fredag 2 maj 2008

Fiat Lux!





Kommer från Bilprovningen. Mammas bil, en Rover. Lite coolt att ha en mamma som har en engelsk bil. (Mammor har annars oftast japanska eller tyska tror jag.) Den hade gått ett tag över tiden och var nu belagd med körförbud. Illa. Och mamma är också lite åt körförbudshållet just nu och hon varken hann eller orkade ta sig till Högdalen. Den välartade sonen ryckte självklart ut.

Såg en gul ilsken lampa som lös på instrumentpanelen när jag körde. Trasig glödlampa!
Tänk hur det går igång i magen då på en gång. Den där sugande nerviskänslan. Den ligger som en gas över parkeringen utanför där alla sitter och väntar och våndas i sina bilar. Man vill ju vara en bra bilägare. Eller i det här fallet son till en bra bilägare. Trasig glödlampa! Jävlar! Ska man behöva stå där och skämmas då när den alltid lika vänliga, men uj så stränga besiktningsmannen går loss med sin hammare och sina vansinnigt kritiska ögon. (Kan upplysa Lars Norén om att de får Leif Zern att framstå som en Teletubbie. Undrar förresten vad Lasse kör för bil...och om han i så fall besiktigat den...och vad han har skrivit om besiktningsmannen som eventuellt kan ha underkänt den...måste köpa Best of-versionen till jul...)

Men han var snäll och hummade på, klappade på däcken och frågade vad jag själv körde för bil och om jag var ledig idag och tänk ett sånt väder vi har fått.
Den blev ju inte godkänt såklart. Två(!) trasiga lampor var det. Och jag försökte släta över och säga att "service på måndag vettu" och trevlig helg, grilla kanske?

Sen fick jag lappen och såg att man inte behövde komma tillbaka och visa upp sig igen.
Men man måste svära på att byta de där lamporna.
Annars...Guds vrede!

4 kommentarer:

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

En kó till bilprovningen ar ett bevis pa att alla ar lika- LN kan inte komma undan..
finns Du med pa en av de 1700 sidor..tror Du?
..skammen ..ja ..att inte vara tillrackligt tillrackig bra!
coolt att ha en mamma med en engelsk bil.. sa sager mina soner ocksa
hoppas att Din mamma blir frisk snart
/Krys
ps.de i Hogdalen ar oftast stranga forutom nar de ar snalla

Anonym sa...

Har en kompis som jobbar på bilprovningen och säger att man inte kan ana hur många tjejer som kommer i högklackat och kortkort kjol...

En av mina döttrar sa idag att hon sjunger din låt OM i skolkören.
Jag förstår att den är en sån klassiker i stil med Öppna landskap samt Ta mig till havet. Grattis till att ha skrivit en sån klassiker!

Rebecca

Anonym sa...

Usch för bilprovning... fattar inte varför man är så nervös. Sist jag var i högdalen funkade inte data systemet,så man kunde inte anmäla sig. satt som klistrad och spana på denna tavla, som talade om vilka som skulle in. Sen får man panik,när det blir min tur och spelar en "dum" tjej fast man ej vill. Trevlig personal,som visar vad som kan fixas på bilen m.m
kommer därifrån med ett rent protokoll och mår ganska bra.
Varför denna nervösitet innan..?
Ha en bra dag
Anki