fredag 11 april 2008

En påse blandat


Jodå det blev väl lite sent igår. Ute på aktiviteter som jag hörde någon kalla det. Först Råsunda och det var en Herrans nåd att det blev tre poäng. Lite åt hönsgårdshållet skulle jag vilja kalla spelet långa stunder. Och lite panikartat. Sundsvall hade en liten ettrig vänsterspringare som tydligen var islänning. Han såg ut att vara elva år typ men han dribblande som den värsta Messi och var störtfarlig. Honom bytte de ut i mitten av andra. Skulle förmodligen gå och lägga sig innan matchen var slut.

Sen hamnade vi hos en annan fotbollsspelare som numera säljer dammsugarmunstycken och har restaurang. Det var en liten hippa för just den där städprodukten fyllde år och en faslig massa minglande idrottsmän av skilda slag hurrade och sjöng. Mest sjöng dock Sandelin och Ekman som till slut stod på bardisken och fick alla att minnas 1979. 
Vet ni vilken fågel man får om man blandar Jan-Ove Waldner och en Amarone? Och "Äpplet" ramlade inte långt från Päroncidern. Så, ungefär, var det på den krogen igår.

Alltnog, tonårsveckan är över och med hjärtat fullt av längt efter M, S o A ser jag fram mot den kommande. Gud så skönt med barn och fredag och härligt.
Min stora son är i Berlin. Med jobbet. Hur sjukt är inte det då...?
Minns för en kvart sen när vi just baxat hem honom från Danderyd och BB och han skulle finna sig tillrätta där i den lilla, lilla korgen den första kvällen. Vi låg och lyssnade på hans små ljud och plötsligt började hans mamma att storgråta.
- Vad är det, undrade jag.
- Jag tänker på när han ska komma hem full första gången, hulkade hon fram.
- Men du, sa jag. Var inte ledsen. Det är fruktansvärt långt till dess.

6 kommentarer:

Suzesan sa...

Låter som en välförtjänt härlig kväll. Det är så det ska vara. Jag lärde mig ett nytt uttryck idag som var så fint. Vet inte vem som hittar på allt "Vi sätter alla spår i tidens sand". Jag ska spara det för det var fint.
Barn växer fort!Mammor gråter för allting jämt!Jag vet!;)
Härlig låt med ABBA och vilka härliga frisyrer och kläder i Freestyles låt. Har aldrig hört den på engelska och om jag har det så har jag glömt det direkt. Jag ska vila en stund nu. Det känns i kroppen efter en två timmars promenad till och från och utmed stranden jag och min dotter.Vi gick raskt:)Hade jag haft badkläder med så hade jag badat idag*asg* Det blev doppaFoten iallafall. Nästa gång såååå!!
Ha en bra fredagskväll & 1 bra releasefest.Om jag minns rätt så var det väl i dagarna. Amarone+Waldner=papegoja kanske*skrattar*
Varje gång jag hör Waldner så skrattar jag för jag vet en rolig episod med honom som hände för längesen. En jobbarkompis som gjorde bort sig själv & jag skrattar fortfarande åt det!
Puss Kram
/Susanne i Halmstad

Anonym sa...

Kul med party, amarone är gott det....
Men allvarligt - dammsugarmunstycken?! Inte så sexigt... ;) Men det klart alla tillfällen till att fira är väl okej...
Den stora frågan är nu såklart - sjöng du också? Sandelin och Ekman ja, jag var tokig i Style när jag var elva och kär i Christer. Den stora lyckan var en kväll när jag och min kompis fick stanna kvar med min snälle storebror och se Style på grönan. De hade en stor säng på scenen som de låg i och sjöng "Empty bed"! Bara en sån sak...

Förstår att du längtar efter barnen, och oroa dig inte för osten, 7-eleven har ju öppet sent :)

Sedan vår dotter kom in i våra liv för fem månader sen har jag insett att den stora glädjen går hand i hand med Oron med stort O. Man älskar ju henne så mycket att blotta tanken på att något ont ska hända henne är helt outhärdlig. Just idag är det inte så farligt bara lite oro kring prickar i ansiktet men den första natten hade man ju ångest över att hon skulle sluta andas. Lyssnade efter hennes andetag var femte minut. Har också liksom dina tonåringars mamma redan hunnit fundera över hur hon blir som tonårstjej. Men glädjen överväger såklart!

Tala om att de vänder upp och ner på ens värld barnen!

Ha nu en skön helg med dina tre!

Kram Kristina

P.s Pingviner är så söta! Och de bär omkring på sina små på fötterna (när de är ägg) det är ju bara så fint.

Anonym sa...

livets gang-
vid 20 -50 ar fruktansvart langt
vid 50 -tjugo andas i nacken pa en
ar altid forvanad over att det gick sa fort, sa fort..
the shadow line..
Krys

Anonym sa...

Lite roligt med de där avståndsförälskelserna tänker på det Kristina berättar om Christer.
Själv stod jag i någon skivaffär, det fanns nog bara en här i stan då, tror det var -76 eller -77, osäker på om jag börjat högstadiet. Minns inte vilken artist/ skiva jag vände på men det fanns ett litet foto på baksidan med bandmedlemmarna på. Tror inte att du var officiell då Niklas, åtminstone inte vad jag visste.
( kände väl iofs nästan bara till ABBA )

Skivan var beige, där stod han med en enorm utstrålning som påverkade mej oerhört; guds gåva till flickorna, mörk,långhårig och det vackraste jag sett. Jag lade namnet på minnet, han stod någonstans i mitten tror jag...Niklas Strömstedt stod det när jag räknade efter vilket namn som var hans...
Ninni

Anonym sa...

För tre veckor sedan var jag i Berlin för första gången. Hittade en skivaffär där som hade massor av Beatles-prylar. Köpte en poster på filmen "Help". Gick på varuhuset Ka De We och tittade på alla underbara Steiff nallar. Så mycket att se, vackra kyrkor, många museer. Potsdam var fantastiskt.

Rebecca

Susjos sa...

Hm,tiden går fort ja...

"Olyckligtvis är det alltför kort mellan den tid då man är alltför ung och den tid då man är allt för gammal" /Charles-Luis de Montesquieu

I går fyllde en släkting 89 år,hon är bara så vacker,och så humoristisk! Sån vill jag vara om jag blir så gammal!

Kram
Susanne