tisdag 24 juni 2008

Manolo Blahnik har också tåbira!Om man har gått barfota i gympadojor så luktar de ju som om de är klara för både symbol och vers och sen vips! till skohimlen.
Har dock hört att det finns ett Jesus-aktigt sätt att uppväcka dem på den yttersta dagen. Nämligen att lägga dem i frysen bland fiskpinnar och bortglömd vaniljglass. Då lär de lukta - kanske inte ros eller liljekonvalj - men lite bättre.
Stämmer verkligen det?
Ställer frågan till er eftersom ni verkar vara universums bästa och klokaste bloggläsare!

20 kommentarer:

Anonym sa...

Såklart,
barfota i skorna är så skönt, men
oj,oj, vad det luktar efter en heldag....
själv brukar jag spraya min mildaste parfym i skorna lite då och då,
för frysta skor är ingen höjdare....är det gympa-dojjor så går ju vissa tvätta i maskin,
men då måste det vara kvalitet och de ska självtorka - vilket tar ett par dar.
Undrar oxå hur tjejerna som använder Manolo Blahnik gör ?
Enbär tar bort all lukt, testa gammalt husmorsknep och har ni möss på lantstället, lägg ut enbär
vid tröskeln så kommer de inte in igen !

Ica sa...

Frysen fungerar! för både Skor och annat, tex kuddar, som är på sin sista värs..

Ett annat sätt som också ska fungera är att tvätta skorna i Tvättmaskinen på 40 eller 60 grader (beroende på hur illa dom luktar), men dom ska inte torka i torkskåpet utan i torktumlaren..

..det ska även finnas ett spray att köpa i välsorterade skobutiker som fräschar upp skorna....

Anonym sa...

varför just bland fiskpinnar och gammal vaniljglass?? Löjrom och haegen dazs glass kanske??
Eller använd strumpor..
/Stefan

anki sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Universums underbaraste...

Varför inte prova sandaler...
Eller gå på i ullstrumporna...

/M

Suzesan sa...

Mycket sensuella skor och kvinnliga.. Manolo Blahniks skor. Finns ju inte en sko som är ful. Stilettklackarna är ju bara så snygga. Jag kollade lite bilder nu:)

Puss Kram
Susanne i Halmstad

Susjos sa...

Ska höra med min väninna hur hon gör med sina Manolo Blahniks,och med sina Louboutins!!(Misstänker att hon INTE lägger dem i frysen!)
Mina Jimmy Choo är så fräscha så,(doftar bara läder)!! *ler* kan bero på att de inte sitter på fötterna så länge? Så fort man sitter ner,och ingen ser,så tar man ju av dem lite försiktigt..kanske därför jag aldrig märkt nån tåbira *fniss*!

Kram
Susanne

Kristina sa...

Har ingen aning om frysen funkar men det var ju passande med Manolo Blahnik i titeln eftersom jag just sett Sex and the City-filmen.

Jag som knappt sett serien och inte hade en aning om att det fanns skor med det märket var väl inte rätt målgrupp egentligen. Men men, kul att träffa några av kompisarna och skönt att gå på bio. Blir inte så ofta för närvarande med bebis hemma.

En stunds underhållning var det ju och det är vackert så ibland. Allt kan inte vara djupt och livsförändrande upplevelser apropå tidigare inlägg om yta och djup.

Skor i frysen är ju lite husmorstips sådär, vilket påminner om när jag såg Gardell en gång. Han läste rakt upp och ner ur typ Allers med just små tips och det var så roligt att jag höll på att ramla av stolen. Inte vad han läste så mycket som hur han läste. Tämligen omöjligt att beskriva :D

Nu drar vi ut i skärgården några dagar dottern och jag så ta hand om varandra nu här i bloggen.

Kramis till dig Niklas och tack för komplimangen om kloka bloggläsare. Jag tar glatt åt mig jag ;)

Och Stefan...löjrom och Ben and Jerrys glass för mig tack :)

Kristina

Anonym sa...

Kristina, kör a la 70 talet. pommes och stuvad spenat=).
/Stefan

Anonym sa...

