tisdag 8 april 2008

Hade glömt att jag minns! Del 4
Vi bodde i nummer 40. I 42:an bodde Cissi och Floyd med sin mamma. Deras pappa var bara där ibland. Oklart om han bodde där och om han och mamman var ihop. I alla fall spelade han elorgel och var svart. Det var konstigt att de sa att han var svart tyckte jag för han såg mycket mer brun än svart ut. Vissa sa neger.
En gång fick jag följa med Cissi och Floyd och Jimmy, som deras farsa hette, när han skulle spela elorgel på "Jätten Finn". Det var en Ålandsbåt.
Hade aldrig varit på Ålandsbåt innan och aldrig heller sett så många enarmade banditer på en gång. Förstod ju förstås inte varför de kallades just så. Men det lät lite coolt.
Jimmy hottade på sin Hammond och vi drog i banditerna och jublade åt körsbär och klockor. Och köpte godis.
Minns inte om vi nånsin åt vanlig mat på båten. Efter ett tag var det elorgel-paus och Cissi, Floyd och jag skulle sova i en hytt som låg långt, långt ner i båten medan Jimmy skulle fortsätta spela.
Vi låg och snackade ett tag och sen måste jag somnat till en stund. Vaknade av att Jimmy stod naken mitt på golvet och pussade på en lika naken tant. Det var kolsvart i hytten så hon syntes mycket tydligare.
Det verkade som om de var lite fulla.

Sen när vi kom tillbaka till Hagsätra tror jag att min mamma skällde på Jimmy för att vi inte hade ringt på hela dygnet.
Jag berättade aldrig det där om Jimmy och tanten.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jo du, tiderna har inte förändrats nämnvärt. Vågar man fråga vad du gjorde. ... hederssak; tjuvkikade eller vände dig om och höll för öronen???
Ninni

Suzesan sa...

Vilken berättelse. Barn har ju etT annat sätt att minnas upplevelsen av det som de är med om... än vi vuxna. Vad snällt av dig att inte berätta om det. Då hade din mor säkert blivit ännu argare. Men sen hur berättar man nåt sånt som barn!?
På de enarmade banditerna..de gamla.. sÅ är det bara en clown på sista. Om man får den ska man hålla på den. På de andra finns fler. Vi har sett dem inuti. När de reparerade dem och detta är en hemlighet som jag fick veta av en av killarna. Men bara för att man vet det.. så är det inte säkrare för att vinna. Det beror på hur mycket pengar som är i och hur de tryckt på knapparna. Det är när aporna och körsbären och klockorna börjar ge småvinster då är jacken på G. Vissa har klockor som "Jack" och då är det samma en på sista. Vi gick alltid och kollade det på resan, vilka som de spelade mest på. Jag och min väninna gick alltid och spelade på dem i hamnuppehållen, för att tömma dem på jackpottarna;) Vi fick inte det när vi var personal. En spelade och en höll vakt. En gång kom kapten när "jacken" var på G. Fan-i-helv*te vad hjärtat slog fort då eller var det så att det stannade! Det var tur att det var vi.Det gäller vara snäll då! Men synd på den tusenlappen.. enkronorna.. men vi förlorade inte nåt jobb. Vi fick en sträng tillsägelse!En välbevarad hemlighet*skrattar*
Ha en bra kväll och Sov Gott.
Puss Kram
/Susanne i Halmstad

Anonym sa...

Var tvungen att bläddra lite bland vinylskivorna efter ha sett bilden på orgeln. Minns Hasse Olssons ljuvliga toner från hans hammondorgel bakom Dan Hylander, Varm körv mm.
/Sanna

Anonym sa...

Åka Ålandsbåt med kompisar och deras orgelspelande pappa... Vilken upplevelse! När du skrev att du bara käkade godis så väntade jag bara på att du skulle skriva att du blev sjösjuk och fick upp allt igen - men det gjorde du inte!

Jag har åkt Finlandsfärjan två gånger men det är inget jag minns med glädje precis... Den ena gången reste vi med jobbet, vi var ett gäng tjejer som åkte på konferens. Efter middagen hade vi väl kommit ut på öppet hav och det blåste rejält. Jag och några andra tjejer i sällskapet blev ordentligt sjösjuka! Fick tillbringa halva natten på toaletten nere i hytten... Usch, det var inget vidare kan jag tala om! Roligare kan man ha!

Enarmade banditer har jag bara spelat på en gång och det var i spelens huvudstad - Las Vegas. Vi bodde på "The Golden Nugget" (det stora fina, vita hotellet som är i bakgrunden av U2 på deras video "Still haven't found what I'm looking for" - om det är någon som vet vilken jag menar!). Så fort vi hade checkat in var vi ju tvungna att rusa ut för att "göra stan". Gick först ner till hotellets spelhallar och provade lyckan på en del enarmade banditer. Vissa spelade med stora pengar, själv höll jag mig till quarters. Plötsligt började lampan på min enarmade bandit att blinka rött och tjuta och spruta ut en massa pengar - jag hade vunnit 25$ i 25 centare! Det var ju inte så mycket pengar men det blev massor av mynt! Roligt var det i alla fall! Kul minne som kom fram apropå din Ålandstur!

Som mor så förstår jag varför din mamma skällde ut Jimmy. Som barn så förstår jag varför du inte berättade för din mamma om tanten. Jag tror det var rätt bra att du inte berättade om tanten...

Ha det så jättebra, sköt om dig!
Önskar dig en riktigt god natt!

Kramar från Anna Karin

Susjos sa...

Vilken story som du nu minns! *skratt*
Själv kom jag just hem efter den sena bion...och är lite tung i hjärtat efter att ha sett "Himlens Hjärta"...ja,ingen ny story,men ack så sann så sann. Och vilket skådespel! Alla fyra är så bra! Främst ändå, blir man väldigt betagen av Lena Endre,och Persbrandt ! ja, den var verkligen känslosam. Sen ut i det snöblandade regnet..suck,det blev en tung kväll..

Sov gott!
Kram
Susanne

Anonym sa...

Vilken underbar berättelse!

När jag var i Australien förförra sommaren så sov jag och sambon på ett hostel där de hade 8-bäddsrum. Flertalet av de andra i rummet var i 20-årsåldern (vi 30) och det var rätt mycket party.

Sent på natten vaknar jag av att en tjej och en kille kommer in i rummet, ganska fulla och börjar hångla i en av underslafarna(undrar fortfarande om killen som sov över dem vaknade?!). Efter att ha hört deras kyssar ett tag så gick de in på toaletten som var vägg i vägg med min säng...

Kändes lite skumt att gå in och borst tänderna på morgonen sen... :)

Något liknande utspelade sig med ett annat par när jag var i Prag och bodde i flerbäddsrum.

Roligare att delta än att titta/höra på eller hur ;)

Sov gott

Kristina