Alltså - här är bloggvinsten - receptet!
En fläskfile
Ett paket tärnat bacon
En purjolök
Några champignoner
En stor vitlöksklyfta
Två burkar lätt crème fraiche med tomat/basilika-smak
Färsk pasta
Skär löken och champignonerna och hacka vitlöken. Fräs till de får lite färg
Släng i bacon
Skär fläskfilen i lagom stora bitar. Låt de bli nästan genomstekta.
Krydda med svartpeppar och franska örter, alt italiensk svennekrydda.
Häll på crème fraiche-burkarna och rör om så det blir härligt.
Låt det stå och puttra på mediumvärme till pastan kokat klart. Fyra-fem minuter typ.
Riv Parmesanost grovt.
Öppna en flaska Gott Rött.
Lägg upp maten.
Njut!
Ta en espresso.
Drick upp resten av vinet.
Och ge den du tycker om en rejäl kyss!
9 kommentarer:
Tack snälle du !
Låter smarrigt,
hela receptet skall prövas till helgen, inkl. kyssen.
Får se hur det funkar !
// Mia
Tack, det lät gott och lagom avancerat för mej. Har du tips på några goda rödviner?
Ska ut och leta grodor, ser fram emot en kanonkväll!
Ninni
*skrattar* Med vitlökssmak mmmm japp det låter gott det här receptet;) Xxxxxx xx xxx xxxxx xxx xx! Det gick inte få till det jag skrev där med bokstäver för tangentbordet krånglade*ler*
Så kul att vinna nåt för nån gångs skull:) Heja Sverige.
Tack Niklas för att du tippade fel på resultat.
Måste nog prova göra maten när det är en passande dag, med den jäk*la svartpepparen i ...för det stämmer med smakerna:)
Jag gör långkok på högrev nu. Det ska bli det som är min andra favorätt kalops. Med färskpotatis. Jag äter maten i omvänd ordning desserten först sen middagen.
Har ingen espressokokare så det får bli en stark vanlig kaffe.
Det blåser mycket ute nu men det är friskt och skönt och sol. Imorgon har de sagt det skall bli mardrömskurar med ÅSKA. De brukar gå in med en rasande fart. Vi får dem direkt in från havet. Hoppas de tar en annan kurs!
Ha en bra kväll
Puss Kram
/Susanne i Halmstad
Men vad kul att just du bloggar... och att just jag hittade hit! Ibland lönar det sig verkligen att surfa på arbetstid.
Tack så mycket! Det lät mycket gott,alltihopa! Älskar både pasta och rödvin!
Ska prova receptet i sommar *ler*
Kram
Susanne
Hej Niklas!
Det verkar mycket, mycket smarrigt! Det verkar enkelt att göra men väldigt gott!! Precis så som jag vill ha det! Tack så jättemycket för receptet, mycket snällt av dig!
Varma kramar från Anna Karin
Ska låta nån tonåring göra receptet. låter fint/bra/gott.
Funkar nog med mineralvatten oxå.
Rebecca
det stavas champinjon. :)
ha en fin dag!
Inte på franska.
Skicka en kommentar