söndag 6 april 2008

Vuxenvälling


Det blev en lång, lång promenad igår. Från Mariaberget och runt hela Djurgården. Det var så mycket folk ute att det till och med blev kö av promenerande ibland. På vägen hemåt drabbades jag av en svacka och började snegla avundsjukt mot alla barnvagnar.
Minns nåt underligt program som handlade om engelska, vuxna och framgångsrika män med plommonstop och allt som då och då smet upp i en suspekt lägenhet i utkanten av London. Där bodde en bastant matrona som bryskt befriade männen från paraplyer och damasker och klädde dem i blöjor, tryckte in en napp i käften och la dem i en gigantisk spjälsäng.
Det handlade visserligen om nån slags liten sexuell kick men också om att männen ville slippa ifrån ansvaret en stund.

När jag, mitt i svackan och blodsockerfallet, började blänga på barnvagnarna var jag varken pilsk eller särskilt tyngd av ansvar. Allt jag önskade var att slippa fortsätta gå (hade lite skavsår också). Tänkte att det istället för taxi skulle finnas jättelika barnvagnar som man kunde få krypa ner i, säga till den som drar att "jag vill hem till Mariatorget. Men det måste ta en och en halv timme för jag vill hinna få sova lite under tiden. Duntäcke och skön kudde längs Hamngatan.
En sån affärsidé!

5 kommentarer:

Suzesan sa...

Hahahah yes your back again!
Blodsockerfall är inte enkla. Då vill man sova.
Så bra idé. Jag såg oxå det programmet som du nämnde.För mig märklig, jag trodde inte det var sant. Men vi är ju inte stöpta i samma form.
Mycket bra affärsidé;)Hahaha.
Jag blev trött bara jag läste duntäcke och kudde.. så det funkar nog bra. Spånade vidare på inlägget men suddade ut det igen*asg*
Lämnar ämnet!För säkerhetens skull med min dåliga humor;)till fantasin!
Nu ska jag gå och fnissa åt ditt inlägg på min promenad.
Tack!
Puss Kram
/Susanne i Halmstad

Linnéa sa...

åh simla skönt! det har jag också tänkt på nån gång tror jag. Det är typ som när man var liten och fick sitta i kundvagnen när mamma och pappa handlade. fast inte riktigt, ändå

Ica sa...

Finns det barnvagnar för Hundar borde det finnas för vuxna :P

Mr Strömstedt, jag fick föresten en äldre hemmets Journal igår av min svärmor, ett repotage med dig. Även om tidningen kom ut 27/3 så läste jag den igår, bättre sent än aldrig? Ett intressant repotage och lite fyndigt skrivet i början. Känn dig stolt över artikeln. :D

Anonym sa...

Ibland kan man förstå fenomenet. Även om ansvarsfrihet skulle vara tråkigt i längden, så ändå, ibland.
Längtar inte tillbaka i tiden men kan sakna att få "flippa ur" göra saker som man mycket väl vet "inte passar sej". En gång var jag oerhört road av att "göra fel"...har inte analyserat det närmare...
Det forumet finns tyvärr inte kvar. 100% mamma på fritiden och ett arbete som det inte är läge att vara annat än seriös på.
Å andra sidan finns det en massa minnen att se tillbaka på.

Det mest urflippade man gör nu är att som anonym, emellanåt, flirta med N.S på blogg. Tragiskt!
Ninni

Susjos sa...

När du skrev att du sneglade på barnvagnarna trodde jag först,innan jag läste vidare, att du vill bli pappa igen!!Hihi!!

Jag minns oxå programmet om de "ansvarslösa" herrarna med blöjor! Man slutar aldrig förvånas!
Människan är komplex! Jag träffar så många människor från olika kulturer på mitt jobb,och ibland förstår man inte som inskränkt svensk alla fantastiska människor!

Vilken idé du fick om "taxi vaggning" hem! Fast jag har somnat i taxin hem till förorten utan både duntäcke och kudde, skavsår eller blodsockerfall...."fniss"!

Kram
Susanne