tisdag 27 maj 2008

Fula knep









Estetisk kompetens. Känn på den! 
Påhittigt ordval måste jag säga. Riktig konsult-svenska.

- Ja, vi ser ju här i din cv att du tveklöst inte skulle ha några som helst problem att klara av att jobba som hjärnkirurg, statsminister, dagisfröken eller präst. Du har toppbetyg ifrån KTH och Handels och du har tydligen uppfunnit en bil som går på luft. 
Du säger att du ändå har svårt att få anställning...hm...är det så att du egentligen bara haft en enda? Som ringare alltså...ja, det är inte lätt nu för tiden.
Men vi ska gå igenom din ansökan och vi hör av oss. Och under tiden föreslår jag att du jobbar med din estetiska kompetens...

3 kommentarer:

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Språkrådet
"Estetisk kompetens
I dag räcker inte yrkeskompetens och social kompetens för att göra karriär. Den estetiska kompetensen, vetskapen om hur man klär sig, vilken frisyr man bör ha och hur man talar, blir allt viktigare för att få jobb. En arbetslös kanske då gör klokt i att köpa tjänster från en estetisk coach. Fenomenet estetisk kompetens har uppmärksammats i både tidningar och radioprogram under det senaste året.
Observera att begreppet för många också inkluderar förmågan att tala – och i viss mån skriva – väl, alltså ett slags (ytlig) språkkompetens. Otydlig dialekt eller ett stavfel kan göra att man sorteras bort illa kvickt. Detta är förstås skrämmande och rätt tveksamt, men värt att ha i minnet för den som söker arbete."
hjalp!!!bortsorterad med alla mina fel!
Påhittigt ordval så länge det är bara konsult-svenska.Skrämmande i verkligheten om systemet sätter tvångstroja på.
/Krys

Anonym sa...

Tack för info Krys! nytt för mej.
...inte lätt att vara människa.
Ninni