tisdag 3 juni 2008

Kropp och skäl









Måste nog ta och skaffa nån slags mobil uppkoppling. Nu har jag varit utan nät i över ett dygn och det går väl inte an...?
Tele 2 är tydligen helt hopplöst säger de som vet, men 3 då kanske?

Tillbaka i stan efter nåt som kändes som en liten minimini semester och under den har jag tänkt på många saker. Bland annat kroppsdelar och skrämmande ord.
Ta till exempel en örsnibb. Hur tänkte de med den när den skapades? Har den någon annan funktion än att den kort och gott är ganska skön att pilla på. Mjuk och snäll liksom och den blir glad när någon råkar hitta den och förstå dess egentliga mening. Eller har jag helt fel och har missat att örsnibben faktiskt styr livet på ett sätt jag inte lyckats se?
De flesta andra organ och kroppsdelar, kanske bortsett från blindtarmen, har ju någon särskild uppgift men örsnibben...ja, jag vet som sagt inte.

Mördarsnigel! Ett mycket otäckt ord att komma i kontakt med om man är liten. Fem år sådär. Vem minns inte filmer om Mördartomater, mördarbidrottningar, mördarsilverfiskar och Gud vet vad de har hittat på. Men det är ju ändå bara på film.
Här kan man höra vuxna, kloka och stora människor prata om dessa MÖRDARSNIGLAR. Som finns på riktigt och bara några meter bort. Inte konstigt att det låter skrämmande.
Jag minns när jag låg på sjukhus när jag var sex år. En släng av hjärnhinneinflammation och uj, så jag kördes på olika bårar genom kulvertarna mellan Södersjukhuset och Sachsska Bransjukhuset. I mitten där i kulverten fanns det en dubbeldörr utan glasrutor och på den ena av dem stod det HUVUDFÖRRÅD.
Fattar ni hur livrädd jag var och vad jag såg framför mig.

Sen har jag naturligtvis tänkt på en del annat också men det tar vi sen.
Fick just mess från sonen som lagt upp tre nya låtar på sin Myspace. Måste lyssna!
Och sen har min gamle vän fotografen vernissage på Raul Wallenbergs Torg. Utställningen pågår till den 29 juli och är ni i närheten så missa den inte.

9 kommentarer:

Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Suzesan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Ska definitivt gå på utställningen.
Titta igår i en av Linda McCartneys fotoböcker, hon var så himla bra.
Usch för varmt att jobba, men kalla kyrkor går bra men just nu är det arbetsplatser som är "varma". Dessutom blir fiolerna hela tiden ostämda i värmen.
Ja man kan ju undra varför saker och ting heter som de gör. "det kan ni fråga professorerna" sa Pippi i TV-serien om en kratta (spunkavsnittet). En av mina kompisar ska hela tiden säga "toasvåren" för varför säger man egentligen toaletten??

Rebecca

Anonym sa...

Naveln - vilken funktion har den?

Mannens bröstvårtor - rätt onyttiga

Halmandlarna - vilken funktion har det - jag har klarat mig bra jutan dem

åsså blintarmed då förstås

Anonym sa...

Hej Niklas!

Välkommen tillbaka från din miniminisemester - hoppas den blev precis som du hade tänkt dig :-) !!

Vilka roliga funderingar du har! Örsnibbar, ja varför har man dem? Håller med om att de kan vara sköna att pilla på. Själv har jag örhängen i mina, två i varje örsnibb. Min yngste son, som snart går ut 1:an, har en klasskompis som tycker om att pilla på örsnibbar - han pillar gärna på sina kompisars örsnibbar just för att de är så mjuka och lena!

Bra musik spelar du som vanligt och du har alltid så fyndiga val av grupper och låtar. Talking Heads till exempel... Ja du Niklas, förstår att du var fundersam och inte ville veta vad de hade inne i Huvudförrådet... En sexårings fantasi kan ju vara väldigt livlig :-) !!

