söndag 25 maj 2008

Som man vattnar får man ligga












Äger tre blommor. Eller blommor är det ju inte. Det är blad. Sukulenter. Enligt tjejerna i blomsteraffären på Mariatorget helt omöjliga att ha ihjäl. Råkade titta på en av dem igår och kom på att det nog var sådär en och en halv månad sen den fick vatten. Sukulenterna är, med all rätt, mycket torra men dyngsura på mig.
När jag fyllde tjugofem så fick jag en växt som heter "Döda Råttans Träd". Den hängde med länge. Flyttade fem gånger och när den bytte adress sista gången var den faktiskt redan stendöd, men jag klarade inte av att slänga den. Herregud - den där växten var det levande väsen som jag levt med längst av alla. Vi hade snudd på tjugofem år ihop och i sina rötter gömde den mer än jag vågar tänka på. När Skaparen kallat hem den behöll jag den ändå där i fönstret en tid och gick omkring och visslade, tänkte på kommande silverbröllop och låtsades som ingenting. Minns ni den mumifierade morsan i "Psycho"? Jag var en budgetvariant av Norman Bates kan man säga.
Ja ja, allt levande man vill fortsätta ha omkring sig måste ha vatten och kärlek. Och bra jord.

Oj vad det annars har hunnits med denna helg. M fick rida och funderar över hur vi nu ska kunna ha en häst i lägenheten. Om S flyttar så säger hon att det inte är några problem. Hon tror heller inte att föreningen har något emot att vi bygger ett stall på gården. Just nu sysselsätter hon sig med att lusläsa hästannonser på Blocket. 

Och igår kväll då en jätte klassträff på Berns. Stötte på en hel hoper människor som dammat av disconerven och förfestat och haft sig. Mycket kul att spela skivor var det. I trekvart. Sen blev jag utbytt. Frågade de andra plattvändarna om de spelat någon tryckare och de hade de ju självklart inte gjort.
Tänkte att folk ändå ville kramas lite och slängde på "Mandy" med Barry Manilow. Oj vad de ville kramas! Till och med mer än för trettio år sen, tror jag.
Mitt sällskap tyckte det var väl mycket Ålandsbåt över tillställningen. Men för säkerhets skull har Love Boat-arrangörerna chartrat en äkta Finlandsfärja till nästa gång.

En bra mycket mindre båt har vi hämtat idag. M körde som en hel kapten och nu ligger den i hemmahamnen och väntar på medelhavsvärmen som ju lär häcka bakom den kommande veckan.
Nu ska jag byta strängar.
Vilken glamour!
Och jag har inte glömt att hurra för mamma!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken underbar pappa du verkar vara!
Sov Gott!
Kram Sara

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Sanna sa...

Nu börjar det likna nåt, dina senaste musikvideos. R Williams, B Middler och Oasis. Bra musik!
/Sanna

Ny vecka, nya möjligheter. Och 2 veckor kvar till fotbolls-EM. Härligt!

Anonym sa...

Godmorgon!
Härligt med bette midler,hon är så bra.
Fick ett ryck igår och tyckte att mina blommor kanske skulle ha lite vatten. Insåg då att tre fick gå i soporna. Fast jag gillar att ha blommor så glömmer jag vattna ibland. Måste nog hinna med balkongen innan jobbet,dom vill jag ju ska vara gröna och fina.
En intensiv vecka väntar som avslutas med sommarfest på jobbet på fredag och 40 års fest med maskerad på lördag. utklädd till valfritt årtionde. vet ej vad ännu, får ta en tur till myrorna och kolla vad som finns.
Nej ,nu frukost och vattning och iväg..
Ha en underbar dag!
Kram Anki
P.S du kanske ska ta dina plattor och komma med på fredag...ler

Krys sa...

..dåliga nyheter..Man KAN ha ihjäl dem... övervintrar tydligen inte på balkongen.(hoppas Du har ingen).Efter denna vinter , ca tjugo år och några nya adresser står mitt samvetskval i hörnet och låtsas att finnas till..
Folk på Berns hade mycket gemensamt med "Döda Råttans Träd" och fick vatten från Mandy.
Ditt sällskap är tydligen i en annan fas
Vad tycker Du själv?
Discokänslan sitter kvar..
nu på fredag vi ska gå runt i City..
att festa, dansa ,lyssna och se en och annan beast of burden i olika skepnader
Krys
ps.kommer IP med ordverifieringen?

Anonym sa...

Växter är vackrast i naturen.
Vi har inga krukväxter alls hos oss.
Åker till Göteborgs konserthus imorgon för spelning två dagar.

Är förbannad. Beställde resa på nätet till Grekland i sommar men den har plötsligt blivit 7000 kr dyrare eftersom de inte kunde hitta ett "vanligt" dubbelrum utan att det endast finns "superior room". Hur f-n kan detta generera 7000 kt extra? Enligt hotellbeskrivningen är det enda som skiljer rummen åt 5 kvadratmeter samt att det även finns en soffa i rummet!!

Rebecca

Susjos sa...

Tack för ett härligt roligt inlägg!!! Jag är trött men nöjd efter att ha kört till Falun tur och retur idag för att hälsa på släkt och vänner!
..Jo,jag vet,har inte återhämtat mej från lördagsnatten ännu,och höll på att svimma på jympan igår!
Men vad gör man inte för att hinna med saker på sin lediga tid!
Denna vecka är det dax för tuffa nätter på jobbet igen...
...och ,jag är lite ledsen för att inte vi kom in på Berns,får satsa på Finlandsfärjan istället!

Kram
Susanne

Anonym sa...

Det finns jätte fina blommor i tyg/plast =).. Nee det finns säkert andra som du klarar av mellan gigen.
Det var kul att se dig på LoveBoat,
men dansa tryckare till Mandy.. nja. Tog en halvtaskig sväng med Jeanette. Men den låten gav mig minnen, Hasse en av killarna som jobbade på Cat, det var hans favoritlåt. Olyckligtvis körde han ihjäl sig och vi hedrade honom med en tyst minut, sen spelade Paul- just Mandy.
Stor Kram
Helen L