måndag 7 april 2008

Nätt nätnetto

Plötsligt öppnar sig helt nya möjligheter. Som om himlens alla moln skingras. Jag undrade under ett telefonsamtal var i helvete man hittar såna där postgiroinbetalningslappar (ej att förväxla med postorderförskottsavier) nånstans nuförtiden. Jag menar, posten finns väl inte längre...? Min mycket moderna, medvetna och kloka vän sa:
- Men vad ska du med såna till?
- Betala räkningar, sa jag.

Nu ska jag strax gå till banken och få ett lösenord och en kod och sen vips en himmelsk väg att betala Fritids, Comhem, boendeparkering och golfmedlemsavgift. På nätet förstås!
Man slipper visserligen inte ocr-nummer och sånt. Och det blir nog inte billigare. Men man slipper postgirolapp och att gå till brevlådan. Lättare för brevbärar´n.
Fast det är ju iofs rätt trevligt. Att gå till brevlådan alltså. Kan ju alltid skriva ett riktigt brev istället...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är ju så modernt med retro-prylar idag så om några år finns det säkert "en riktig post" igen.
Data är bra till mycket men ett handskrivet brev med frimärke ger en personlig touch av den som skrivit det. Och ett gammalt hederligt vykort. (Det är svårt att hänga upp datorn med magneter på kylen!!)
/Sanna

PS! Det blir tufft ikväll i Borås men vi hoppas på 3 poäng.
/DS

Anonym sa...

Hej igen Niklas!

Skrev precis en kommentar till ditt förra inlägg men såg nu att du hade skrivit ett till. Måste kommentera det också!

Jag har precis som du rätt så nyligen fixat lösenord och kod så jag kan betala räkningar på banken! Jag har också varit "fruktansvärt omodern", som vissa i min omgivning sagt när jag berättat att jag betalar in via privatgiro, men nu är det ändring på det! Jag blev också så oerhört frustrerad av att behöva leta efter postgiroinbetalningslappar. Det fanns ju aldrig några sådana på affären där den s.k. posten nu ligger...

Visst är det trevligt att gå till brevlådan och posta riktigt brev. Ännu roligare är det att gå till sin EGEN brevlåda och FÅ riktiga brev, det är kul :-)!!

Soliga kramar från Anna Karin

Suzesan sa...

*skrattar*Jaaaa åhhh vykort!Men brev är faktiskt bättre ändå!
Det kan bli bara för mycket med mail och sms.
Jag var oxå "motståndare" till detta att inte gå till posten och allt nytt som det innebär. Men så en dag så för ett år sen så fick jag en dosa i min hand. Smidigt!
Gillar Beatles så där.. men vissa låtar är ursköna. Denna gillar jag att sjunga till!
Jag tror oxå snart finns det riktig post igen!Här inga kalla vindar och säkert 20 grader i solen. Jag satt ute och "mediterade" en stund i solen nyss!Lovely!
Puss Kram
/Susanne i Halmstad

Susjos sa...

Jag känner mej riktigt modern som började betala räkningar på nätet för drygt 8 år sedan! Trodde knappt att man kunde göra på annat sätt nuförtiden!
Det är verkligen så smidigt! Bara man inte glömmer att betala in dem i tid,och lite jobbigt är det ju med dessa ocr nummer.
Men visst brev och vykort i den hederliga brevlådan är jättekul!!
Och Beatles är helt OK!

PS. Gick inte så bra för Gnaget ikväll va? DS.

Kram
Susanne