måndag 12 maj 2008

Låt stå!Föräldramöte. Eller mer så där informationsmöte inför fyran. Inget kaffe. Helt slut efter en och en halv timme. Det är definitivt något med skolor. Med skolor och mig. Något trötthetsskapande i luften, på de hårda stolarna, i de gula väggarna och i overheadtexterna som numera kommer ifrån en laptop men som lik förbannat krånglar och bucklar sig och inte vill hamna i rätt ordning.
Men som vanligt är jag  imponerad av föräldraföreningsrepresentanterna (tut-turu-tuuu! Dagens längsta ord!!!) som ju givetvis måste andas den där luften mycket mer än jag men som ändå är topptaggade, engagerade och som har eldar i ögonen. Tjoho! Där dök postgironumret i alla fall upp på duken. Ska genast sätta in tillräckligt för att stilla mitt samvete. Jaja, ni hajar, jag hör också till dem som nervöst skrapar lite med foten och tittar ner när det ska vaskas fram frivilliga klassföräldrar. När S började i den skolan som M nu i höst ska gå i så pekade visserligen mentorn helt hämningslöst ut fyra överrumplade stackars föräldrar och sa: Du, du, du och du tar hand om det första terminen! Sen var det inte mer med det och det var inte så farligt när allt kom omkring. Minns att jag såg på när klassmammorna bakade rulltårta.

På slutet fick vi lämna matbespisningen och ta trapporna upp till den stora musiksalen där musikfröken Elisabeth hade repat in fyra sånger med våra barn.
De blivande musikklassfyrorna ägde!
Och föräldrarnas trötthet gav vika för en och annan tår i ögonvrån.

Slut för idag - Tack för idag!

6 kommentarer:

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Niklas, nu är jag helt tokig i dig.
Först en bild på den bästa svenska filmen som gjorts, Hets. Äger den på dvd och sett den minst 50 gånger. Mina tonåringar har sett den massor och de gillar den.
Sedan PINK FLOYD! Ett av världens bästa band någonsin med en av deras bästa låtar!
OCH så slutar du med Music av/med John Miles-en låt som är "min sång", (förutom While my guitar gently weeps). Jag har alltid ansett att Music är ett mästerverk!
Ikväll är du definitivt kung!

T o m en kram (ok säger maken)
Rebecca

Susjos sa...

Håller med Rebecca,"Music" med John Miles äger!! Minns att jag köpte hans LP bara för den låten ;)
Pink floyd har gjort ett och annat bra att lyssna på oxå!
..Och föräldramöten...suck...och detta val av klassföräldrar,brrr!(ställde oxå upp frivilligt nån gång,så har man varit det liksom) Är så glad att min yngsta nu går ut nian. I gymnasiet så behövs inga klassföräldrar!
...Ja,visst är det fint när barn sjunger! Håller verkligen med dej suzesan!

Kram
Susanne

Kristina sa...

Ohhh tack för Pink Floyd, grym låt!!!

Men vad bakade du när mammorna bakade rulltårta undrar jag?(För du tittade väl inte bara på väl?!)
Bra av läraren där att dela ut ansvaret bara. Finns ju en tendens att det blir samma föräldrar annars år efter år. Vissa gör allt många gör inget. Inte så bra.

Tillhör själv en av dem som engagerar mig i tusen saker, kommer säkert vara flitig på kommande föräldramöten. Försöker dock lära mig att säga nej ibland.

Nyfiken, vad sjöng dem barnen?

Kram Kristina

Anonym sa...

Godmorgon!
Blir full i skratt.... Jag har alltid varit en av dessa klassmammor som gjort allt för barnen. I lågstadiet var vi indelade i grupper,det var skönt.Sen blev det färre och färre föräldrar som ställde upp. Då var det vi trogna överarbetande mammor kvar. som dumt nog ej sa nej. Så höll det på tills bägge barnen slutade 9:an. Hann med att ordna en konsert med Mendez en brasilienresa och mycket mer... Slutade med att jag blev "utbränd" inget kul. Kunde inte säga Nej tog på mej mer och mer. När barnen började gymnasiet ville dom ha föräldrar med i ett utbildningsråd,då sa jag nej och pappan fick ta över.

Idag känner jag ändå en tacksamhet från barnen att man gjorde så mycket för dom,men är inget jag rekommderar. Nej det bästa är om alla tar lite ansvar.
Men visst var det en rolig tid också.... glömmer aldrig när jag stod hemma i köket och laga kycklinggryta till 60 pers. för att Mendez med flera skulle ha mat efteråt. Tror ni han stanna och åt ....nej. Fick tvinga några i bandet att äta min gryta....ler.
Nej här kan jag inte sitta...måste iväg och jobba. Stå på er alla klassföräldrar där ute! Hoppas ni blir många och hjälps åt. Kan förstå dom som inte vill vara med också. Önska att jag var lite så...men bara lite.
Ha en underbar dag!
Kram Anki

Anonym sa...

en gång rebell ..alltid rebell..

/Kr