onsdag 19 mars 2008

Dagis NyheterMen se med en sån Pete Townshend-aktig ackuratess Johan Norberg handskas med sin ombyggda Gibson 330. Man kan av farten luras att tro att det är själva Pete. Och en 335:a. Men icke. Sa Nicke. Tar han ett...ja vad är det för ackord egentligen?

Klockan fem i morse, när vi för länge sen redan gjort soundcheck, kom Anders Kraft förbi och undrade om vi också ville ha rutiga skjortor. Han hade ett helt gäng. Nystrukna och alldeles så där smårutiga som jag gillar. Lite preppy liksom. Tänk Kennedy. Har svårt för chinos bara. Nej förresten, inte svårt för - tycker bara inte att jag riktigt passar i chinos. Önskar att mitt förhållande till dem var på ett annat plan. Nåt att jobba på. Absolut nåt att jobba på. Det är ju snyggt. Preppy is the new nice!

Releasedag är ju alltid lite speciellt. Att släppa en ny skiva är ungefär som att lämna sitt barn ensam på dagis första gången. Hur ska det gå? Ska de andra ungarna vara snälla och bjuda in till lek? Eller ska de kasta byggklossar och brandbilar i huvudet på det? Well, well...

Skulle vilja tacka alla som ropar glada saker i kommentarer här på bloggen och på min MySpace-sida. Ni är bäst!
Och när ni lyssnat och tagit in plattan får ni gärna komma med åsikter.

Och...ett sånt väder vi har fått!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Va?! Jag var först att kommentera... Suzesan är nog på väg till Stockholm för att banka på din port Niklas

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ica sa...

Jag har precis kommit hem från stan och lägger just in skivan på datorn.

Jag läste förresten en recension i morse om skivan. "för dem som har hans glada 90-tal parkerat i cd-hyllan kan ”Två vägar” kanske bli vad ”Mazarin” var för Gyllene Tider-fansen."

Anonym sa...

Längtar efter att se en bild på Susanne från Halmstad!!

Anonym sa...

Hej Niklas!
Och jag som tyckte jag var uppe tidigt när jag klev ur sängen klockan 5:00 - men då hade du ju redan varit igång länge...
Grattis till fina recensioner!! Grattis till ett bra och lyckat framträdande i TV4 med en trevlig intervju (där du fick mycket tid och pratade en del om Bloggen ;-) !! Grattis till en fin och solig releasedag!!
CD:n ramlade ner i brevlådan precis som den skulle - äntligen! Känns bra att äntligen få hålla den i handen och sätta in CD:n i skivspelaren. Mycket snygga, fina och söta bilder på dig! Jag har än så länge bara hunnit lyssna på de fyra första spåren, låt fem börjar nu... Det jag har hört hittills låter mycket, mycket bra! Du är så otroligt duktig, skriver underbar musik och fantastiska texter. Du lyckas alltid finna rätt ord på känslor, du kan beskriva allt så bra, man känner ofta igen sig. När jag har lyssnat på skivan några gånger ska jag återkomma med min högst personliga recension!! Hoppas att du själv är nöjd med din stora dag, att det känns som en härlig, lyckad dag och att du somnar med ett leende på läpparna :-) !
Massor av kramar
Anna Karin
PS: Det där med att du inte passar i chinos är nog bara något du har fått för dig... Jag tror du skulle vara jättesnygg i det! Tror faktiskt du skulle passa mycket bra i preppy-stilen!

Ica sa...

Jag kan inte riktigt hålla med Suzesan i hennes beskrivning av plattan. Speciellt inte det hon skriver om låten "En häst, en hund och en pool".
Den nämnda låten känns fräsch och jag tror den gör sig jätte bra live. Man ser nästan framför sig hur skoj barnen har, dessvärre hamnar dom efter lite i sången och det kan i vissa sekvenser låta ganska konstigt, därför tror jag det blir bättre live. Jag skulle också velat ha barnkören lite "längre fram" så de inte låter så långt bort eller inte alls. Men jag tycker trots allt att låten är riktigt bra och jag kan inte sluta lyssna på den och jag gav den betyg 4 i min itunes :D

Annars tycker jag plattan är riktigt fräsch, det är en glad, pigg och frisk ton och väldigt bra texter. Jag tycker expressen var väldigt orättvisa som bara gav 2 getingar för jag skulle vilja ge minst 4.
Min man som inte alls är ett fans, sa annars om skivan: "Niklas skriver riktigt bra texter och det är skön musik att lyssna på, bland det bästa jag hört från han". Själva kan jag inte säga vilken skiva som är bäst, jag saknar fortfarande den första skivan (den som kom 1981) och jag hittar den inte någonstans :S

Susjos sa...

Johan Norberg är suverän! Precis som du! Oj vad jag blir nyfiken på din skiva när jag läser alla kommentarer. Måste inhandlas!
Du var mkt fin i din outfit på TV4 ;) Chinos tror jag absolut du skulle passa i *ler*...
Nu får jag snart åka hem och sova efter en lugn natt på jobbet! Ute är det snö,men ser ut som soligt?
Idag kommer väl påskkärringarna och stör??
Puss&Kram
Susanne i S-tuna