tisdag 1 april 2008

Här har vi vår i luften. Var har ni er?


Just när jag satt i bilen på väg ut till kranskommunen för att hämta hem M så ringde telefonen. Det var Al Bundy, skoförsäljaren i Alingsås som jublande prisade våren. Och jag höll med förstås för jag är liksom han mycket mer vår/sommar än höst/vinter.
Bodde utanför stan i sexton år. Har alltså också gjort den där nu-är-det-för-jobbigt-att-hänga-och-putta-gungor-i-Vasaparken-vi-köper-hus-så-det-bara-är-att-öppna-dörren-så-kan-barnen-skutta-hur-mycket-dom-vill-Gud-va-härligt!

Och allt har som sagt sin tid.
Jag älskar stan. Njuter av att bo på Mariaberget. Men just den här tiden...mmmm...när man går till brevlådan för att kolla om posten har kommit...genom trädgården där man liksom kan snacka lite med björkarna och varje dag kolla om det där första skira gröna har tagit sig igenom vinterskyddet. Den långa, långa svenska mörka sömnen när knappt tanken orkar ta av sig täcket. Och plötsligt en dag säger det PANG! och björken vrålar ett nästan berusat vårskrik.
- Jag är full, jag är full, jag är full...av förväntan!

Dem kan jag sakna. Björkarna.
Men inte gräsklippning och ogräs och höstlöv och fulla stuprännor och trasiga värmepannor.

Och det finns björkar på Monteliusvägen. Väl...?

6 kommentarer:

Suzesan sa...

Meddelande från balkongen. Sol och vårljud och kaffe och begynnande solbränna. Det är inte 20 grader men det känns så. Fin beskrivning du gjorde :)Jag håller med att hus kan vara nog så tidskrävande.
Jag gillar att klippa gräs och odla blommor, men resten är ju lagom tråkigt.
Björkar är vackra! Vi har en liten skog av björk här.
Önskar dig en bra kväll
Psstt jag lurades... solen skiner inte, det snöar faktiskt;)Gaahhh!*skriker*
Puss Kram
/Susanne i Halmstad

Linnéa sa...

här är det solig vår varannan dag och blöt "vinter" varannan. typiskt tråkigt

Anonym sa...

Våren är bättre än hus på vintern om man säger så.

Susanne i Halmstad. Vem är du? Vilka bloggar kommenterar du mer än den här? Hur ser en vanlig dag i ditt liv ut? Berätta allt!

/Nettiz

Susjos sa...

Love and marriage...apropå Al Bundy!

Men idag har det varit vår i luften,faktiskt! Och visst är det underbart! Jag som älskar att åka in till staden från förorten,och se på alla människor som far runt..dricker en kaffe på stående fot...min dröm är ju att få bo på södermalm,bland alla härliga gamla hus, cafeér,restauranger och pubar..skulle kanske bli för mkt av det goda?
Här ute i förorten i det lilla radhuset,med E4:an dundrande dygnet runt är inte så kul alla gånger. Och nu kommer pollen perioden,båda killarna är rejält allergiska,och blir tröttare av medicinen..stackarna, nu skulle vi bo i stan i stället :).

Men just nu är jag uppfylld av dagens intryck i stan, och inte minst, Stadsteaterns fantastiska föreställning : Figaros Bröllop ! Den måste du bara se om du inte redan sett den,så rolig och fräck,och helt fantastiska skådespelare! Som jag skrattat!
Ett gott skratt förlänger livet!
Kram
Susanne

Kristina sa...

Bara så fint skrivet....

Kristina

Vicktoria sa...

Skippar gärna björkarna. Avskaffa skiten.

Super allergi. Only in Sweden, that is.