lördag 3 maj 2008

Tillsammans!

Klicka för stor bild
Göra saker ihop. Bra grej. När det är en uppgift som ska klaras av och alla bara har den i sinnet.
Som ett fotbollslag till exempel och nu menar jag inte nåt allsvenskt lag utan mer division tre typ. Där alla kommer från helt olika bakgrund och inte alls sysslar med samma sak när de inte har fotbollströjan på sig. En är murare, en annan pluggar, en är arbetslös, en är arkitekt och nån lever på ärvda pengar. Men just när domaren blåser igång matchen så spelar inget av det nån som helst roll längre. Alla är lika viktiga. Betyder lika mycket. Alla har samma ansvar, samma mål. Det finns nåt otroligt levande och härligt i det. Kanske är det enda gången nånting är riktigt demokratiskt och solidariskt.

Vi har haft gårdsstädning i bostadsrättsföreningen idag. En liten skön förening och alla har jobbat som små myror och dragit olika strån till stacken.
Efteråt korvgrillning och rödvin.
Lördag och nöjda leenden.
Moodysson light. 
Bra grej!

5 kommentarer:

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Det där är riktigt lurigt, de osynliga, men ack så påtagliga, gränserna...
Å ena sidan vill man ha folk omkring sej som man förstår, tycker är sympatiska etc. Å andra sidan kan det vara upplyftande och givande med de "olika". ...Men i ärlighetens namn bara olika till en viss gräns, eller?

Är man väldigt noga med vilket intryck man gör i samband med att man är osäker, så kräver man nog "folk som höjer ens index poäng" omkring sej, det är tragiskt.
Ninni

Anonym sa...

Hej,
vi hade gårdstädning för två helger sedan, det är trevligt, får ju lite koll på vem ens grannar är även om man inte umgås, så kanske man hejar iaf. Nu idag var det så skönt att vi burit ut trädgårdsmöblerna, satt i solen och läste "Ge mig en dag till" av Mitch Ahlbom, temat "tillsammans" håller tydligen i sig :)
Den är läsvärd, man får insikt att vara rädd om dem man har, de nära och kära, jag själv kände mig fruktansvärt ensam, föräldrar man inte vet hur länge de finns kvar, en tonårsson som gav sig av till sin flickvän, tyst, tomt, vänner som umgås med sina familjer en lördagskväll eller bor för långt ifrån - tur att denna blogg finns -TACK :) Räddningen på min lördagskväll ikväll!

/Lonely

Anonym sa...

Hade gårdsstädning i grannskapet bland villaägarna för två veckor sedan. Eldning, ny sand i sandlådan, rabattrensing, sopning, korvgrillning. Försökte övertala grannarna att YES är fantastiska. Vilka då?? Tja, minns ni Owner of a lonely heart? Då ringer det oftast någon klocka.
Sitter nu och ser ut över havet. Imorgon som sagt en annan dag, ska åka tillbaka till Stockholmstrakten. Hoppas det är fint väder där. Här är det en fantastisk start på maj!

Rebecca

Anonym sa...

Hej!
Vi ska ha gårdsstädning om 2 veckor.Självklart korvgrillning,men senare på kvällen pubkväll och smörgåstårta. Tänk om man kunde vinna dej då...ler. Med en gitarr och din ljuva stämma,det vore en avslutning det..ler.
Annars har grillkvällarna här på gården börjat. Ikväll var vi ca 12 vuxna och 8 barn som slog oss samman och grilla och umgås. Trevlig bostadsföreningen man bor i,här ute i Huddinge.

Sov gott!
Kram Anki