Jag har försökt komma in på MySpace men lyckas inte. Har svårt med internet ikväll - men din blogg hade jag inte några problem med som tur var ;-) !! Ska gå in på S sida så fort jag kan och lyssna. Jag har lyssnat på hans tidigare musik och det låter mycket bra! Han är jätteduktig, väldigt begåvad :-) !!

Än så länge är jag lyckligt lottad - jag har aldrig sett en mördarsnigel! Jag vet att de finns bara några kvarter ifrån där jag bor men än så länge har de inte lyckats hitta min trädgård. Men jag har drabbats av andra odjur istället... Det finns något slags flygfä, en slaggs bagge (kommer tyvärr inte på vad den heter just nu!) som lägger ägg i gräsmattan. När äggen kläcks äter larverna upp gräsrötterna för att växa till sig och bli tjocka och feta. Oftast vet man inte att man har de här larverna i gräsmattan förrän gräset gulnar och dör. Nio år på raken har vi haft baggar i gräsmattan!!! Nio år på raken har vi fått så om stora delar av gräsmattan på grund av dessa små äckliga uslingar!!

Tack för tipset om fotoutställningen. Ska med största sannolikhet upp till Stockholm i sommar och då ska jag absolut se utställningen! Tack än en gång!

Ha det riktigt bra. Önskar dig en skön sommarkväll!

Många varma kramar från Anna Karin

Anonym sa...

Örsnibbar,

guud, vad mysigt att pilla på dem-
de är så där lagom gosiga och mysiga :) Du är rolig du !

Hemafroditerna mördersniglar,
såg att de uppfunnit en robot som ska utrota dem - går det?

Lyssnade just på en melodi som åkte ur svenska meodifestivalen direkt, Brandur med "Lullaby" - rätt fin låt faktiskt - gillar vemodet.

På tal om Tele2, 3 är bättre, men inte riktigt så bra som man önskar,
kostnaden är riktigt bra, men när den byter master mellan tele2 och 3bryts det och likaså kommer inte alla mess fram, tyvärr. Radioskugga eller "Radio-gaga" Freedy Mercury)

Ja, det var lite kvällstankar från en vanlig lantis-tjej i storstan som väntar på sin son som ska komma hem, han som är på
9:ornas avslutningsfest ikväll - kan bli sent....

Tack för all goa funderingar på din blogg om stort och smått!

Houdi Douidi :))
PS.
roligt,mysigt ord som kom när jag skulle lämna kommentaren "enpus"DS.

Susjos sa...

Oj vilka härliga inlägg från dej och alla andra ikväll!
Och tack för all musik, Queen..helt underbara!!
Nu är jag på full gång med att hitta musik till jympapasset i höst..så tack för tipsen!
Ska lyssna på din sons musik på MySpace oxå..

Örsnibbar,hur mjuka och goa som helst! Måsta finnas för att få tas och pussas på,liksom mannens bröstvårtor!

Naveln finns ju därför att det var ju genom den man fick sin näring och syre i fosterlivet,via navelsträngen..

Tack för utställningstipset..låter intressant!

I morrn är det dax för "Blodomloppet" på Djurgården!Det lär bli varmt..puh!

Kram
Susanne

Sanna sa...

Nja, kanske har du missat att "se" örsnibbens funktion! Försök att "höra" funktionen! Ha ha.
Öronmusslan tillsammans med örsnibben lokaliserar och tar upp ljud till innerörat. Har väl med stenåldersmänniskan att göra när vi skulle fly från fiende för att kunna höra om ljudet kom framifrån eller bakifrån, eller nåt sånt!
/Sanna

PS! Enligt min musiksmak är din son riktigt bra. Till och med bättre än sin far! DS

Anonym sa...

Hallå!
Ang. fotoutställningen finns det någonstans på nätet man kan läsa om den?

P.s Din son är väldigt bra
Anki