Ref. till Manolo Blahnik, matrecept, lägger ut foton på sig själv, ständiga gym rapporter (vad modigt av dig att äta godis på bion - överlevde du?) och klädesval, håller koll på vad skvallerblaskorna skriver, har stenkoll på Sex and the Citys smeknamn m.m - en stilla undran - är du säker på att du inte är lite gay... och här har du en som har båda sorter till nära vänner and love them all!

Eller kanske var det DIG och inte Warren Beatty Simon Carly sång - "You're so vain" handlar om...

Tänk man hör aldrig att Björn eller Benny eller Tomas Ledin och Co. ringer upp skvallerblaskorna när det står något dumt... kanske har de fullt upp med sin konst.. tja, vad vet jag, kanske tänker och bryr de sig om andra saker i livet.

p.s. Hörde dom söker skribenter på ICA kur.

p.s 2. tror jag hoppar över både "fnisset" och "puss&kram" - vi är inte riktigt där ännu.

Miss Jones sa...

Med över 100 par skor i min skohylla så tror jag att denna fråga passar mig relativt bra ;-), är dessutom ett "barfotabarn" (=inga strumpor i skorna) Nej, frysa skor låter inte som någon höjdare. Odören försvinner tillfälligt men kommer åter så fort man stoppar dit fötterna igen..jag tvättar mina tåbiradojjor i maskin istället (då syftar i till alla mina converse, inte min stilletos) Annars finns det spray som "skall" ta bort all tåbira, funkar också bara tillfälligt.

Men har man ett par Manolos behöver man inte oroa sig för tåbira, har man ett par Manolos behöver man inte oroa sig alls... :-)

Lycka till i utplåningen av tåbiran!

Kristina sa...

Stefan; :D

Måste springa till bussen nu...

/Kristina

Anonym sa...

Kära Anonym!
Du verkar väldigt arg på något.
Lite dålig koll på Carly Simon har du dock.
You´re so vain handlar om Mick Jagger.

Anonym sa...

Hej Niklas!!

Barfota i gympadojor är ingen hit! Själv tycker jag inte om att gå barfota i gympadojor, det bara skaver och gör ont! Men jag älskar att gå barfota och gör det gärna i sandaler och andra fina "öppna" sommarskor.

Jag har aldrig provat frystricket själv. Har hört att det ska vara bra men har själv inte velat lägga mina illaluktande skor i frysen... Jag har däremot provat att tvätta gympadojor och det gick alldeles utmärkt. Vågar du inte tvätta dem i maskinen så kan du ju alltid prova att tvätta dem för hand!

Tack för att du tycker vi är universums bästa och klokaste bloggläsare! Jag suger åt mig som en törstig svamp ;-) !! Tack själv, Niklas, för jag tycker du är universums bäste bloggskrivare! Älskar din blogg, alla dina kloka, fina, kluriga ord. Du är så himla bra, du är bäst ;-) !!

Hoppas du får en riktigt fin dag idag! Sköt om dig!
Många varma kramar från Anna Karin

Anonym sa...

... vad hände med mitt inlägg? det försvann...har du en inbyggd "försvinn mekanism" om man nämner "se och hör" :)

... och jag har hört att you´re so vain" handlar om James Taylor som varit på tapeten här tidigare.
Vi kanske ska fråga Se och Hör - det brukar väl ha koll ( sade hon skämtsamt, är kanske bäst att tillägga denna gång) CIA-Ann

Anonym sa...

ledsen, att behöva leka lite domare men Carly har nu själv sagt att sången visst handlar om warren beatty och som du ser nyligen har warren själv gått ut med det. sorry nicke!
http://en.wikipedia.org/wiki/You're_So_Vain

om man inte kan skratta åt sig själv är man inte mycket till skrutt.

Anonym sa...

Vet ej om det funkar med skor i frysen men att få rena gympadojor: använd Yes (samma namn som min favvogrupp efter Beatles). De mest smutsiga vita skor blir vita igen.

Rebecca

Anonym sa...

Tjejer luktar i allmänhet uslare än killar. Fan använd riktiga skor puckon..

anna sa...

Hmmm, är aningen skeptiskt till frys-tricket.... Lite deo under fötterna (dry-stick kladdar mindre) är annars något som funkar bra. Har också hört folk som använder baby-powder i skorna.
Personligen undviker jag gympaskor i sommarvärme och utan strumpor.