onsdag 11 juni 2008

Modigt!











Är man sjutton år så är man inte hemma så mycket när det är sommarlov.
Idag hade vi dock förmånen att ha S vid matbordet en stund mellan longboardåkning och Sune-Maraton. Sune (ni vet Sune och Bert) är väldigt hett verkar det som. Och inatt ska det Sunas!
- Du vet pappa, åttital, old school är inne.
- Jaha, är jag inne då? Jag fanns i hög grad på åttiotalet...
Ingen reaktion.
Fick däremot reda på att det är tryggare att gå på gatorna numera. "Dressat", alltså att härma de engelska fotbollshuliganfirmorna och att slåss är bland det töntigaste som finns.

Ibland är mode underbart.

5 kommentarer:

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
ika sa...

Tyvärr tror jag inte att det där "att slåss är det töntigaste som finns" har kommit ner till Malmö ännu, här är man cool om man slår ner okända människor.

Anonym sa...

Vi får hoppas att modet sprider sej och att gruppen av "våldsbenägna" minskar.

Jag tycker inte att problemet med alla ungar som far/gör illa tas på tillräckligt stort allvar. Man undrar om de som har mandat att bestämma inte ser eller inte vill se för att de inte vet hur de ska hantera.

Själv tycker jag att man ska försöka gå via skolan, de ser mycket och tidigt. Men det gäller att våga se/agera, handlingsplaner och en organisation som har kurage och inte sticker huvudet i sanden etc.
Resurser krävs också. (menar alltså inte att det är den enskilde lärarens uppgift.) Det poppar ju upp nya departement, råd och verk i ett. Så varför inte en organisation som fokuserar på tryggheten för oss alla? Skulle kännas värt att lägga skattepengar på.

Kanske läge att satsa pengar på det som skapar ett tryggt samhälle.
Kan lova att det t.o.m sparar pengar i förlängningen.
Ninni

Anonym sa...

Det är så länge sen Dallas gick att detta numera har blivit inne igen. Känner en hel del folk som köpt boxarna.

Rebecca

Susjos sa...

Låter ju superbra att det är töntigt att slåss!! Hoppas att den trenden håller i sig!
Läste tyvärr i Lokaltidningen att fler unga killar värvas till fotbollssupportrarnas "babyfirmor"!Där lär de sig slåss med stenar och flaskor och tar droger för att klara slagen! Enligt polisen klär ungdomarna sig i "jättedyra"kläder och stilen numer är lätt att urskilja. Vanliga märken är Stone Island,Burberry,Lacoste och Fred Perry och kläderna benämns som "sportiga".
På gröna tunnelbanelinjen mot Farsta strand bor flertal av de pojkar som slåss för babyfirmorna.....enligt Lokaltidningen!
Trist tycker jag,och är ganska nöjd med mina "datakillar"..

Kram
Susanne