tisdag 20 maj 2008

16.09

Han kände sig lite hängig. Låg på sängen men kunde inte somna. Inte vila heller. För det kröp omkring frågetecken i hela kroppen. Som skavde och liksom hakade tag sina krokar i varenda liten nervtråd.
På berget utanför stod masterna och blinkade. Varje blink likadant som det förra men ändå nytt, tänkte han, och försökte komma på vad det skulle kunna vara en bra metafor för.
Balkongdörren stod öppen och han tyckte att han hörde en koltrast. Han trodde i alla fall att det var en sån. En gång hade han lärt sig den sången av en koltrast som sjöng på en innergård i stan. Men han var inte säker. Det var längesen.
Men jo, det var en sån sång han hade hört nyss. Nu var den borta igen.
Tystnaden var öronbedövande.

11 kommentarer:

Pia sa...

Wow.
Igen.

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

hej niklas, så vackert! läste om dig igår i se&hör.. om din förlovning och heta romans med underbara jenny. hur länge har det varit ni nu? ni verkar ämnade för varann måste jag säga. jag har också precis förlovat mig, karl heter han och vi har inte heller känt varandra så länge, men vi kände den tydliga attraktionen på en gång och vi kände att vi hörde ihop. allt känns bara så rätt, men ändå så fel på något sätt.. ja, du vet säkert precis hur jag menar. ha det bra niklas och lycka till med kärleken! kram ingela i östersund.

Suzesan sa...

*Promenader* ska det vara.Sat*n i gatan vad jag stavar som en "kråka" ibland*fniss*
Puss KRAM
/Susanne i Halmstad

Anonym sa...

Kan Thomas Bodström så kan du. Skriva bok alltså. Kanske inte kriminalroman men du kan slå dig in på poesins bana. Tranströmer kanske kan inspirera dig.

Jag sitter och övar skalor. Övar även med en dotter. Det här är ett musikaliskt hem. Lite tips så här en tisdagskväll: Sandy Denny, Pentangle, Nick Drake, Mostly Autumn, Samla Mammas Manna, Mixed Media, Kate & Anna McGarrigle och Curved Air.

Du skrev så fint. Har lite dåligt samvete för att jag inte hunnit med att lyssna på din samlingsskiva så mycket. Men låten Den sista morgonen tycker jag mycket om. Nästan lite Eleanor Rigby-känsla över den.
Ha en trevlig kväll.

Rebecca

Susjos sa...

Vilka texter du skriver! Jag säger som Rebecca : Skriv en bok!

Ikväll börjar det roliga spektaklet: ESC !! Jag sitter klistrad vid TV:n!
Vilka går vidare ikväll?
Hm, jag gissar : Norge (bra låt) Armenien,Grekland,Ryssland,Rumänien,Holland...sen blir det svårt,vilka tar de sista finalplatserna ikväll?
Är rädd för att Irlands hemska bidrag går vidare, kanske oxå Azerbajdzjan,Polen,och till sist..Andorra eller Slovenien? Hm,säkert Slovenien...

Ha en trevlig kväll!
Kram
Susanne

Drömma Lotta sa...

Koltrastars tystnad är det värsta.
Varm kram från
Koltrast-tämjerskan.

Anonym sa...

"...En gång hade han lärt sig den sången av en koltrast som sjöng på en innergård i stan. Men han var inte säker. Det var längesen.Men jo, det var en sån sång han hade hört nyss. Nu var den borta igen.Tystnaden var öronbedövande"...
Masten blinkande utan nån metafor likadant på nytt.Sången stannade kvar med honom
när han steg upp och breddare öppnade balkongdörren för att höra
koltrasten komma
/Krys

Anonym sa...

Niklas! Vilken otroligt fin text! Du skriver vackert och målande, mycket fint!

Man kan verkligen leva sig in i hans känslor. Och ja, du har helt rätt, en tystnad kan verkligen vara öronbedövande. Så sant, så sant.

Önskar dig en skön och trevlig kväll. Ha det bra och sköt om dig!
Hoppas du kan sova gott i natt!

Kramar från Anna Karin

Sanna sa...

Inte konstigt det är tyst, körde du på fågeln eller slog du en "birdie"?
/Sanna

PS! Förlåt, kunde inte låta bli:-)

Kristina sa...

Vackra rader!
Fäste mig särskilt vid "det kröp omkring frågetecken i kroppen". Riktigt kände hur det känns. Funderingarna, tvivlen...

Kram Kristina

P.s Ingela; läs tidigare inlägg om skvallerblaskan och tro inte allt du läser där!