, skogsgrön Volvo (tror det var sommaren -73, eller var det kanske -74?). Pappa var mycket stolt att bilhandlaren inte hade lyckats genomskåda hans plastic-lagning! Vi hade också registreringsnummer som började på AB men jag minns inte siffrorna! Men jag kommer ihåg telefonnumret, det var 08-754 13 65. Lustigt det där med minne, vad man kommer ihåg och vad man "väljer" att inte komma ihåg!

Snälla Niklas, fortsätt att leta bland dina minnen. Jag vill läsa massor av avsnitt i din serie "Hade glömt att jag minns!". Tack för en underbar blogg!

Ha det så bra och sköt om dig.
Varma kramar från Anna Karin