onsdag 21 maj 2008

Typ BrommaHelt slut efter fyrtiofem minuter på crossmaskinen pustar jag ut i repan på Saga Motion. Medan hjärtat återgår till normalpuls kan jag inte låta bli att tjuvlyssna på två killar i tjufemårsåldern.

Kille 1: - Asså jag bor s´jävla perfekt nu. Kan gå till jobbet. Kan skita i kollektivtrafik och bilar åsså har ja ba så sjukt många affärer nära. Kan det bli bättre...?
Kille 2: - Ja men asså när man får barn och de vill man ju typ kunna öppna dörrn och bara släppa ut dom på ett rapsfält eller nåt.
Kille 1: - Ja men då fåru ju flytta riktigt ut på landet typ Norrland eller så. Känn ba på där vi va i helgen. Först pendeltåg hundra år och sen av vid en skittråkig station och sen ba gå hur långt som helst och såg du hure såg ut? Perfekta trädgårdar och häckar och hus. Fan, vet vilka dårar som bor där...skulle du våga släppa ut dina barn där?
Kille 2: - Ja men asså det behöver ju inte va så överallt...
Kille 1: - Men asså hallå, släppa ut en unge där i den perfekta idyllen. Vin å reker på fredan och sen ska alla klippa häckarna och gräset och...fan Österrike
Kille 2: - Man skulle ha en sån där hedgefond då kunde man typ ha femti mille på banken när man är trettifem.
Kille 1: - Men asså ändå - glöm dom där villaområdena. Det e spooky.

På vägen ut genom dörren passerar jag dem och kan inte låta bli att säga:
- Glöm inte att de byter fruar med varandra också.
Kille 1 o 2 i kör: - Just det! Dom byter fruar med varandra också...

6 kommentarer:

Ica sa...

hehehe är du säker på att killarna var 25? Det låter snarare som 18 åringar. Fast i o f ..hm "ungdomarna" på våning 4 i vårt hus som festar hela helgerna långa (natt som dag) är tydligen också 25...Inte undra på att man känner sig som 53 :D

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Kristina sa...

:D
Det är roligt att tjuvlyssna....

Måste nog komma igång och träna nu känner jag när Saga Motion nämns titt som tätt :) Är inte lika diciplinerad som du uppenbarligen.

Kram Kristina

Susjos sa...

Haha! Vilket samtal! Underbart!
Ja, jag är väl en sån där som bor mitt i idyllen typ 100 mil ut med pendeltåget och så gååå..för att komma hem till syrenhäckarna och den illa klippta gräsmattan,(mest mossa faktiskt)! Som tur var har vi ingen källare....där någon kan hållas gömd (hua!)
Men ungarna har haft en hyfsad bra uppväxt härute. Och om det blir varmt nångång,så är det hur mysigt som helst att ta morgonkaffet ute på den lilla altanen,och känna doften av syren och kanske lite från E4:an också...
Grannen flirtar hejvilt, så det kanske blir byte snart...haha!!

Nu ska jag och tonåringarna äta nybakad rabarberpaj (rabarber från den egna lilla trädgården)med vaniljsås!

Kram
Susanne

Anonym sa...

Det är mest maken som gillar denna villaidyll.
En gång i halvåret börjar jag prata om lägenhet i Hammarby Sjöstad men det faller ej ut. Varför? Han tycker det är för jobbbigt att flytta. Trots att vi båda inte gillar trädgårdsarbete och tonåringarna helst vill bo i stan.

Rebecca

Ströbaek sa...

Skön "Ice Storm" referens... för övrigt en mycket bra film.